Programok

2016.04.28. 16:40

Majálishangulatban - Hétvégi programok Zala megyében

Vasárnap lesz a munka ünnepe, és ne feledjük el felköszönteni az édesanyákat. Zalában az alábbi hét végi programokból válogathatnak:

Zalai Hírlap

Majális megyeszerte

Péntek délután kezdődik a megyeszékhelyen a majális a mangalica és a pálinka jegyében, immár ötödik alkalommal. A sportcsarnok és a pláza környezetében vasárnap estig tartó programokban országos kézművesvásár és számos kulturális rendezvény várja az érdeklődőket. Szombaton tartják a mangalicapörkölt-főző versenyt 9 órától, míg a kettesfogat-hajtók megméretése 11 órától látható. A legerősebb emberek versenye vasárnap lesz délután fél öttől. A hagyományos alsóerdei majális vasárnap 13 órakor kezdődik a szabadidőközpontban. A kulturális programok mellett gyerekeknek, felnőtteknek kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Zalaszentgróton régi május elsejék hangulatát idézi a vasárnap 15 órakor kezdődő felvonulás. Ezt követi a Városi Fúvószenekar térzenéje, majd köszöntő és vidám, szórakoztató műsor kezdődik, közben díjátadásokkal. Vasárnap délután Lentiben a Templom téren kezdődik a majális, 13.30 órától Kalandárium címmel gyermekműsort rendeznek.

A munka ünnepén Zalaszentgróton vasárnap 15 órakor tavaszköszöntő felvonulás indul a Csányi tagiskolától a Templom térig. Itt a Városi Fúvószenekar koncertjét követően 15.55-kor kezdődik az ünnepség. Csesztregen, a piactéren tartják vasárnap 14 órától a község hagyományos majálisát. Zalabesenyőben a tavalyi sikeren felbuzdulva az idén is retró módon ünneplik május első napját. A közösségi háztól 9.45-kor indul a felvonulás a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar vezetésével. A közösségi háznál régimódi – virslis, sörös, műsoros – majális várja az érdeklődőket.

Kustánszegen vasárnap disznótoros majálist tartanak, ami 8 órakor disznóvágással kezdődik, a feldolgozás az ifjúsági szállónál lesz 9 órától, a kultúrháznál 19 órától vacsora várja a résztvevőket.

Zalalövőn, a Borostyán-tónál vasárnap tartják a hagyományos civil majálist. A program délelőtt 11 órakor strandfoci bajnoksággal kezdődik, s ezzel párhuzamosan főzőverseny is lesz. Délután két órától sportrendezvények, borkóstoló, kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők várják az érdeklődőket.

KanizsaFest, város napja

Pénteken kezdődik Nagykanizsán a tánc világnapi rendezvénnyel vasárnap záruló KanizsaFest, melyen a város napját is ünneplik. Pénteken 11 órakor az Erzsébet téren bolondballagás, felvonulás, majd délben flashmob lesz, fél kettőtől a kanizsai iskolák mutatkoznak be kulturális produkcióikkal. Szintén pénteken, 15 órakor nyílik meg a Magyar Plakát Házban Puchheim és Nagykanizsa közös képző- és iparművészeti kiállítása. Szombaton 10.15-kor ünnepi felvonulás lesz, majd a helyi csoportok, fellépők műsora az Erzsébet téren. Tizenegytől a Kiskastély udvarán Gyermeksziget, többek közt Gryllus Dániellel, a Nagykanizsai Gólyalábasokkal, és az Aranykapu Zenekarral. A napot tűzijáték zárja. Vasárnap a tánc világnapi rendezvénnyel búcsúzik a KanizsaFest. A kavalkád megnyitója 9.15-kor lesz az Erzsébet téren, majd egész nap táncos produkciókat tekinthetnek meg az érdeklődők nemcsak a téren, hanem a Fő utcán, az Ady utcán és a Kiskastély udvarán is.

Boldog békeidők

Hévízen a hét végén rendezik meg a már hagyományos, a boldog békeidőket idéző rendezvényt, mely pénteken 17 órakor jelmezes felvonulással kezdődik. A résztvevők a Tourinform iroda elől indulnak, a sétálóutcán a kórház parkjáig vonulnak. Május 1-jén, vasárnap 11 órától a város napjára várják az érdeklődőket. A Városháza téren Papp Gábor polgármester mond beszédet, s itt adják át a város kitüntető címeit.

Horgászverseny

Kerkafalván, a Kéthatár-tónál vasárnap délelőtt 10 órától rendezik meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászverseny-sorozatának nyitó rendezvényét. Szombaton a lovászi Olajbányász Horgászegyesület tart környezetvédelmi napot reggel 8 órától az újfalusi horgásztónál.

Anyák napja

Bagodban, az iskola tornatermében anyák napi előadást tart a Bagodi Showtime Tánc és Énekkar szombaton 16.30-tól.

Április 30-án 15 órától Zalaudvarnokon, a kultúrházban a falubeli gyerekek egy szál virággal, énekkel és verssel köszöntik az édesanyákat, nagy- és dédmamákat.

Zalaszentgróton a templomban május 1-én a 11 órai mise után az óvodások és iskolások a templomban köszöntik kis műsorukkal az anyukákat, nagymamákat.

Májusfák

Zalaszentgrót kisszentgróti részében április utolsó éjszakáján májusfát állítanak. A borház udvarán 18 órakor kezdődik a rendezvény. Szombaton Zsitkócon is májusfát állítanak 16 órától a faluotthonnál. Szombaton Tornyiszentmiklóson 17 órai kezdettel májusfát állítanak a művelődési ház előtt. Pénteken Zalaszombatfán 17.30 órakor kezdődik a májusfa állítás a faluház udvarán.

Évadnyitó

Keszthelyen hagyományosan a balatoni évadnyitó napja május 1-je, ez alkalomból a hét végén a Balaton-partra várja a közönséget a Goldmark művelődési központ. Szombaton 15 órakor népek játékaival kezdődik a rendezvény, majd a GKMK jazz-balett csoportjai lépnek fel.

Palacsintafesztivál

A balatongyöröki palacsintafesztiválon, a Jüngling Zoltán Közösségi Háznál a vállalkozó kedvű versenyzők a szombaton 15 órakor kezdődő mulatságon összemérik palacsintakészítő és -forgató tudásukat. A szerencsés győztesek elnyerik a györöki palacsintás király és palacsintás királynő címet.

Nemzetközi jazz világnap

A nemzetközi jazz világnap alkalmából szombaton számos program várja a műfaj kedvelőit Nagykanizsán. Tizenegy órakor Jazz, freedom, world címmel kerekasztal-beszélgetés lesz a Jágó kávézóban, Tiborcz Ivánnal, Vámos Bélával és Halász Gyulával. 18 órakor kezdődik a Gayer Mátyás és Varga Dániel Duó lemezbemutató koncertje a Farkas Ferenc művészeti iskolában, majd 21 órától jam session Cserfőn, a JazzLand-en.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!