Pacsa

2015.10.05. 12:02

Mozart Vajaskenyerére táncoltak - A zene világnapjáról számos iskolában műsorral emlékeztek meg

Pacsa-Zalaegerszeg - Yehudi Menuhin 1975-ös kezdeményezése nyomán választották október 1-jét a zene világnapjává. A megünneplését a zalai iskolák is fontosnak tartják.

Arany Horváth Zsuzsa

- A zene világnapja alkalmából rendezett hangversenyen iskolánk minden diákja fellépett - tájékoztatott Pálos Henrietta, a pacsai általános iskola vezetője. - Műsorunkon elsőként kórusunk énekelt két dalt. Ezt követően osztályonként álltak színpadra a gyerekek, egy egy népdalt vagy műdalt adtak elő. Az elmúlt hetekben az ének zene tanórákon készültek fel a gyerekek a szereplésre, melynek eredményeként, a rendhagyó énekóra zárásaként az egész iskola együtt elénekelte a Szép Zalában születtem... kezdetű zalai népdalt.

Az ötödikes Szabó Levente gitározott az Ady-iskola világnapi műsorában. Mögötte az intézmény kiskórusa látható Fotó: Pezzetta Umberto

A megyeszékhelyi Ady-iskolában Perkainé Vigh Valéria karnagy szervezte a tanítás előtti hagyományos ünnepséget, melynek keretében az általa és Gellért Réka által vezetett kórus is énekelt, a résztvevők hallhatták Laub Lilla fuvola- és Szabó Levente gitárjátékát, valamint idézeteket neves komoly- és könnyűzenészektől (Jimi Hendrix, Kodály Zoltán).

A pacsai diákok az aulában gyűltek össze Fotó: Pacsai Általános Iskola

Például azt, hogy a zenében az a jó, hogy amikor érzed, hogy üt, akkor sem fáj . A műsorban fellépett Kiss Csenge és Kiss Boglárka, akik Mozart Vajaskenyér című zongoradarabjára táncoltak. Az egybegyűlt 130 diák végül együtt énekelte el a Széles a Cserta című zalai népdalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!