Otthon

2015.11.28. 08:52

Biztonságos gyertyagyújtás a meghitt várakozás időszakában

Az advent a várakozás időszaka. A karácsony közeledtével az azt megelőző négy vasárnapon sorra gyúlnak ki az adventi gyertyák fényei. A családok meghitt hangulatban, a gyertyalángokat körülülve készülnek fel a szeretet ünnepére. Az adventi gyertyák helytelen vagy figyelmetlen használata azonban akár tragédiához is vezethet.

Karácsony közeledtével megnő a lakástüzek száma, amely sok esetben az ünnepre való felkészülés elhagyhatatlan kellékének, az adventi gyertyának a helytelen használatára vezethető vissza. Gyakran előfordul ugyanis, hogy az adventi koszorú ékességét, az égő mécsest, gyertyát gyúlékony anyag közelében helyezik el, felügyelet nélkül hagyják. Ezen időszak másik jelentős tűzveszélyes tényezője a lakás feldíszítésére használt világító fénysorok, izzók meghibásodása, amely könnyen elektromos tűzhöz vezethet.

A biztonságos, balesetektől és tragédiáktól mentes, békés adventi várakozás érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbiakat tanácsolja a lakosságnak:

A nyílt láng és az elektromos világító berendezések használatakor egyaránt fontos a megfelelő körültekintés, hiszen egy óvatlan pillanat elég a tűz kialakulásához, a balesetek, tragédiák bekövetkezéséhez!

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a fenti biztonsági szabályokat, hiszen ezáltal a tűzesetek nagy része megelőzhető!

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!