Olvasó

2016.06.11. 18:50

Tízéves a község bölcsődéje

TESKÁND - A Teskándi Csukás István Bölcsőde a gyermeknappal összekapcsolva ünnepelte 10. évfordulóját.

Civil Tudósítónktól

E rendezvényre az intézmény visszavárta a volt bölcsődéseit s közel 300 vendég énekelte együtt a ,,Boldog születésnapot .

Ez alatt az időszak alatt 166 kisgyermek járt a teskándi bölcsődébe s lett a második otthonuk. Az első bölcsődéseink most 6. osztályba járnak. Abban a különleges helyzetben vagyunk az intézményegyüttes révén, hogy sokukat láthatjuk felnőni és büszkeséggel tölt el bennünket is, ha hallunk sikereikről.

Jelenleg 14 bölcsődésnek és 6 időszakos gyermeknek biztosítja a fejlődésükhöz szükséges családias légkört az intézmény.

A délután a bölcsisek megnyitójával kezdődött, amelyre nagy örömmel készültek. A legkisebb kisgyermekük 27, a legnagyobb 42 hónapos. Műsorukban a számukra legkedvesebb dalok, mondókák, versek szerepeltek. Színesítették a műsort a Teskándi Csukás István Általános Iskola énekkarosai, furulyásai Gyenese Zsolt tanár vezetésével.

A fantasztikus zeneművek után Irénke néni és Csilla néni érkezett az iskola 3.a osztály tanulóival, akik a 100 Folk Celsius együttes pom-pom dalára egy flash mobot mutattak be.

Az óvodások a Süsü, a sárkányból a legismertebb és talán a legkedvesebb betétdalokat adták elő. Hallhattuk az Én vagyok a híres egyfejűt és az Ó ha rózsabimbó lehetnék című dalokat. A műsor zárópontjaként a fenntartó részéről a polgármester asszony, Tóth István Jánosné ünnepi beszédében idézte fel a kezdeteket. Mint elmondta: 2006-ban itt, az iskolai termek átalakításával nyílott meg az ország első falusi bölcsődéje. ,,Így emlékszünk mi rád című fotókiállítással a bölcsődés korukat idézték vissza a gyermekeknek, amit az udvaron elhelyezett paravánokon csodálhattak meg.

Böröcz Rita bölcsődevezető

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!