Otthon

2015.08.31. 14:24

Az otthon tükre: a lábtörlő

A lábtörlő egy olyan pontja a lakásnak, amit sokan méltatlanul elhanyagolnak, pedig ez az egyik első, amit meglátnak a vendégeink és az utolsó is, amikor távoznak.

Takács-Horváth Viktória

Ha jól választunk, akkor már az ajtó előtt megtudhatják a hozzánk érkezők, hogy milyen hangulatra számítsanak. A kivételes alkalmakkor használt feliratos vagy figurás lábtörlők (mint a szilveszteri vagy karácsonyi téma) mellett a hétköznapokra is választhatunk az egyéniségünkhöz illő darabot. Ha háziállat van a házban/lakásban, akkor ezt már jelezhetjük a lábtörlőn is, de a tréfás feliratok is nagy sikert arathatnak. De ne csak a barátokra gondoljunk: egy Otthon, édes otthon felirat, kinek a szívét ne melengetné meg egy hosszú, fárasztó munkanap végén?

Az eszmei mondanivalón túl érdemes praktikus szempontokat is figyelembe venni a lábtörlő kiválasztásakor. Bemegyünk-e cipővel, vagy levetjük kinn? Gyakran érkezünk-e haza nagyon koszos cipővel? Vannak-e gyerekek a háztartásban? A gyerekek mellé nagy, de kevésbé durva felületű alkalmatosság dukákl. Nagy sárfelhordás mellett pedig érdemes beszerezni egy békebeli sárlehúzót is: Mert a makacs sár nagyját érdemes ezzel eltávolítani.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!