Programok

2016.06.23. 19:01

Nyári programkavalkád - Ajánlatok a hétvége rendezvényeiből

Ezen a hétvégén sem lesz hiány a tartalmas programokból Zala megyében.

Munkatársainktól

Szent Iván-éj

Pénteken 19 órától Zalaegerszegen az Apáczai téri művelődési központnál Szent Iván-éji vígasságokat rendeznek. Lesz egyebek mellett szentiváni almasütés, gasztronómiai bemutató, gyógynövényes frissítők kóstolója szerepel. Az Óbuda Duda Banda pásztorzenei koncertet ad ősi magyar hangszerek megszólaltatásával. A tűzgyújtás után Alexander Horsch tuvai torokénekes műsora hangzik fel. Nován, az IKSZT mögötti téren ma 18 órától rendezik a Szent Iván-éji programokat. Lesz tábortűz, közös zenélés, éneklés és szalonnasütés. Sormáson a sportpályán ma 16 órától Szent Iván-éji vigasságot rendeznek. Először Szent Iván éjszakájának történetéről szólnak, majd csapatversenyek kezdődnek. Este nyolc órától tűzzsonglőr bemutató és máglyagyújtás, a rendezvény szalonnasütéssel zárul. Nagykanizsán 19 órától a Károlyi-kertben a Köztársaság Bandája lép fel, sötétedés után tűzgyújtás és tűzugrás lesz.

Szentkúti ünnepség

Zalalövőn, a Borosán-völgyi forrásnál szombaton tartják a Szentkút ünnepséget. A 15 órakor kezdődő rendezvényen Pintér Antal polgármester mond köszöntőt, majd Várkonyi Szilvia színművész, Tóth János Liszt-díjas énekes, Csépány Tamás zongoraművész, Kuti Róbert hegedűművész, a Salla Kórus, a helyi általános iskola gyermekkórusa, az egerszegi zeneiskola növendékei és Bischofné Hesinger Katalin, a helyi színjátszó kör vezetője közreműködésével ünnepi műsor várja az érdeklődőket.

Kemenceünnep

Csesztregen, a piactéren szombaton 14 órától kemenceünnepet tartanak. A gasztronómiai élmények mellett kézműves foglalkozások, játszóház várja az érdeklődőket.

Kézműves foglalkozás

Szentgyörgyvölgyön, a többfunkciós szolgáltató központban szombaton 10 órától kézműves foglalkozást szerveznek gyermekeknek.

Vasutas nyugdíjasok

Pénteken 11.30-tól rendezik meg Nagykanizsán, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban a dunántúli vasutas nyugdíjas klubok 13. kulturális és baráti találkozóját.

Nyitott pincék és falunap

Szombaton 10 órakor kezdődik a tótszentmártoni Kálmán- hegyen, a Szent Orbánpihenőnél a Szent Orbán-szobor és a harangláb megáldása. Ezt követően nyitott pincék várják az érdeklődőket, majd zenei és folklór műsor, illetve kispályás labdarúgótorna lesz, 18 órakor pedig Radnai István pincéjénél zárul a hagyományos fafaragó- és művésztábor. A programok vasárnap is folytatódnak.

Veterán gép találkozó

Szombaton 10 órakor felvonulással kezdődik Borsfán a VI. Veterán Gép- és Dutratalálkozó, illetve a Zalai Lada Club összejövetele.

Múzeumok éjszakája

Szombaton 15.45-kor kezdődik a Múzeumok éjszakája programja a nagykanizsai Thury György Múzeumban. Lesz kincskereső kalandtúra, előadás az agarakról, tudományos előadás, 21.30-kor nyílik meg a Germánok című időszaki kiállítás.

Családok, motorosok

Szombaton családi nap és motoros zsúr lesz Fityeházon. A rendezvény főzőversenyének bevételét a fityeházi játszótér felújítására szánják.

Népdalkörök találkozója

Szombaton 13 órától rendezik a fityeházi sportpályán a hagyományőrző népdalkörök harmadik találkozóját.

Rizlingország

A rezi szőlőhegyen rendezik meg „Rizlingország ünnepét”. A pénteki 17 órakor kezdődő, a Szent Donát-kápolnánál tartandó szentmise, majd a megnyitó után 18.15- től helyi és cserszegtomaji csoportok előadásai szórakoztatják a közönséget, amit hajnalig tartó bál követ. Szombaton 18 órától rezi és környékbeli együttesek lépnek színpadra, 19.30-től sláger- és operettdallamokat, ír kocsmazenét hallgathat a közönség. 21 órakor bál kezdődik.

Erdei kaland

Balatongyörökön pénteken erdei kaland várja mindazokat, akit szeretnek mozogni és gyönyörködni a természetben: 14 órakor a Bélapi-pihenőtől (visszaérkezés ugyanide) a Padkői-kilátóig indul 14 kilométeres túra. Szombaton a Bece-hegyen nyitott pincék várják a borokkal ismerkedni vágyókat 15 és 20 óra között, egy-egy pohár bor ingyenes kóstolójával. A keszthelyi pavilonsor elől 14 órakor Dottóvonat is indul a településre.

Vonyarci nyargalás

Hagyományteremtő versenyt és családi sportnapot rendeznek szombaton a vonyarcvashegyi strandon. A vonyarci nyargaláson az ovisok 350 métert futhatnak, a nagyobbak 2-12 kilométeres távon indulhatnak. Ingyenes nevezés 8.30-9.50-ig, a rajt 10 órakor lesz.

Emléktábla

A Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja megalakulásának 15 éves jubileumán szombaton 16 órakor a Georgikon Majormúzeumban táblát avat annak tiszteletére, hogy tíz éve fát ültettek a hajdani Georgikon Gazdaasszony-képző Intézet emlékére.

Sport és várandósság

Sport pocakkal, örömteli várandósság, táplálkozási tanácsok, aromaterápia, érzelmi biztonság, szülés – ez csak néhány téma az előadások és bemutatók sorából, mellyel Keszthelyen, a Balaton Színházban 9 órától 16 óráig szombaton várják az érdeklődőket a kismamák napján. A program után 17 órakor táncos flash mob lesz a Fő téren.

Falunap, búcsú

Zalatárnokon, a Bárczay parkban szombaton falunapot tartanak. A program 11 órakor focitornával kezdődik, 13 órától göcseji bográcsos találkozó néven rendeznek főzőversenyt. A veterán autók bemutatója 14 órakor kezdődik, ezt kutyabemutató követi. Kerkabarabáson vasárnap tartják a község búcsúját, ami fél 12-kor ünnepi szentmisével kezdődik, majd 14 órától a kultúrháznál bográcsozásra várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!