Programok

2017.07.27. 13:30

Kézműves sörök, hastáncbemutató, főzőverseny: hétvégi programok Zala megyében

Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni!

Zalai Hírlap

Ebergényi fesztivál

Az Apáczai művelődési központ rendezi az Ebergényi Fesztivált Zalaegerszegen. Szombaton focibajnokság, bögrés süti verseny, játszóház, kiállítás megnyitó, színpadi műsor és utcabál várja az idelátogatókat az ebergényi autóbuszfordulóban.

Strandok éjszakája

A zalaegerszegi AquaCityben ma 20.45-től divatbemutató, hastáncműsor, Marton Viki akusztikus koncertje és 23 órától Retro disco szórakoztatja a fürdőzőket. Szombaton fél tizenkettőtől a vendégek megismerhetik a helyi sportközpontokat, tanácsokat kérhetnek sportolással és táplálkozással kapcsolatban, kipróbálhatják a klubok mozgásformáit. Vasárnap családi és aktivizáló programokkal vár a Riska Élménypark, 11 órától pedig Rubint Réka tart alakreform edzést.

Szombaton rendezik meg a Majorbéli géptalálkozót a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen. 10 órától megtekinthetők különböző korokban gyártott mezőgazdasági gépek és traktorok, működés közben. 11 órakor kézi csépléshez invitálnak, fél egykor szántani indul a Fowler-féle kétgépes gőzeke, fél háromkor pedig cséplés kezdődik a HSCS cséplőgéppel és nyersolaj traktorral. 13 órától a Re-Folk népzenei együttes lép fel. Képünk a tavalyi rendezvényen készült
Fotó: Archív/Keszey Ágnes

Helytörténeti jubileum

Vasboldogasszonyban szombaton nyitott napot tartanak a 20 éves helytörténeti kiállítás kapcsán. Rendhagyó tárlatvezetés, falusi rejtélyek megoldása, kézimunka bemutató, korhű fotózkodás, nóta karaoke szerepel a 15 órakor kezdődő programban.

Falunapok

Vaspörben szombaton 10 órakor kispályás focival kezdődik a falunap, 13 órától a faluházban néptánccsoportok, dalárdák lépnek fel, de lesz rúdtánc-, illetve hastáncbemutató is. A közös vacsorát a főzőverseny kínálatából állítják össze, majd Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművész műsora és házaspárbaj zárja a napot. Szombaton Újudvaron rendeznek falunapot. Délelőtt főzőversenyt, illetve labdarúgó bajnokságot rendeznek, majd délután ügyességi csapatverseny és kulturális műsor várja az érdeklődőket. A rendezvény sztárvendége Polgár Peti lesz. Várföldén szombaton tartják a falunapot. Délután kettőtől játszóház várja az érdeklődőket, a három órakor kezdődő programban többek közt lesz zumba bemutató, retro slágermix, illetve fellép a Mákvirág citerazenekar is. Szombaton falunapra várják a település apraját-nagyját Zalacsányban, az iskola udvarára. 9 órakor foci- és asztalitenisz bajnokság indul. 15 órától a gyerekek kedvére lesz óriáscsúszda, légvár és arcfestés. 15.20-kor köszöntőt mond Nagy Lászlóné polgármester, majd fellép a Princess női hegedűtrió, az Eötvös Néptánccsoport, operettműsorral a Tihanyi vándorszínpad, végül a helyi nyugdíjasok műsorát láthatja a közönség. 19 órakor bál kezdődik, a Start tánczenekarral.

Cserszegi sörnapok

Szombaton és vasárnap rendezik meg a cserszegtomaji Sörnapokat, az iskola udvarán. Nemcsak kézműves sörök és ízletes ételek, vásár, ringlis és légvár várják a vendégeket, hanem szórakoztató programok is. Szombaton 18.30-tól színpadra lép a Cserszegi Fűszeres Néptánccsoport, a Gyenesi négyes és a Brass Dance rézfúvós együttes. 20.45-kor Mohácsi Attila színművész Máté Péter dalokat énekel, 21.45-kor sörnapi bál kezdődik a Silver Band együttessel. Vasárnap 18.30-kor kezdődik a Cserszikék és a Rezidance látványtánc műsora, majd Móger Péter tangóharmonika művész zenél. 20.30-kor Antal Timi koncertezik, 21.45-től pedig a Chili együttes zenél a bálon.

Az aratás ünnepe

Domonkosfán vasárnap tartják az Aratás, a tánc és a dal ünnepe elnevezésű programot, melynek keretében délelőtt tíz órakor kézikaszás arató- és cséplőbemutató lesz a muravidéki településen, míg délután kettőtől kulturális műsor várja az érdeklődőket. Ez utóbbi sztárvendége az operett-énekes Bálint Csaba lesz.

Muraszemenyei fesztivál

Muraszemenyén szombaton rendezi meg a helyi közalapítvány a már hagyományos falufesztivált. A program délelőtt kilenc órakor főzőversennyel és a falu erős embere választásával kezdődik. Délután kettőtől kulturális műsor várja az érdeklődőket, ennek közreműködői közt lesz a letenyei horvát nemzetiségi önkormányzat dalcsoportja, a Szentgrót táncegyüttes, a csesztregi pávakör, a pórszombati néptánccsoport, de lesz hastánc, könnyűzene és kézműves játszóház is.

Elszármazott találkozó

Zalalövőn vasárnap rendezik meg a budafai városrészből elszármazottak találkozóját. A tíz órai szentmise után Berke József képeslap-gyűjteményéből és régi budafai fotókból nyílik kiállítás. Megemlékeznek a településrész I. és II. világháborús áldozatairól. A délután kettőtől a Táncoló Kis Talpak gyermekcsoport, Tuboly Viktória és Nyári Marcell, Merics Nikolett, valamint a salomvári táncosok lépnek fel. A találkozó kispályás labdarúgó mérkőzésekkel ér véget.

Termelői vásár

Szombaton reggel 8.30-tól nyári termelői vásár lesz a felsőrajki várudvarban. Várják mindazokat, akik házi készítésű termékeket szeretnének eladni vagy vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!