Otthon

2016.08.08. 16:15

Indulhat a kerti parti

Tombol a nyár, ilyenkor rendezik a legtöbb kerti partit. Íme néhány ötlet, hogy miként tehetjük még profibbá a vendéglátást.

Szalay Csaba

Ha kevés az asztalunk, tálalónk, vegyük elő a pincéből az üres hordókat, és arra tegyünk falapot, pallókat: máris kész a rögtönzött rusztikus asztalunk. Nagy kincs a használaton kívüli kábeldob is, tálalónak az is tökéletes. Általában helyhiány miatt ritkán van alkalmunk az asztalt díszíteni, kerti partihoz elég a tányérok mellé, vagy kisebb konzerves dobozokba laza virágcsokrokat tenni.

Ha van nagy koronájú fánk, arról lógassunk le érdekes formájú üvegekbe tűzött virágokat.

Evőeszközt megtisztított cserépben is tárolhatunk

Ami az ülőhelyeket illeti: gondolkozzunk padokban! A barkácsáruházak tipegőként árult fakorongjaiból tökéletes padláb lehet, már csak két fapalló, deszka kell, némi csavarozás, és kész is. Nagy előnye, hogy könnyen méretre vágható és szétszerelhető.

A világításhoz tegyünk mécseseket befőttes üvegekbe, amiket dekorálhatunk is: tekerhetünk a szájukra rafiaszálat, de kivágott papírmintákat is ragaszthatunk az üvegre, hogy szép, hívogató fény-árnyékjátékot adjon. Ha vízzel öntjük fel, tehetünk bele úszógyertyákat is.

A kisebb virágcserepek nagyszerűen használhatók az evőeszközök tálalására. Krétával írhatunk rájuk, miután alaposan megtisztítottuk őket.

Mutatós dekoráció készülhet egy nagy fára fellógatott üvegekbe tett színes virágokból Fotó: Pinterest

Nincs idegesítőbb, mint amikor a poharakba szállnak a bogarak. Ezt a kellemetlenséget megelőzendő helyezzünk muffinpapírt egy-egy pohár tetejére, lyukasszuk ki a közepét, és dugjunk át rajta egy szívószálat.

Minden kerti parti megoldandó problémája, hogy miként biztosítsuk folyamatosan a hideg italt. Csupán egy talicska vagy szebb fémvödör kell, tegyük bele az italos üvegeket, és utána töltsük fel jéggel a választott fémedényünket.

Fontos, hogy a kisebbek is jól szórakozzanak! Vegyünk kisebb virágcserepeket, tegyünk ezekbe szenet, és gyújtsuk meg. A gyerekeknek máris hozhatjuk a nyársra felszúrt pillecukrot, amit sütögethetnek, hiszen karamellizálva a legfinomabb!

Címkék#kertiparty

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!