Pókaszepetk

2016.07.25. 14:07

Pókafa ismét elázott

Pókaszepetk - A hétfői esőzések ezen a nyáron már negyedik alkalommal okoztak gondot a pókafai településrészen.

Magyar Hajnalka

Erről Varga Józsefné és Kócé Csabáné számolt be lapunknak. Utóbbi elmondta, mielőbb megoldást kellene találni, mert a korábbi rossz élmények hatására gyermekei már a kisebb esőtől is félnek. Nemrégiben ugyanis az asztal tetejére menekülve nézték, miként tör be otthonukba a sár és a víz. Varga Józsefnének - mint ahogy arról lapunk beszámolt -, július közepén félszáz baromfija pusztult el a portájukra beözönlő víztől és sártól. Tegnap ugyanazon az úton tört be a víz, ideiglenes töltést szeretne ennek megakadályozására.

Az újabb esőzés nyomán ismét Bucsák Katalin jegyzőt kérdeztük a helyzetről. A szakember felelevenítette, az önkormányzat már a június 5-ei felhőszakadást követően - amikor két óra alatt 70 milliméternyi eső zúdult le - igyekezett lépéseket tenni. A helyreállítási munkák elvégzésére vis maior pályázatot nyújtottak be 15,6 millió forint értékben, emellett önerőből is tesznek a további károk megelőzése érdekében. A pályázat bírja az illetékesek támogatását, reménykednek a mielőbbi döntéshozatalban. Addig is fórumon kérték a lakókat, fordítson mindenki nagyobb figyelmet az elvezető árkok tisztítására, az eltömődött szakaszokról pedig adjanak jelzést az önkormányzatnak, hogy az átereszek tisztításáról gondoskodhassanak, vagy a tulajdonost felszólíthassák kitisztítására. A jelzések nyomán hétfőn is felmérték a kritikus helyszíneket. Ideiglenes töltés építéséhez nincsenek eszközeik, ám a sár eltakarításában segítséget nyújtanak. Így tettek korábban is, illetve egyéb formában szintén próbálták enyhíteni a károsultak gondjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!