Otthon

2015.08.03. 14:17

Olcsó és hatékony tisztítószer az ecet

Zalaegerszeg - Egyre több szó esik a bioháztartásokról, ahol már nem szívesen használnak különböző vegyszereket, hanem igyekeznek más megoldást keresni.

Takács-Horváth Viktória

Az egyik legsokoldalúbb tisztítószerünk lehet az ecet, amit bátran hozzunk ki a konyhából és ne csak a saláta levének az elkészítésére használjuk. Egy per egyes arányban például kiválóan megtisztíthatjuk vele a különböző elektronikai berendezéseinket, mint a laptop, telefon, hifi. Arra ügyeljünk, hogy áramtalanítsuk előtte a készüléket és hogy ne folyassuk be az elektromos részekbe a folyadékot. Ugyanezzel az eleggyel tisztítsuk meg a redőnyöket is. Ha egy tiszta pamut kendőt használunk vagy egy kesztyűt, még jobban láthatóvá válik a lejövő por.

A króm és inox felületek is megszépülnek, ha ecettel áttöröljük Fotó: illusztráció

Ha ecetet és szódabikarbónát keverünk össze, akkor a lefolyókat tudjuk vele szagtalanítani és kidugaszolni. A keveréket öntsük a lefolyóba, majd miután a habzás elmúlt, öntsünk rá meleg vizet. Ezután hagyjuk néhány percig állni, mielőtt leöblítenénk. A fehér ecet könnyű foltok esetén hígítva, erős foltok esetén töményen kiválóan eltűnteti a penészfoltokat is a lakásban anélkül, hogy nyomot hagyna maga után. Ezenkívül a különböző króm és inox felületek is megszépülnek attól, ha ecettel áttöröljük őket, úgyhogy használjuk bátran ezt az olcsó, de igenis, nagyon hatékony szert az egész lakásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!