Pókaszepetk

2016.05.20. 10:07

Felújításokra készülnek - Fontos cél, hogy kisebb legyen a fűtésszámla

Pókaszepetk, Kemendollár, Zalaistvánd, Vöckönd – A pókaszepetki közös hivatalhoz tartozó önkormányzatok több közösségi épület felújítását tervezik.

Szabó Judit

Pókaszepetken arról döntött a közelmúltban az önkormányzat, hogy pályázatot nyújt be egy új orvosi rendelőkomplexum kialakításához. Jelenleg két épületben zajlik az alapellátás, az egyikben a háziorvos rendel, a másikban védőnői és fogorvosi ellátás zajlik Pókaszepetk, Zalaistvánd, Kemendollár, Vöckönd és Gyűrűs lakosságának. Mindkét épületben a rendelő felett szolgálati lakás van. Bucsák Katalin jegyző elmondta, hogy gazdaságosabb lenne, ha egy ingatlanba szerveznék az alapellátást, ezért több mint 60 millió forintos beruházással egy új komplexum létrehozását tervezik. Itt a háziorvosi és a védőnői rendelő mellett egy rehabilitációs helyiség is létesülne, ahová gyógytornára járhatnának a betegek.

Kemendolláron a kemendi és az ollári településrészen is van közösségi ház, mindkettő felújítására pályázik az önkormányzat. Az ollári részen lévő épületben működik a könyvtár, míg a kemendi úgynevezett Civil Házban a rendezvények mellett miséket is szoktak tartani. Mindkét épület energetikai korszerűsítését szeretnék megoldani, ha nyernek a pályázaton.

Vöckönd önkormányzata a kistelepülés egyetlen közösségi épületének felújítását tervezi. A kultúrház, ahol könyvtár működik, orvosi rendelés és hivatali ügyfélfogadás is zajlik, külső hőszigetelést kap, ha sikerül támogatást szerezni a munkához. Az udvarra pedig játszóeszközöket telepítenének, erre azért is szükség lenne, mert a faluban nincs játszótér.

Zalaistvándon az óvoda és az ugyanazon a telken, de különálló épületben elhelyezett családsegítő és gyermekjóléti szolgálat felújítása a cél tetőcserével és napkollektorok felszerelésével, hogy csökkenthessék a rezsiköltségeket. Valamennyi beruházásra pályázati forrást igényelnek a települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!