Olvasó

2016.06.14. 09:05

Pókaszepetki diákok sikeres szereplése a megyei és országos KRESZ-versenyeken

Pókaszepetk - A 28 éves múltra visszatekintő közlekedési ismeretek szakkör tagjai idén is sikeresen szerepeltek a KRESZ-versenyeken.

Civil Tudósítónktól

Kerékpáros Iskola Kupa Megyei Versenyén először a versenyzők elméletből mérték össze tudásukat, a 25 kérdésből álló tesztlapot kellett megoldaniuk, amihez ismerni kellett a hatályos KRESZ szabályokat, módosításokat. Ezt követően 14 akadályokból felállított ügyességi pályán kellett bizonyítaniuk ügyességüket, majd a szabályossági pályán, a zalaegerszegi városi forgalomban a vizsgabiztosok figyelő tekintetétől övezve alkalmazták a tanult ismereteket.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a sok felkészülés és munka meghozta gyümölcsét.

Tóth Benedek a rendkívül erős fiú mezőnyben első helyezett lett, Dézsi Ádám pedig a dobogós harmadik helyezést érte el. Büki Boglárka szintén első helyezett lett, így ő és Tóth Benedek képviselték megyénket és az iskolát az országos döntőn Miskolcon. A lányok mezőnyében az ezüstérem is pókaszepetki versenyzőé lett, a hatodik osztályos  Gyulasi Rebekáé.

Egy országos verseny mindig hatalmas élmény versenyzőnek és felkészítőnek egyaránt, de nagyon nehéz is, hiszen itt már az ország legjobb, legrutinosabb kerékpárosai gyűlnek össze. Rengeteg ismerős arc van, sokan vannak, akik már több éve versenyeznek és már felismerik egymást a gyerekek.. Egy ismeretlen nagyvárosban közel 3 km kerékpározni délelőtt csúcsforgalomban, úgy hogy egy vizsgabiztos autóval követve, minden mozdulatot figyel, minden mulasztást hibaponttal büntet, nagyon nehéz. Az útvonal is ismeretlen volt, és a mögöttük levő autóból érkező irányítás alapján kellett kerékpározniuk. Az elméleti tesztlap kitűnően sikerült a versenyzőimnek, hiszen az elméleti versenyt a zalai csapat, azaz a pókaszepetkiek nyerték. Az ügyességi pálya rendkívül nehéz volt, itt sajnos becsúszott néhány hibapont.

Ebben a mezőnyben nagyon jól kell tejesíteni. A 20 fiú versenyzőből Tóth Benedek 13. Büki Boglárka az aranyéremről néhány ponttal lemaradva 2. helyezett lett. A 20 csapatból pedig az kilencedik lett csapatunk, ami nagyon jó eredmény.

A Kerékpáros Iskola Kupa versenye mellett egy időben a Magyar Autóklub szervezésében a Ki a Mester Két Keréken versenyein is részt vettünk. Volt két tanulónk is, aki életkora alapján mindkét versenyen indult.

A megyei versenyen két 4. osztályos tanulóból  Tóth Bettina 2. Varga Virág 3. helyezést ért el.  A fiúk mezőnyében Gömbös Gábor 3. helyezett lett, Dézsi Ádám  6. osztályos tanuló első helyezettként továbbjutott a szegedi országos döntőre, ahol az előkelő 5. helyezést érte el

Örülök, hogy nem szakadt meg a hagyományosnak mondható jó szereplés, pókaszepetki versenyzők most is méltón képviselték megyénket az országos versenyen, öregbítették iskolánk jó hírnevét és nem engedik elfelejteni az országos versenyeken egy zalai kis falu PÓKASZEPETK nevét.

Gratulálok tanítványaimnak és további sikeres versenyzést kívánok.

Kovács Árpádné

felkészítő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!