Pókaszepetk

2016.05.30. 10:06

Kleopátra és a vikingek korát egyaránt eltáncolja a Bonita

Pókaszepetk - Saját tánctanáruk mellett balettmester is foglalkozik a Bonita Tánccsoport tagjaival, akik különösen eredményes fél évet tudhatnak maguk mögött.

Magyar Hajnalka

Február óta ugyanis öt nagy versenyen is elindult a Bonita felnőtt és junior csapata, s sorra nyerték az arany minősítéseket és első helyezéseket. Legutóbb, a XXX. Zugló kupán pedig a junior korcsoport legnagyobb díját, az országos bajnoknak járó kupát is kiérdemelték.

A Marionett című koreográfia, amit az áprilisi Lenti Táncversenyen is bemutattak. A fotón Tüske Boglárka, Tóth Evelin, Hertelendi Bernadett, Bognár Ramóna, Dézsi Laura (Sipos Evelint helyettesítette) és Bognár Gabriella

- Kleopátra Egyiptoma, Remény és Utcaseprők - sorolja a csupa első helyet érő koreográfia címét Langstadler-Kovács Melinda, a csoport pókaszepetki származású vezetője, táncoktatója és koreográfusa. Megtudjuk tőle, hogy a Bonita főként a showtáncban, a modern táncban és a táncszínházi produkciókban mozog otthonosan.

A Vikingek című koreográfia, amellyel kiemelt arany minősítést értek el Székesfehérváron

- Mindig igyekszem valamilyen üzenetet, érzést, történeti szálat is beleszőni a produkciókba, amivel a gyerekek azonosulni tudnak - folytatja. - Arra pedig külön ügyelek, hogy két fiú tagunknak jusson illő szerep, például a Vikingek című táncban. A csoport mellett duóink is sikeresek, Dézsi Laura és Szitkovics Barbara a Remény, Bognár Ramóna és Tüske Boglárka pedig A szökés című koreográfiával érdemelt ki egyaránt kiemelt arany minősítést néhány hete egy székesfehérvári országos versenyen.

Kleopátra Egyiptoma a kiemelt arany mellett a legjobb koreográfiáért járó Fejér kupát is meghozta a csapatnak

A táncosokkal külön balettmester foglalkozik Forgács Márta személyében, aki heti rendszerességgel jár Zalaszentgrótról a pókaszepetki próbákra. A csoport az iskola tükrös tornatermében jut felkészülési lehetőséghez hétvégenként. Az időzítés fő oka az, hogy pszichológus végzettségű vezetőjüket immár a fővároshoz köti munkája. Nem rest azonban rendre hazautazni, hogy folytassa az immár közel tíz éve elkezdett munkát. A Bonitát ugyanis 2007. áprilisában alapította meg Langstadler-Kovács Melinda, a pókaszepetki általános iskola nyolc lelkes táncoslánya részvételével. A jó példa ragadósnak bizonyult, s három évvel később már utánpótlás csoport alakítására is igény mutatkozott. A legfiatalabb tagjuk jelenleg 12 éves, a nagylányok pedig már 20 felett járnak. Pókaszepetk mellett Zalaistvánd a csoport fő bázisa, de kemendollári és zalaszentgróti táncosok is erősítik soraikat.

Langstadler-Kovács Melinda
Fotó: Gömbös Zoltán

- Sok tehetséges fiatal akad a környéken, akik szívesen csatlakoznak hozzánk - folytatja Langstadler-Kovács Melinda. - Ritkaságszámba megy, hogy valaki elmarad a hétvégi próbákról, kölcsönösen számíthatunk egymásra. Külön öröm, hogy azt is megtapasztalhatják: a sok munkának beérik az eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!