Otthon

2016.05.23. 16:40

Kreatív rendteremtés

Rend a lelke mindennek, azonban a fürdőszobában könnyen eluralkodik a káosz. Tippjeink segítségével elejét veheti.

Perei Dóra

A kozmetikumoknak is van lejárati idejük, ezért havonta egyszer nem árt egy alapos szelektálást tartanunk; váljunk meg mindentől, ami fura állagú vagy kellemetlen szagú. Érdemes a termék címkéjét is elolvasnunk, hogy megtudjuk, felbontás után meddig használhatjuk.

Az eltelt idő megsaccolásához a felbontás pillanatában címkézzük fel a kozmetikumot, majd írjuk rá, hogy melyik évben és hónapban kezdtük el használni.

A kórházi sorozatok ihlették a praktikánkat, ami véget vetett a reggeli fel-alá rohangálásnak a tükör és a fürdőszobaszekrény között. Kerítsen egy akkora tálcát, amire minden szükséges sminkeszköz ráfér. Készítse a tálcát maga mellé, és ezzel a probléma megoldva.

A sminkecsetek praktikus tárolása meglehetősen nehézkes

A sminkecsetek, a fültisztító pálcikák és a vattakorongok tárolása talán az egyik legemberpróbálóbb feladat, a megoldása azonban mindössze karnyújtásnyira van tőlünk: szinte bármelyik áruházban találkozhatunk alacsony falú vázákkal, amelyek kitűnően alkalmasak a tárolásra. Ha megszereztük az eszközt, nincs más dolgunk, mint kavicsokkal, rizsszemekkel feltölteni őket, hogy az ecsetek biztosan megálljanak benne.

Örök érvényű probléma, hogy amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá, sehol sincs kéznél egy tekercs vécépapír. A napokban éppen a garázsban kerestünk valamit, amikor rábukkantunk egy üres fonott kosárra, és arra gondoltunk, magunkkal visszük a fürdőszobába. Persze csak miután beleterítettünk egy színes ruhaanyagot, hogy teljes legyen az összhang a bútorokkal.

Címkék#otthon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!