Otthon

2017.05.11. 13:54

Mosógép csere pályázat nyílik meg 2017. augusztus 7-től (X)

Az Otthon Melege Program keretein belül 2017. augusztus 7-től ismét lehet pályázni többek között a mosógép cseréjére. A kiírásra régiónként eltérő időpontban lehet jelentkezni. A pályázaton a háztartási nagygépek esetében maximum 45 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

Egy alacsony fogyasztású mosógép körülbelüli ára 130 000 forint, így az elnyerhető összeg jelentősen megkönnyítheti a berendezés beszerzését. A nyugdíjasok és a nagycsaládosok előnyt élveznek a pályázatok benyújtásakor, hiszen számukra különösen nehéz lenne egyébként kifizetni az energiatakarékosabb kivitelezésű készüléket.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy ha energiatakarékos berendezések kerülnek otthonunkba, úgy jelentősen csökkenthető a havi rezsi költsége.  Már egy két-három személyes háztartás esetében is szinte napi rendszerességgel működik a mosógép, és akkor a lakástextíliák tisztításáról még nem is szóltunk.  Napjainkban már elképzelhetetlen egy hatékonyan működő háztartás anélkül, hogy ne állna rendelkezésre mosógép. Vannak, akik a fürdőszobában helyezik el, de a helyhiány miatt egyre gyakrabban kerül a berendezés a beépített konyhába.  Sokféle típus közül válogathatunk, és az elöltöltősek mellett a felültöltős fajták is nagy népszerűségnek örvendenek. Mindenki másra esküszik, így van, aki a felültöltős megoldást részesíti előnyben annak kisebb mérete miatt, de ma már az elöltöltősek között is megtalálhatóak olyanok, melyek nem igényelnek nagy alapterületet.

A bevásárlóközpontokban rendszerint találkozhatunk mosógép akciókkal, de ha nincs időnk sorra járni az üzleteket, akkor az online rendelés kínálta előnyöket is kihasználhatjuk. Megbízható minőségű berendezéseket vásárolhatunk meg néhány kattintással, és sokszor a beszereléshez szükséges szakembert is kiválaszthatjuk egyúttal.  Fontos, hogy laikusként mindenképpen profira bízzuk a mosógép beszerelését, ugyanis ellenkező esetben akár a fürdőszoba eláztatását is kockáztathatjuk.  Vásárlás előtt állva kifejezetten az alacsony fogyasztású mosógépek javasoltak, ugyanis segítségükkel nemcsak a környezettudatosságot juttathatjuk érvényre, hanem saját pénztárcánkat is megkímélhetjük a magas rezsi költségektől.

Az Otthon Melege Program idén is remek választásnak bizonyul mindazok részéről, akik szeretnék megfizethető áron megoldani korszerűtlen, régi, talán már nem megfelelően működő mosógépük lecserélését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!