Ablakpárnával a jó szigetelésért

2017. január 17., 09:00 szerző: Zalai Hírlap
komment
Az utóbbi időszak jeges-hideg napjai sokunkat késztettek arra, hogy az ablakréseken besurranó mínuszok felett dohogjunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Noha a nagyon is jól teljesítő műanyag nyílászárókkal rendelkezők sokszor arról panaszkodnak, hogy túl kevés levegő jut otthonaikba, a hagyományos faablakok tulajdonosai az ellenkezőjét élik meg. Ami a téli hidegben az „utcát fűtöm" érzéssel ajándékoz meg.

Megoldás, hacsak részleges is, de akad. Ilyenkor jön el az ablakpárnák ideje. Amelyek bent tartanak néhány fokot, kizárnak valamennyit a zimankóból, ráadásul esztétikai élményt is jelenthetnek.

A szívecskés textilnyulak az idő javultával az ablakból kikerülve például a gyerekek játékává is válhatnak Fotó: illusztráció

Rosszul zárnak az ablakok, ajtók? Szökik a meleg? Bejut a hideg? Helyezzen ablakpárnát az ablakok közé, ajtópárnát a bejárati ajtóhoz! Olvashatjuk az erre a problémára szakosodott reklámokban a fenti szöveget, amelyek készterméket ajánlanak. Hasznunkra is lehetnek a készen kapható holmik, ha időhiányban szenvedünk.

Ám, ha akad kellő kézügyességünk, varrógépünk, időnk, kedvünk, fantáziánk, egyedi darabokat készíthetünk, amelyek lakásunk igazi szezonális díszei lehetnek. Ráadásul a kellemetlen, mindenen áthatoló huzat elleni védekezés költséghatékony módját állítjuk elő az ablakpárnákkal, hiszen egyszeri beruházással, munkával évekig garantált némi megtakarítás.

A belső ablakpárkány diszkrét díszei melegítenek

Az ablakok közé helyezett ablakpárna segít csökkenteni a fűtés költségeit.

Azoknál az ablakoknál, melyeknél tokos kialakítást alkalmaztak, az ablakszárnyak közé textillel bevont, méretre gyártott ablakpárnát készíthetünk. Ám, a korszerű légkamrás ablakok esetében is javítja a szigetelés hatékonyságát, a belső párkányra helyezett ablakpárna.
Nem csupán a régi ablakok közé hasznos huzatfogót tenni, a legnagyobb hidegek idején a terasz- vagy erkélyajtót sem árt szigetelni.

Mivel a termoanyag például nem foszlik, igazán egyszerű huzatot varrni belőle.

Zalai Hírlap

2017. január 17., 09:00 szerző: Zalai Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...