Pacsa

2016.09.30. 18:26

Sokat javult a kisváros közbiztonsága

Pacsa - Jelentősen javult a közbiztonság a kisvárosban az elmúlt esztendőben. Erről is szó esett a pacsai képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Arany Gábor

Ezen elfogadták a zalaegerszegi rendőrkapitányság beszámolóját a 2015. évről, amely pozitív adatokat mutat, tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Benedek Karolina jegyző. Az összes bűnözés adatait tekintve 2014-hez képest 24 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, a közterületen elkövetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb (2014-ben 8, 2015-ben 3 ilyen eset volt). A kiemelten kezelt bűncselekmények - azaz például súlyos testi sértés vagy kiskorú veszélyeztetése, rongálás, lopás - száma is csökkent (2014-ben 21, míg 2015-ben 19 ilyen eset volt). Az összes elkövetett bűncselekmény legnagyobb részét a lopás és betöréses lopás tette ki.

A közlekedésbiztonság szempontjából is kedvező a kép, mert nem történt sem halálos, sem súlyos sérüléssel járó közúti baleset. Összesen egy könnyű sérüléses baleset került a statisztikába és 4 járt anyagi kárral, míg előző éviben 10 ilyen volt.

Az értékelés kapcsán elhangzott, a rendőrség a polgárőrséggel és az önkormányzattal együttműködve tudja a lakosság szubjektív biztonságérzetét növelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!