Olvasó

2016.10.09. 08:32

Szüreti felvonulás Pacsán

Pacsa - A tavalyi sikeren felbuzdulva a városi önkormányzat kezdeményezésére újra megrendezésre került a szüreti felvonulás.

Civil Tudósítónktól

Az esemény a könyvtár épületében vette kezdetét, ahol szőlészettel, borászattal kapcsolatos korabeli, valamint napjaink modern eszközeit, tárgyait mutatták be az érdeklődőknek. Az ünnepélyes megnyitó után aztán szekérre, traktorra pattant a szépszámú sereg, hogy a kisbíróvezérletével körbejárja a települést. Útközben természetesen előkerültek a sütemények, pogácsák, de ízletes szomjoltók is bőséggel rendelkezésre álltak.

Ami viszont újdonság volt az előző évihez képest, az a pajtában modellezett szüret: a vállalkozó kedvűek helyben daráltak le, majd préseltek ki több puttonyra való friss szőlőt, amit majd borrá érlelve az elkövetkezendő időszak pacsai rendezvényein "városi bor"-ként kínálnak a résztvevőknek.

Mindeközben énekek és táncok színesítették a programot, hogy aztán hajnalig tartó zenés mulatság vegye kezdetét. Ami biztos, jövőre folytatása következik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!