A merenyei ékszerdoboz

2017. július 14., 10:22
komment
„Beléphetsz, ha te molnár, pálinkamester, futrinka vagy, esetleg dolgoztál az újjáépítésen! Ezen kívül, ha velünk megbeszélted...”Ez a tréfásnak szánt figyelmeztetés olvasható a ZALAMERENYEI PÁLOS MALOM, illetve az annak helyet adó Sásréti Birtok kapuján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Persze, a tulajdonosok nem ennyire szőrös szívűek, boldogan mutatják meg mindenkinek ezt a falu előtti völgyben megbúvó gyönyörűséget – ám az egyeztetés valóban szükséges, hiszen a tulajdonosoknak is van munkahelyük és más elfoglaltságuk.

Fotó: Szakony Attila

De vajon mi viszi rá egy családi vállalkozás vezetőjét, a sikeres üzletembert arra, hogy felújítson egy rég elhagyott vízimalmot? Szabadics Attila, a Szabadics Zrt. alelnöke párjával, Szabadicsné Madaras Katalinnal nagy fába vágta a fejszéjét, amikor megvette a zalamerenyei régi pálos malmot. Mára azonban igazi ékszerdobozzá vált a vízimalom, amit mindenkinek látnia kell, aki turistaként a térségbe vetődik - arról már nem is beszélve, aki itt él.

Fotók: Szakony Attila

Horváth-Balogh Attila írása a Prémium magazin nyári számában. Kapható a Zalai Hírlap ügyfélszolgálati irodáiban, újságárusoknál és a nagyobb bevásárlóközpontokban.

2017. július 14., 10:22

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...