Otthon

2017.01.02. 19:30

Macskakaparás... - A háziállataink komfortérzetét is növelhetjük

Zalaegerszeg - A címben foglalt megállapítás ezúttal nem a csúnya kézírásra utal, hanem eredeti tartalmát, azaz a cicák eredendő tevékenységét idézi.

Zalai Hírlap

A macska bájos szőrgombócságával hódította meg az embert, már az ókorban. Azonban a lakásban, házban tartott, kényelemben, kényeztetések közepette élő macskák sem akasztják szegre vadászösztönüket, hiába, hogy az ételért semmit sem kell tenniük. Az eredendő ösztön kiélését biztosítandó a figyelmes gazdik ezért mászófákat is beszereznek kedvenceiknek, hiszen jól tudják, ha nincsen ilyesfajta eszköz a háztartásban, akkor számolni kell a rombolással. Mert a macska keres magának elfoglaltságot, s az eredménynek nem biztos, hogy örülünk majd.

Kölyökmacska karommanikűröző kötéloszloppal

Egyes feltételezés szerint több mint 600 millió olyan cica él a Földön, amelyiknek nemigen kell eledel után futkosni, az embergazdi átvette tőlük a fáradságos melót. Emellett virágzik a macskamászófa üzletág, ezerféle kapható a boltokban, a költekezésnek csak az szab határt, ha nem megy el a józan eszünk végképp.

Ha végigpróbálta, a tetején szundikálhat Fotó: Illusztráció

A természetes fára mászási inger kiélését biztosíthatjuk a magaslatokkal. A macskák ugyanis szívesen tartózkodnak magasan levő helyeken. A magasság jó megfigyelőpont, ahonnan biztonságosan áttekinthetik a területet , szemmel tarthatják az emberek és a többi háziállat tevékenységét, mozgását. Számukra ez tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt. Képeink a lehetőségekből villantanak néhányat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!