Otthon

2016.07.04. 16:13

A vödrészet, avagy "a szép kertek konkurenciája"

Rosta József nagykanizsai olvasónktól kaptuk a kertjében készített fotókat, amelyek egy sajátos növénytermesztési technológiáról adnak képet.

Szente Ottó

A szép kertek konkurenciáját szeretné bemutatni, írta, hozzátéve: ő egyszerűen vödrészetnek nevezi, amit nagykanizsai Őrház utcai kertjében kialakított.

Érdeklődésünkre aztán kissé bővebb jellemzést is adott az ültetvényéről. Mint kiderült, a kiskert valóban kicsi, mindössze 15 négyzetméter, főleg paprikát és paradicsomot termeszt az edényekben, amelyek között a vödrök mellett fazék éppúgy akad, mint fürdőkád. Hogy miért jobb a vödrészet, mint a hagyományos szabadföldi művelés? Jól ki lehet használni a kis helyet, nincsenek csigák, nem kell kapálni, könnyű a gyomtalanítása - sorolja az előnyöket. És ami a legfontosabb: nem fájdul meg a derék a sok hajladozástól.

Rosta József azt is elárulta, hogy talajként komposztot használ, ezáltal nagyon gyorsan nő a növény, ha megfelelő mennyiségű vizet kap.

Fotó: Rosta József

Mindenesetre, aki követni akarja a példát, jó, ha idejében elkezdi gyűjteni a kimustrált edényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!