Otthon

2015.10.26. 16:03

Az ősz színei otthon

Keszthely – A színpompás őszi természet hangulatát lakásunkba is becsempészhetjük, csak nyitott szemmel kell járnunk, s otthonosabbá varázsolhatjuk lakhelyünket.

Keszey Ágnes

Az ősz színei otthonunkat is ékesíthetik: olyan díszeket készíthetünk, amelyekhez akár még csak kézügyesség sem szükséges, elég csak néhány jó ötlet, s persze egy kis őszi séta. Ehhez ad érdekes ötleteket egy keszthelyi hölgy. Zimmermann-Cintián Anasztázia. egy bölcsődés kisgyermek édesanyjaként kislányát is bevonta a dekorációk készítésébe, s ezt javasolja másoknak is. Így aztán nem csak az otthon szépül, a gyerekek felfedezhetik a természetet: a játékos alkotás érdekes lehet számukra.

- A lehetőségek tárháza nagyon széles: tudunk gyűjteni rengeteg színes falevelet, terméseket, faágakat. A virágboltoknak, kellékboltoknak is nagyon széles a kínálata. Ha ötletet szeretnénk meríteni, és annyira nem vagyunk kreatívak, sok példát tudunk összegyűjteni az internetről, vagy nagyon jó folyóiratok, magazinok vannak, amik irányadóak lehetnek. Ha ilyenhez nincsen kedvünk, vagy időnk akkor a virágboltok és üzletek előtt elsétálva a kirakatokat megnézve is lehet ihletet meríteni. Például egy tálra helyezünk egy színes, bogyós faágat, egy - két dísztökkel, gesztenyével, dióval. Vagy dunsztosüvegre köthetünk egy kis masnit, vagy áttekerhetjük raffiával, belehelyezhetünk egy - két teamécsest, melyet körbeszórhatunk őszi termésekkel - ezek mind teljesen az őszi hangulatot tükrözik. Szerintem mindenkinek az egyéni ízlése szabhat csak határt a dekorálásban - véli Zimmermann-Cintián Anasztázia, aki mindig , évszaknak megfelelően díszíti otthonukat.

- Kisgyerekes anyukaként, munka mellett nekem a gyorsaság és a praktikum fontos, de szerintem ezzel mindenki így van a mai világban, cél, hogy a dekoráció ne legyen túl bonyolult és drága. Nálam lényeges volt, hogy olcsó legyen és akár a bölcsődéből hazafelé jövet össze tudjuk gyűjteni a gyerkőccel a kellékeket. Sok őszi falevelet használtam, madárberkenyét, diót, a kertünkben termett mogyorót, s mivel Keszthelyen élünk, természetesen gesztenyét. Közösen gyűjtöttük az aprósággal, akinek ez nagy kaland volt. Dísztált készült s a már említett üveges dísz De akár egy kis teáscsészébe is rakhatunk néhány termést, ha nem szeretnénk nagyobb díszt. Ezek kitartanak az adventi időszakig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!