Olvasó

2016.02.01. 12:39

Visszaadták a hitét abban, hogy vannak még igazán jó emberek

Zalaegerszeg – Olvasónk, Rácz Mária küldte az alábbi levelet, melyben azt írja: visszakapta a hitét abban, hogy vannak még jó emberek.

Civil Tudósítónktól

Mást nem tudok a fiatalemberről, csak annyit, hogy Zalaegerszegen lakik, és önzetlenül segített, amikor bajban voltunk a férjemmel. Szeretném, ha eljutna hozzá a köszönetünk. Hálásak vagyunk, nemcsak a segítségért, hanem  azért is, hogy visszaadta a hitünket abban, hogy  vannak még jó emberek.

Szentlőrincre mentünk autóval a lányomékhoz, amikor defektet kaptunk. Ki akartuk cserélni a kereket,  amikor  rájöttünk, hogy  a pótkerék is defektes, hiszen még nem csináltattuk meg. Ott álltunk tanácstalanul, hiszen haza se tudtunk volna menni, és Szentlőrinc is messze volt még.

A közeli benzinkútnál  egy fiatal férfi állt kocsival, és amikor meglátott minket, odajött, kérdezte, miben segíthet. Mondtam neki, hogy nem tud, mert a pótkerék sem jó! Erre felajánlotta, hogy elvisz a legközelebbi gumiszerelőhöz, csak mondjuk meg, hogy hol van, mert zalaegerszegi és nem ismerős Pécsett. Elfogadtam az ajánlatát, mert semmi más ötletem nem volt –  mégsem éjszakázhattunk az út szélén! Elvitt a kocsijával Szentlőrincre , még a pótkereket is ő cipelte az autójához, nekem nem engedte, mondván, ez nem női munka. A szerelőnél is segített, én nem tudtam megmondani, milyen gumi kell, ő intézett mindent. Utána visszavitt az autóhoz, felszerelte a kereket, látva, hogy   a férjem mozgássérült,, majd jó utat kívánt...

Megkérdeztem tőle,  mivel tartozunk, erre  mosolyogva felelte, hogy semmivel, s nem is fogadott el egy fillért sem. Azt mondta: segítsenek önök is bajba jutott embereken, ezzel tudják meghálálni azt, hogy ma én segítettem magukon! Majd beült az autójába és elhajtott.

Még most sem akarom elhinni , hogy vannak ilyen emberek! Igaz, én is szoktam segíteni másokon, de nekem még ilyen önzetlenül senki sem segített.

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!