Otthon

2017.02.13. 17:35

Vérvirág - Piroskától

Zalaegerszeg - A Szép Otthon rovatunk "mutassunk különleges növényeket" felhívására ezúttal Schandl Piroska küldte el egyik kedvencét.

Zalai Hírlap

A zalaegerszegi és balatoni kétlakiságban élő, helytörténettel is foglalkozó hölgy a Haemanthus speciosus, magyarul vérvirág nevű szobanövény képét küldte el szerkesztőségünkhöz. Mint írja, a Kertbarát Magazin egyik 1978-as száma nevezi vérvirágnak a látványos növényt.

A nevezetes vérvirág Fotó: Schandl Piroska

Levélírónk példányának története is van: "2009-ben kaptam Balatonkeresztúron, egy ottani nyugdíjas tanítónőtől, aki Náprádon született, Zalaegerszegen végezte a tanítóképzőt, majd Siófokon éltek. A nyugdíjra felépíttették Balatonkeresztúron a családi házukat, csodálatos kerttel, szőlőlugassal, gyönyörű virágokkal. Egy utcában laktunk, s a virágok révén barátságba is kerültünk. Az akkori egy szál virág, a minden évi gondos átültetés után az elmúlt 2016-os nyáron már 7 szál nyíló virággal pompázott" - írta Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!