Olvasó

2017.08.02. 19:20

Szilvia már az örök vadászmezőkön repül

Olvasó

"Az idei nyár érdekes állati élményt tartogatott a számunkra" - kezdte szerkesztőségünkbe eljuttatott levelét Kiss Zsófia, a megyeszékhelyi Liszt-iskola 10 éves diákja. - "Szigligeti nyaralásunk alkalmával, a Balaton-parton találtunk egy szitakötőt, aminek a szárnya sérült volt, ezért nem tudott repülni. Megsajnáltam, és úgy döntöttem, hogy az ujjamra állítom és felviszem a házhoz. Ott lakást alakítottunk ki neki. Ekkor kapta tőlem a Szilvia nevet. Nagyon szomorúnak látszott, enni és inni sem akart. Szerencsére anyukám telefonja segítségével találtunk egy videót, melyen egy hölgy szitakötőt etet, csipesz segítségével. Szilvia lassan de biztosan elkezdte enni a szúnyogokat és legyeket, amiket fogtunk neki. Gyógytornára is járt, minden nap a levegőbe repítettem, így próbálgatta a szárnyait. De repülni nem tudott. A nyaralás utolsó napján hirtelen legyengült. Még haza hoztuk, de másnap, amikor leszaladtam hozzá, már nem élt. Itthon temettük el a kertben, dallal köszöntünk el tőle.

A helyes módszer: így etesd a szitakötőt - Fotó: olvasó

A történet vége: Zsófi Szilvia sírjánál - Fotó: olvasó

Remélem történetünk tanulsággal szolgált, és ha valaki sérült szitakötővel találkozik, a mi tapasztalatunkkal gazdagodva tudja segíteni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!