Otthon

2016.10.06. 11:22

Dugulás a WC-ben? A víztakarékos WC tartály miatt van? (x)

Kivel ne történt volna már meg az, hogy az eldugult wc űzött vele gonosz tréfát?

A szennyvízelvezető hálózat természetesen mindig akkor adja meg magát, amikor az a legkevésbé alkalmas. A wc eldugulása többek között azért is kellemetlen, mert a háztartásban talán ez az a berendezés, ami a legkevésbé nélkülözhető – nem hiába a mondás, a szükség bizony tényleg nagy úr.

Manapság igen nagy divat lett a háztartásokban az energiatakarékos berendezés. Spórolás céljából minden berendezésből illetve műszaki cikkből az energiatakarékos változatokat vásároljuk meg, hiszen ezzel nem csak pénztárcánkat kíméljük, de a környezetünket is igyekszünk megóvni. A háztartás legtöbb terület ez igen felelős döntés – azonban a víztakarékos wc tartály hiába tűnik jó ötletnek, legtöbbször nagymértékben közrejátszhat a szennyvízelvezető csövekben kialakult dugulásban.

Perényi Sándor duguláselhárítás szakértő véleménye szerint mind a víztakarékos tartályok, mind a wc csészébe került idegen tárgyak okozhatnak dugulást a vezetékekben. Míg az idegen tárgyak csészébe kerülését egyszerű elővigyázatossággal elkerüljük, addig nem is gondolunk arra, hogy a megfelelő, teljes rendszert átmosó folyamathoz akár 7-10 liter vízre is szükség lehet egy-egy öblítés alkalmával (Forrás: http://www.dugulaselharitas.net/" target="_blank").

A szakértő azt is elmondta, hogy a wc-ben kialakult dugulást igen ritkán tudjuk házi praktikákkal megszüntetni, így sem az otthoni módszereknek, sem a boltban kapható drága és erős vegyszereknek sincs túl nagy esélyük – az is előfordulhat, hogy hozzáértés nélkül csak ártani fogunk a csészének és/vagy a vezetékeknek. A szakember hozzátette: inkább legyünk körültekintőek a wc használatát illetően, ne dobjunk vagy ejtsünk bele oda nem illő tárgyat, illetve ebben az esetben semmiképpen ne spóroljunk az öblítésre szánt vízzel. Ha viszont a baj már megtörtént, ne habozzunk szakértői segítséget kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!