Pacsa

2016.08.27. 17:37

Városnapi ünnepség Pacsán

A közép-zalai település hét éve, augusztus 20-án nyerte el a városi rangot, azóta ebben az időszakban rendezik a közösség ünnepét.

Arany Horváth Zsuzsa

A művelődési házban szombaton Kelemen Tamás polgármester idézte fel a valahai járási központ, nagyközség, majd város történetét, ezután dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és dr. Rumi Kriszta, a megyei kormányhivatal főigazgatója üdvözölte az ünneplőket. Az önkormányzat döntése alapján két díszpolgári címet adományoztak: emelkedett perceket jelentett, amikor a volt iskolaigazgató, az első polgármester, Csility Antal (1935-2006) posztumusz elismerését lánya, Zita átvette.

Dr. Palkovics László államtitkár átadja a díszpolgári címet Oláh György nyugalmazott iskolaigazgatónak
Fotó: Katona Tibor

Oláh György nyugalmazott iskolaigazgató, a Pacsa TV alapítója szintén díszpolgári címet nyert. Pacsáért díjat adományoztak az 1957 óta a pacsai gyerekekért dolgozó Könczöl Jánosné nyugalmazott óvodavezetőnek, a településen 1962 óta működő dr. Apró Dezső körzeti orvosnak és a Faluvédő és Szépítő Egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!