Olvasó

2016.10.19. 07:30

Saját festményével ajándékozhatta meg a pápát

Zalaegerszeg - Mint arról lapunk röviden már beszámolt, a zalai kötődésű Vollein Ferenc a közelmúltban pápai audiencián vehetett részt, s egy festményét is átadta a Szentatyának.

Zalai Hírlap

A történtekről a 17 éves alkotó édesapja, Vollein József küldött részletesebb beszámolót, aminek sajtó alá rendezett változatát alább közöljük:

Hosszas és alapos egyházi, diplomáciai előkészületek után október 12-én délelőtt a Vatikánban, a Szent Péter székesegyház oszlopcsarnoka előtt - az általános pápai audiencia keretében - Vollein Ferenc átadta I. Ferenc pápának a Szent Márton év alkalmából festett, Szent Márton megkereszteli az édesanyját című alkotását, valamint Tündérország című színes képzőművészeti kiadványát. Ferenc az első magyar festőművész, akinek az alkotása ezáltal bekerülhet a világhírű Vatikáni Múzeumba és Képtárba. Az esemény mintegy 50 ezer fős, a világ minden tájáról összesereglett zarándok- és nézősereg előtt zajlott. A sok évszázados hagyomány szerint a mintegy 30-40 díszvendég - így többek között Ferenc is - közvetlenül a pápai pulpitus előtt foglalhatott helyet.

A festmény átadásának pillanata

Az utat kiemelt figyelemmel kísérte és támogatta többek között dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, Veres András győri püspök, a Magyarországi Apostoli Nunciatúra, dr. Tóth Tamás, a Pápai Magyar Intézet Rektora és a Vatikáni Pápai Prefektúra.

Az esemény a 17 éves Vollein Ferenc eddigi művészi pályafutásának legnagyobb sikere, a megkülönböztetett figyelem különösen szakrális témájú festményeinek szólt.

Vollein Ferenc: Szent Márton megkereszteli az édesanyját

Az ifjú művész szerint csodálatos és megható érzés volt a Szentatyával történő találkozás, hiszen hihetetlen módon áradt ki belőle az energia, a jóság és a szeretet. Az audienciát Ferenc élete eddigi legnagyobb élményének tartja, amely végig fogja kísérni a további pályafutását. Annál is inkább, mert már a Szentatya áldása erősíti lelkiekben - írta egyebek között az apa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!