Programok

2016.11.17. 18:25

Bor, kolbász és színdarab - Hétvégi programok Zalában

Gazdag hétvégi közösségi rendezvények zajlanak a zalai településeken.

Munkatársainktól

Aprók színháza

Körbe, körbe, karikába címmel a győri Vaskakas Bábszínház vendégelőadása várja szombaton 10.30-tól a legkisebbeket a zalaegerszegi Griff Bábszínházban, a 4 év alattiaknak szóló aprók színháza sorozat keretében.

Transzplantáció

A szervátültetésről, tüdő transzplantációról az orvos és beteg szemszögéből, valamint a továbblépés lehetőségéről szóló tanácskozást tartanak Zalaegerszegen, szombaton 13 órától az Arany Bárány Szálló télikertjében.

Együttélési tanácskozás

Bocföldén a kultúrházban szombaton 16 órakor a rendőrség és a kórház munkatársainak részvételével tart fórumot és tanácskozást a helyi cigány önkormányzat.

A zalaegerszegi Keresztury VMK-ban november 18-20. között kisállat-kiállítást rendeznek. A Magyar Kisállattenyésztők Egyesülete bemutatóján többszázféle dísz- és haszonállatot, galambokat, tyúkokat és nyuszikat láthatnak pénteken 14 órától vasárnap délutánig az érdeklődők
Fotó: archív

Nyitott műhelyek

Vasárnap 14 órától Zalaegerszegen, a gébárti Kézművesek Házában Nyitott műhely galériák napját rendezik, várják az adventre készülőket.

Nagy kanizsai házibuli

Péntektől vasárnapig koncertek, kulturális bemutatók, gyermekprogramok várják az érdeklődőket a Kanizsa Plázában, ahol egy sörös cég jóvoltából ingyenes kóstoláson is részt vehetnek a vendégek.

Jubileumi koncert

Szombaton 18 órakor a letenyei Vox Varietes Kamarakórus ad ünnepi koncertet a csoport megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a Fáklya Művelődési Központ tánctermében.

Ulti verseny

Szombaton 10 órától országos szintű ultiversenyt rendeznek a gelsei iskolában.

Horvát nap

Az Országos Horvát Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok szövetsége közös szervezésében rendeznek horvát napot szombaton 17 órától Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A rendezvény keretében kiállítás nyílik a Zrínyi-család és a Mura-menti horvátok kapcsolatáról, majd a zalai horvát kulturális egyesületek bemutatójára kerül sor.

Nemzetközi táncverseny

Szombaton és vasárnap három táncversenynek ad otthont Nagykanizsán a Zsigmondy-csarnok. Szombaton 10 órától az Eraklin Kupát rendezik, majd vasárnap 9 órától a Cséplő Dániel Emlékkupán mutatkozhatnak be a fiatal és tehetséges táncosok. Vasárnap 18 órától pedig Kanizsa Kupa Nemzetközi Tíztáncversenyre kerül sor.

Családok, beszélgetések

Két program is várja az alsópáhoki Kolping Hotelben a családokat. Ma 17 órától Levente Péter és Döbrentey Ildikó Pármegtartás, pályamódosítás és párbeszéd címmel tart előadást. Szombaton, szintén 17 órakor pedig dr. Almási Kitti a párkapcsolati és családi kommunikációról beszél.

Disznótor, kolbásztöltés

Szombaton 9 órakor disznóvágási bemutatóval kezdődik a rendezvénytéren a a Vonyarcvashegyi Disznótoros és Kolbásztöltő verseny. A napot házi pálinkával kezdik majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása következik, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. 10 órakor kezdődik a kolbásztöltő verseny, melynek eredményhirdetését 15.30-kor tartják. A vendégek déltől a májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, s kóstolhatnak is, közben harmonikaszó gondoskodik a jó hangulatról. Estig koncertek, zenés műsorok szórakoztatják a közönséget.

Premier

A Paprikáscsirke, avagy Stex és New York című kétfelvonásos zenés-táncos vígjáték premierjét tartja a hévízi városháza dísztermében 18 órai kezdettel az Új Színpad Kulturális Egyesület. Az előadás megtekintése ingyenes.

Borkóstoló zongoraszóval

Magyar Borok Mustrájára várnak minden borbarátot Keszthelyen, a Balaton Színházban, szombaton. 14 órától több mint százfajta jellegzetes magyar bor mellett pincészetekkel, előadásokkal, gasztronómiai kiállítókkal és zárásként zongorakoncerttel találkozhatnak az érdeklődők.

Szakrális kiállítás

Lendván, a Galéria és Múzeumban ma 17 órakor Erős vár a mi Istenünk... címmel nyílik kiállítás a Lendva-vidék, illetve a nemzetiségi terület szakrális örökségéből. A tárlatot dr. Székely András Bertalan, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának főtanácsadója, dr. Lendvai Kepe Zoltán főmuzeológus, valamint Lázár Beáta, a Galéria és Múzeum igazgatója nyitja meg.

Pálinka és disznótoros

Nován a hét végén rendezik meg a Belvárosi Pálinka és Disznótoros Fesztivált. A rendezvény pénteken este zenei programokkal kezdődik, majd szombaton délután négykor az erős emberek versenyét rendezik meg, de lesz kulturális műsor is. A zenei programok a Buli van rovatunkban találhatóak.

Bábszínházi előadás

Lendván, a Városi Színház- és Hangversenyteremben szombaton fél 11-kor az Aranyszamár bábszínház előadásában Nemes Nagy Ágnes és Szabó Attila Az aranyecset című mesejátékát tekinthetik meg az érdeklődők.

Kühár Flóris-emléknap

Pártosfalván, a muravidéki település katolikus kápolnájánál szombaton 15 órai kezdettel rendezik meg a néhai főiskolai tanár, Kühár Flóris emléknapját.

Színjátszók bemutatója

Hosszúfaluban, a muravidéki település kultúrotthonában vasárnap 16 órakor mutatja be a felsőlakosi színjátszókör A pénz boldogít című bohózatát.

Lovászi szépkorúak

Lovásziban pénteken 14 órakor műsorral köszöntik a szépkorúakat az Olajbányász Művelődési Házban.

Szociális munka napja

Pénteken Lentiben a szociális munka napja alkalmából tart rendezvényt a Kolping Gondozási Központ és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. A 14 órakor a művelődési központban kezdődő ünnepségen köszöntőt mond Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke és Horváth László polgármester. Ez után előadások hangoznak el, és elismerő oklevél átadására is sor kerül.

Katalin, Erzsébet

Szombaton Gutorföldén rendeznek közös Erzsébet és Katalin napi bált 19 órától a művelődési házban.

Termelői vásár

Felsőrajkon szombaton reggel fél nyolctól termelői vásár lesz a várudvarban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!