EP-választás

2024.05.21. 14:09

Alapjogokért Központ: Európa békéjének sorsa a választók kezében van

Az Alapjogokért Központ szerint az európai parlamenti választáson a kontinens békéjének sorsa az EU-s polgárok kezében van, akik szavazatukkal megsemmisíthetik a háborúpárti erőket.

MW

Szavazásra készülnek a képviselők az Európai Parlament brüsszeli üléstermében 2024. április 10-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

A szervezet az MTI-nek eljuttatott keddi közleményében úgy értékelt: „háborús lázban égnek” a nyugati politikusok.

Az Alapjogokért Központ Koskovics Zoltán geopolitikai elemző véleményét idézte, aki szerint az orosz–ukrán háború 27 hónapja alatt egy „lopakodó eszkaláció” során a nyugati országok „centiről centire” kerültek egyre közelebb a „korrupt háborúhoz”. Az elemző úgy véli, hogy

a júliusi NATO-csúcson minden bizonnyal felmerül az is, hogy európai országok harcoló alakulatokat küldjenek Ukrajnába.

Koskovics Zoltán szerint ebben az esetben az európai polgárok az orosz fegyverek kiemelt célpontjává válnak majd, és félő, hogy Moszkva a nagyobb elrettentés érdekében „olyan pusztító fegyvereket vet be ellenük, melyek a környező civil lakosságra nézve is borzalmas hatással lesznek”.

Az egyetlen módja annak, hogy ezt megakadályozzuk, ha az EU polgárai a európai parlamenti választások során megsemmisítő csapást mérnek a háborúpárti politikai erőkre. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kontinensünk békéjének sorsa ma a választók kezében van

– fogalmazott az Alapjogokért Központ elemzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában