Pókaszepetk

2017.05.03. 17:45

Bonita tánccsoport: hat versenyszámból öt győzelem Magyarkanizsán

A Pókaszepetken immár tíz éve működő Bonita Tánccsoport gondolt egy nagyot és az országos sikerek után neveztek a vajdasági Magyarkanizsán megrendezett Euro Show Dance Fest-re.

Rákos Bianka

Az idén 25. alkalommal meghirdetett viadalon szerb, horvát, montenegrói és román táncosok is bemutatták tudásukat - összesen mintegy 1300 versenyző indult és 371 koreográfiát értékelhetett a zsűri. A pókaszepetkiek - akik a hosszú utat falujuk önkormányzata és általános iskolája, valamint a Nők Pókaszepetkért szervezet támogatásával tették meg - öt versenyszámban nyertek.

A Bonita tagjai Magyarkanizsán. Hátul (balról): Salamon Dorka, Büki Boglárka, Szitkovics Barbara, Péter Petra. Középen: Gömbös Gábor, Tüske Bíborka, Falati Eszter, Balogh Petra, Dézsi Ádám. Elöl: Langstadler-Kovács Melinda és Dézsi Laura
Fotó: Bonita

- A szerb csapatok különösen magasra tették a lécet, technikailag ilyen kiemelkedő produkciókkal ritkán találkozunk - értékelt Langstadler-Kovács Melinda, a Bonita vezetője. - Készültünk friss előadásokkal, de a programban akadt néhány régebbi darab is. A legmagasabb pontszámot a Vikingek című koreográfia kapta, amellyel már 2015-ben is értünk el több első helyezést.

A zalai tánccsoport vezetője elmondta: Magyarországon nem találkozott hasonlóval, de a magyarkanizsai viadalon a junior és a felnőtt kategória (a Bonita tagjai nem ezekben indultak) pénzdíjas volt. A legjobb koreográfiák még egyszer külön versenyeztek szólóban, duóban és csoportban, majd a rendezvényt záró show keretében osztották ki a nyerteseknek a pénzdíjakat.

A pókaszepetkiek showtánc (duóban és csoportban is), fantasy show, open, valamint modern tánc emeléssel kategóriákban nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!