Hirdetés

2024.02.28. 08:00

Termelő berendezések beszerzése a FA-FERI Kft. részére

A pályázatban való részvételük célja volt a gépparkjuk megfiatalítása, illetve a kapacitások bővítése, hogy jobb minőségben, nagyobb pontossággal, és nagyobb biztonsággal ki tudják szolgálni mind a belföldi, mind a külföldi partnereiket. A FA-FERI Kft. a pályázatban szereplő gépekhez hasonló berendezésekkel korábban is rendelkezett, viszont a meglévő gépállomány egy része már cserére szorult, pontossága nem volt tökéletes, illetve a kor miatti meghibásodások, leállások veszélyeztették az egész gyártási folyamatot, illetve a partnereik kiszolgálását. A pályázat a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 43,58 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

PR cikk

A Fa-Feri Kft. a 8800 Nagykanizsa, Magyar út 168. számon található telephelyén valósította meg jelen projektet, ahol a faipari tevékenységük végzéséhez szükséges berendezések kerültek korszerűsítésre. A projekt keretében megvásárolt eszközök a telephely rugalmasabb működése és magasabb szintű szolgáltatások nyújtásának elősegítése érdekében, valamint a jobb és egészségesebb munkakörülmények biztosítása miatt lettek beszerezve:

– DOOSAN D35C-5 típusú 3,5 tonna teherbírású dízel targonca az anyagmozgatás gyors és rugalmas megvalósítására

– CASADEI Flexa 307 RMA automata élzáró gép a jobb minőség és PU élragasztás bevezetésére

– Központi fázisjavító berendezés a villamos energia hálózat terhelésének, valamint az elosztói meddő díj leredukálása érdekében

–4 db PETTINI FRANCO gyártmányú központi porelszívó berendezés és csőrendszer a lapmegmunkáló-, valamint a keményfa műhelyünkben, hogy a megmunkáló gépek jobb porelszívását biztosítani, valamint a munkakörülményeket javítani a por és zajterhelés csökkentésével.

A beruházás megvalósítása során faipari működésük hatékonyságát, eszközparkjuk fejlődését és kapacitásuk bővítését elérve stabilizálni tudták magukat, és további pályázatok megvalósításával tudják vállalkozásuk hatékonyságát növelni, és további munkahelyeket teremteni.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 43,58 millió Ft európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.faferi.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Varga Zoltán, sajtóreferens, ügyvezető

Elérhetőség (+36209751579, [email protected])

Forrás: ZH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!