Programok

2017.07.19. 17:44

A Dombérozó kínálata

A hét végén is folytatódik a II. Göcseji Dombérozó kulturális-hagyományőrző programsorozat, amelynek egyik védnöke a Zalai Hírlap szerkesztősége. A 20-áig megvalósuló programokról már hírt adtunk, ezúttal a pénteki, szombati és vasárnapi kínálatot foglaljuk össze.

Zalai Hírlap

Pénteken (21-én) Gellénházán rendezik meg a zalai olajos települések találkozóját.14 órakor kezdődik a Zala Megyei Értéknap, 15 órakor olajipari kiállítás nyílik, 15.30-tól szakmai előadások hangzanak el, 17.30-tól a 60 éves művelődési házzal kapcsolatos emlékeket idézik fel, majd fúvószenekari és mazsorett bemutató lesz.18.30-kor az egykori bányásznapi ünnepségeket elevenítik fel, 20 órakor retró diszkó kezdődik.

Becsvölgyén, a kislengyeli Malom kulcsosházban 20.30-tól látható a VI. Becsvölgyei Színjátszó és Képzőművészeti Tábor záróelőadása, a Mágnás Miska.

Kustánszegen 22 órakor kezdődik a 48 órás horgászverseny, amely egészen vasárnap 22 óráig tart.Szombaton (22-én) Kustánszegen 9 órától a Göcseji Tájház várja a látogatókat, 9-kor göcseji kukoricás társasjáték kezdődik, 10 órától a református templom is látogatható.

Nagylengyelben 16 órakor kezdődik a Táncra-forgó táncvesztivál, a sztárvendég a Kutyakölykök. Koncertet ad a Romano Glaso együttes, utána táncház kezdődik. Látogatható a katolikus templom, lehetőség lesz hőlégballonozásra, este bál kínál élményt.

Milejszegen 10 órától nyílt napon lehet megismerkedni az olajsajtolás folyamatával, Gombosszegen 16 órakor csikósbemutató lesz, Dobronhegyen (Balázsfa, Sümegi pince) pedig 18 órakor Göcseji dialógus címmel beszélgetés kezdődik. 19 órától ugyanott táncmulatság kínál élményt, közben bemutatkoznak a Zalai 47. Honvédzászlóalj hagyományőrzői. Szintén szombaton, 19 órától Hottón a Ziránó Bábszínház műsorát tekintheti meg a közönség, Milejszegen (Zsuppán-kert) pedig 18.30-kor gyermekszínjátszók előadása kezdődik, 19 órától filmet vetítenek a Roma mentor projektről, majd az alkotókkal és a Bhim Rhao Egyesület vezetőivel lehet beszélgetni.

Vasárnap (23-án) reggel Becsvölgyéről három túra is indul: a Göcseji körtúra (8 órától), a Két keréken Göcsejben kerékpártúra (8 órától) és a Motoros túra Göcsej (8.30-tól). Dobronhegyen (Sümegi pince) helyi kézműves termékek kóstolójára és vásárára várják a közönséget, 10 órakor a milejszegi Zsuppán-kertben búcsúkoncert és táncház lesz a Romano Glaso együttessel, 14 órakor Becsvölgyén népi játszóház és mesterségbemutató indul, valamint göcseji körképet festenek közösségi alkotómunkával.17 órakor koncert kezdődik a református templomban (Simon Flórián orgona, Péter Mariann kürt, Simon Zsolt trombita), 19 órakor a Zalai Táncegyüttes lép fel, majd 20 órakor tartják a II. Göcseji Dombérozó ünnepélyes zárását, végül a TMK Rock Band koncertje és tábortűz szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!