Otthon

2017.03.28. 11:37

A tükrök hatásai a lakásokban

Ha sorra vennénk a legnépszerűbb lakberendezési elemeket, akkor a tükrök minden valószínűség szerint előkelő helyen végeznének a listán.

Nem mindegy azonban, milyen típusok mellett tesszük le a voksot, és azokat a lakás mely pontjaira helyezzük. Vannak, akik a feng shui alapelvei szerint rendezik be otthonukat, mások praktikussági szempontokat tartanak elsődlegesnek. A legtöbben azonban igyekeznek a jó ízlést szem előtt tartani és ugyanakkor a helyiségek stílusához, jellegéhez társítják az egyes berendezési tárgyakat, kiegészítőket. Az elter.hu szakemberei is azon a véleményen vannak, hogy a tükrök segítségével világosabbá, tágasabbá varázsolhatjuk még a legkisebb helyiséget is.

Nem mindegy a méret!

Napjaink kínálatában rendkívül változatos tükrök közül válogathatunk. Nem csak a minőség, a stílus, a keret kivitelezése, de a méret tekintetében is sokféle lehetőség ál előttünk. A fürdőszobába rendszerint a kisebb méretű darabok szoktak kerülni, míg az előszobában, hálóban, vagy a nappaliban inkább a méretes tükrök a népszerűek. Arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy ha a falra szeretnénk akasztani új kedvencünket, akkor a tartószerkezetet a súlynak megfelelően válasszuk meg. Amennyiben a földre, a falnak támasztva kerül majd elhelyezésre a tükör, akkor feltétlen olyan helyre kerüljön, ahol nem akadályozza a közlekedést.

 

Korszerű design

A klasszikus tükrök bármely lakberendezési irányzat mellé megállják a helyüket, ám vannak, akik kifejezetten a modern megjelenést és a korszerű design-t részesítenék előnyben. Nekik sem kell messzire menni a vásárláshoz, hiszen akár az online rendelés kényelmét kihasználva is beszerezhetőek egészen izgalmas darabok. A gyártók a legtöbbször a keret kialakításával, dekorálásával variálnak, de nem ritkák azok a különleges tükrök sem, melyek egyfajta extravagáns, leginkább műalkotásra emlékeztető egyveleget képeznek a falon. Az aktuális trendeket figyelve elmondható, hogy az elegáns, fémes hatású keretek éppen úgy nagy népszerűségnek örvendenek, mint a mozaikjellegű keretek, vagy éppen a keretnélküli tükrök.

 

Tükrök a térrendezés szolgálatában

Minden lakberendező egyetért abban, hogy a tükrök remek választásnak bizonyulnak a tér alakítása érdekében. A kis alapterülettel rendelkező szobák azonnal megduplázhatóak segítségükkel, így eltűnik az érintett helyiségből az a fajta nyomasztó hatás, ami rendszerint jellemző a kicsi, gyakran sötét szobákra. Az előszobákból sem hiányozhat a tükör, hiszen itt különösen fontos a tér tágítása.

 

Fényt minden helyiségbe!

Nem csak a térrendezés valósítható meg tükrök segítségével, hanem a természetes fény is behozható a helyiségekbe. Az ablakkal szemben elhelyezett tükrökkel a tér nagyobbnak tűnik és a visszavert fénynek köszönhetően sokkal világosabb, napsütésesebb lesz a szoba. A trükköt bátran alkalmazhatjuk a hálószobában, de a nappaliban, vagy akár a dolgozószobában is remek választásnak bizonyul a megoldás. Minél nagyobb mérettel rendelkezik a választott berendezési tárgy, annál látványosabb hatást érhetünk el.

Különleges megoldások az izgalmas stílusok kedvelőinek

Mára búcsút mondhatunk a klasszikus megoldásoknak, hiszen az aszimmetrikus, látványos és egyúttal különleges tükrök napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek. A mediterrán lakberendezési stílushoz éppen úgy megtalálhatóak az ideális darabok, mint a keleti jellegű otthonokba. A mozaikok reneszánszukat élik, de a csillámos, leginkább a kifutók világát idéző tükrök is jól beilleszthetőek az egyes helyiségekbe.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!