• cikk kép
  Ősszel is színesen: Változik az évszak és változik az ember is

  Mikor kint borongós az idő, illat, szín és hanghatásokkal tehetjük barátságosabbá környezetünket.

 • cikk kép
  Tippek családi ház vásárlása előtt

  Van néhány ok, amiért érdemesebb rossz időben lakást, házat keresni magunknak

 • cikk kép
  Körömvirágszüret őszi napsütésben

  Jesszus! Elfelejtettem télire körömvirágot szárítani – döbbentem rá a múlt héten, és a déli verőfényben neki is gyürkőztem a calendulaszüretnek.

 • cikk kép
  Így érdemes hagymát tárolni

  A kertből lassan mindent be kell takarítani, eltenni télire, ami nem bírja a fagyot.

 • cikk kép
  Díjnyertes kertbarátok: Különleges paradicsomok, egzotikus gyümölcsök

  Zalaegerszeg - Nagy az öröm Zalaegerszegi Hagyományőrző, Kertbarát és Kulturális Egyesület háza táján, a „Magyarország legszebb konyhakertjei” versenybe benevezett mindkét társuk szép eredményt ért el: Milley Istvánné a „Zártkert 3. vegyes kategóriában” első, míg a Koltai Miklósné a harmadik helyen végzett.

 • cikk kép
  A rákmegelőző szuperélelmiszer

  Az istenített a szuperélelmiszerek (superfoods): áfonya, brokkoli, paradicsom, vadlazac, olívaolaj, zöldtea és egzotikus bogyótársai mellé befurakodott a mezítlábas kis csiperkegomba.

 • cikk kép
  Egymást segítik a növények - Két díjat is nyert a legszebb konyhakertek idei versenyében

  Zalaegerszeg – Háromszintes fűszerkert, könnyen átlátható és művelhető ágyások, hozzájuk helyben termelt trágya.

 • cikk kép
  Egzotikus városi oázis - Eukaliptusz, virágzó banánfa, citrom, golgotavirágok sokasága

  Nagykanizsa – Eukaliptusz, virágzó banánfa, cukorsüveg fenyő, olajfa, citromfa és golgotavirág. Az egzotikus növényekből nincs hiány a kiskanizsai portán. A 37 éves cukrász, Dávid Attila különös szenvedélye az arra járók figyelmét is felkelti.

 • cikk kép
  Tibeti gyógyítók patikaszere: homoktövis

  Ha már egyszer elkezdtük letelepíteni kertünkben a gyümölcsfákat, a bokrokat, ne is hagyjuk abba! Következhet a homoktövis (Hippophaer rhamnoides), amely nálunk főállásban ugyan díszcserje, de egyre többen ültetik vitamindús, gyógyhatású gyümölcséért is.

 • cikk kép
  Must, akár karácsonykor is

  Szüret idején bizonyára sokakban felmerül a gondolat, milyen jó lenne, ha e finom ital fogyaszthatósága nem korlátozódna egy-két napra. Nos, a tartósítás lehetséges, számos módszer áll rendelkezésre.

 • cikk kép
  A kapu új fogalma - A tervezéskor érdemes kalkulálni az elektromos kapu méretével

  A kényelmi és a praktikussági szempontok teszik indokolttá az elektronikus garázs- és kertkapuk terjedését. Kérdés, mire kell odafigyelnünk, ha a beépítés mellett döntünk.

 • cikk kép
  A lakásnak is kell a meleg takaró - A szigetelést alaposan elő kell készíteni

  Ma már a magánépítkezések esetében is elsőrendű szempontként merül fel, hogy az energiatakarékosság jegyében a lehető leghatékonyabb szigetelési megoldásokkal védjük lakásainkat, házainkat, s persze ezzel együtt a pénztárcánkat is.

 • cikk kép
  Kazánokon, bojlerokon

  Az ősz komoly változásokat hoz a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben is – hívja fel a figyelmet a Magyar Energiahatékonysági Intézet.

 • cikk kép
  A rend kifizetődik

  Zalaegerszeg - A csípős idő beköszöntével elrakjuk a melegebb napokra szánt lenge ruháinkat és elővesszük az őszi, téli darabjainkat.

 • cikk kép
  Nem szárad ki a vesszőkosár, ha időnként citromos olajjal átkenjük

  A piszkos, foltos fonott kosár és bútor tömény konyhasóoldattal lekefélve és utána levegőn megszárítva ismét újnak tűnik.

 • cikk kép
  Őszi hangulat a lakásban

  A nyár végével a meleg időt, strandot idéző dekorációkat egy évre elpakolhatjuk a szekrény mélyére, ahonnan előkerülhetnek az őszt idéző lakberendezési tárgyak.

 • cikk kép

  Járjunk nyitott szemmel a természetben, és gyűjtsünk szép terméseket

  Készítsünk őszi díszeket!

  Bár a halloween ünnepe még odébb van, de kétségtelenül megérkezett az ősz, amelynek szép színeibe magunk is öltöztethetjük a lakást.

 • cikk kép
  Természetes anyagok felhasználásával nevelt növényeiből készíti el a konyhára valót

  Nagykanizsa -– Tejes vízzel és mezei zsurló ázalékkal permetezi növényeit nagybagolai hegyi kertjében Czuczi Tünde. A kanizsai hölgy vegyszerek nélkül, természetes anyagok felhasználásával nevelt növényeiből készíti el a konyhára valót.

 • Szilva, aszalva is

  A szilva sokak által lefitymált gyümölcs, ők még biztosan nem tudják, hogy kiváló vértisztító és fogalmuk sincs, hogy gazdag káliumkészlete milyen jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak és ráadásul lassítja a csontszövet leépülését is.Szilvaevészetben a diétázóknak sem kell mértéket tartani, mert amellett, hogy kalóriaszegény, felhergeli a tunya emésztést, nagyobb fordulatszámra turbózza a veseműködést, béta karotin bőségével pedig feszesíti a fogyás miatt kissé lötyögőssé váló bőrt.

 • cikk kép
  Biokertész - Karácsonyra kész!

  Szorgalmasan érik a fekete bodza – nézegettem hetek óta, aztán hajszál híján lemaradtam róla. Kiderült: a madarak is köszörülték rá a csőrüket...

Magazinok