Programok

2017.03.22. 19:45

Izlandi karnaggyal - A Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenye

Zalaegerszeg - Március 30-án, csütörtökön a Savaria Szimfonikus Zenekar hangversenyével folytatódik a városi hangversenyterem idei Klasszikus bérletsorozata.

Magyar Hajnalka

A zenekar nem ismeretlen a zalaegerszegi közönség előtt, hiszen számos nagysikerű hangversenyt adtak az elmúlt évek során. Legújabb koncertjükön felcsendül Mendelssohn-Bartholdy Hebridák-nyitánya, Mozart D-dúr Prágai szimfóniája és Reinecke D-dúr fuvolaversenye.

Az egerszegi közönség nem először hallhatja őket, állandó résztvevői nemzetközi fesztiváloknak is Fotó: Hangversenyterem

A koncert különlegessége, hogy a zenekart a világszerte ismert izlandi karnagy, Gudni A. Emilsson vezényli, a fuvolaverseny szólistája pedig a szintén világhírű Giuseppe Nova fuvolaművész Olaszországból.

A Savaria Szimfonikus Zenekar repertoárját klasszikus, romantikus és huszadik századi művek alkotják. A szimfonikus zenekari koncerteken kívül magas művészi igényű operaelőadásokon is rendszeresen közreműködnek, továbbá a kortárs zeneművek előadásában szintén élen járnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!