Programok

2017.04.12. 20:00

Húsvéti programok Zala megyében

A húsvéti vigasságok sora már csütörtökön elkezdődik. Adunk néhány tippet, ahol eltölthet egy hagyományos húsvéti napot.

Zalai Hírlap

Húsvéti vigasságok

Zalaegerszegen, a falumúzeumban április 17-én, húsvéthétfőn 14 órától tojáskereső tájékozódási futóversenyt szervez a Zalaegerszegi Tájfutó Club. Emellett lesz nyuszi szépségverseny, kötélhúzó viadal, kézműves játszóház, s 15 órakor műsort ad a Körtánc AMI Bajnóca gyermek táncegyüttese. Csütörtökön, azaz ma 14 és 17 óra között húsvéti játszóházba várja az érdeklődőket az Apáczai Csere János Művelődési Központ. A szervezők tojásírással, tojásfestéssel, húsvéti bárányka készítéssel, tojáskereséssel, valamint Kovács Kata dalos, mesés műsorával készülnek. Teskándon, a Kemence-házban szintén csütörtökön 17 órától rendeznek közösségi tojásfestést. Írókáról, festékről és egyéb díszítőelemekről a szervezők gondoskodnak. Egerváron, a közösségi házban pénteken 13 órától kapunk segítséget a húsvéti előkészületekhez.

Nagykanizsán, a Thúry György Múzeum Fő út 5. szám alatti épületében szombaton 10-13 óra között húsvéti játszóház lesz állatsimogatóval, tojásfestéssel és húsvéti díszek készítésével.

Húsvéti Varázshangok játszóházba és ünnepi dekorációk készítésére várják a gyerekeket csütörtökön 15 órától a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központban.

Vasárnap és hétfőn a hévízi Deák téren a Húsvéti vigasságok programjain az ünnepkör népszokásait, tradícióit mutatják be. A fesztiválon a magyar népművészet és folklór legkiemelkedőbb képviselői mutatkoznak be. Kézműves vásár, népi játszótér, hagyományos húsvéti étkek várják a látogatókat. Mindkét nap 14 órától népi játszótéren szórakozhatnak a gyerekek. Az ünnep két napján 16 órakor más-más gyermekműsort ad elő a Palinta társulat. Vasárnap 19 órakor fellép a Vujicsics zenekar és az Opanke táncosai, hétfőn ugyancsak 19 órakor pedig a Cimbaliband és a Fricska.

Csütörtökön Csömödérben 13.30-tól húsvéti kézműves foglalkozást tartanak a művelődési házban.

Alma és fája

Ma 18 órakor nyílik meg a zalaegerszegi Apáczai Csere János Művelődési Központban az Alma és fája című kiállítás, ami jelen esetben a kertvárosi Eötvös József Általános iskola diákjainak és szüleiknek közös képzőművészeti bemutatkozását jelenti. Az április 28-ig látogatható tárlatot Hanzséros Alajos iskolaigazgató nyitja meg.

Csillagok háborúja

Szombaton 10 órától egészen kora estig minden a Csillagok háborúja című filmről szól Egerváron, a várkastélyban. A program keretében vetítések várják a rajongókat a Star Wars sorozat 40 évének érdekességeiből, s a kulisszák mögé is bepillanthatunk. A rendezvény vendége lesz Anakin Skywalker magyar hangja, Moser Károly, aki autentikus jelmezben érkezik. Lesz még kiállítás, gyerekprogram, Jedi-tréning és rohamosztagos kiképzés, s jelmezesekkel fotózkodhatunk.

Harcsafogó verseny

Pénteken 15 órakor veszi kezdetét a nagykanizsai Csónakázó-tónál szervezett harcsafogó verseny, amely vasárnap 9 óráig tart. A megnyitóra pénteken kerül sor a szigetnél. Nevezni Szépligeti Ferencnél, a Zrínyi Horgászegyesület alelnökénél lehet.

Keresztút

Pénteken 9 órakor keresztút indul Merkli Ferenc atya vezetésével Letenye-Egyedutáról, a faluvégi kereszttől, a hívek a Béci- és az Öreghegyen keresztül haladva, a tervek szerint 15 órára érkeznek meg a letenyei templomba. A keresztút rossz idő esetén sem marad el.

Tavaszköszöntő piknik

Csütörtökön tavaszköszöntő pikniket és kirándulást rendeznek Pákán. 14 órakor indulnak a résztvevők a könyvtártól a Háromszenteki kápolnához, ahol húsvéti keresgélő és játékos kihívások várják őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!