Programok

2016.09.22. 14:58

Őszi vidámság - hétvégi programok Zala megyében

Tudja meg, mi történik Zala megyében a hétvégén - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények... Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

Tehetségválasztó nap

A Keresztury VMK, az Új Nemzedék Kontaktpont és a Decathlon Zalaegerszeg tehetségválasztó napot tart szombaton 11-17 óra között a sportáruház előtt. A nap folyamán több egyesület is bemutatkozik, s neves sportolókkal találkozhatnak az érdeklődők.

Széchenyi Bakon

Szeptember 23-án, pénteken 14 órai kezdettel történelmi vetélkedőre várják a fiatalokat a baki Faluházba, 15.30-kor főhajtással adózik a település a Széchenyi-szobornál, a talapzaton koszorút helyeznek el a falu vezetői, az intézmények és civilszervezetek képviselői.

Negyvenöt éves jubileum

A SINOSZ (siketek, nagyothallók szövetsége) zalai szervezete szombaton 10 órától az egerszegi Kosztolányi úti bázisán műsorral, kiállítással, s a szervezet történetének felidézésével ünnepli a fennállás 45. évfordulóját.

Veterán motorok

Hatodik alkalommal rendezik meg a veterán motoros találkozót Söjtörön szombaton 10 órától. Ekkor indulnak a nevezők a 130 kilométeres Deák-túrára, ami érinti Zsitkócot is.

Ludvércjárás

Valkonyán minden évben elűzik a ludvérceket a faluból. Szombaton a program keretében főzőversenyt és vidám vetélkedőket rendeznek, majd 19 órától jelmezes, lámpás felvonulás keretében indulnak erdei túrára a résztvevők.Népek tánca és zenéjeVasárnap 10 órától a kanizsai Kodály Zoltán Művelődési Házban rendezik meg a VI. Országos Népek Tánca-Népek Zenéje Fesztivál helyi elődöntőjét, amelyen számos környékbeli kulturális csoport képviselteti magát.

Kis-Balaton futóverseny

Vasárnap 10 órakor első alkalommal rajtol el a Zalakaros-Kis-Balaton Futóverseny a Gyógyfürdő térről. A kezdőkre a 10 kilométeres Zalakaros-Garabonc-Zalakaros kör vár, míg a 21 kilométeres félmaratont Zalakaros és Zalaszabar között oda vissza rendezik. A Kis-Balaton körre vállalkozók 34 kilométeres távon vehetnek részt.Táncház Ma 19 órától Táncház a javából! címmel várja az érdeklődőket a Gyenes Néptánc Együttes a gyenesdiási általános iskolába. A talpalávalót Pálházi Bence Bandája húzza.

Szezonzáró koncertekkel

Pénteken 17 órakor zenés gyermekműsorral veszi kezdetét a Keszthelyi Szezonzáró és Szüret a Fő téren, majd a 19 órakor kezdődő Maszkura és a Tücsökraj koncertet utcabál követi. Szombaton 15 órakor felvonulás indul a Festetics-kastélytól, a Fő téren zenés-táncos műsorral várják az érdeklődőket. 19 órakor a Hevesi Sándor Színház művészei énekelnek, 20 órától a Táncdalfesztivál 50 koncerten fellép: Molnár György harmonikaművész és koncertzenekara, Aradszky László, Koós János & Dékány Sarolta. Az estet Flame Flowers tűzzsonglőr bemutatója zárja. 

Örökség napja

Szombaton Zalabérben a 16 órakor kezdődő sétán Vikár Tibor, az értéktár bizottság tagja bemutatja a helyi védettség alatt álló értékeket. A sétát követő koszorúzás után 18 órától a Búzavirág Népdalkör és a Kalandárium Társulat hangversenyt ad a templomban. Zárásként Lappangó értékeink címmel kiállítás nyílik a könyvtárban. Itt adják át a települési díjakat is.

Múltidéző

Grótidéző rendezvényre várják az érdeklődőket szombaton Zalaszentgróton a Batthyány u. 15. számú épületbe (a régi gimnázium). A 10 órakor kezdődő Matinén a Szaffi című filmet vetítik, majd a 14 órai megnyitót követően a Pogány Madonnát láthatják a nézők, lesz tini diszkó és retró parti is.

Károly Gyula tiszteletére

Szombaton 16 órakor nyílik meg Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban az In memoriam Károly Gyula című időszaki kiállítás. A tárlaton bemutatják Károly Gyula festőművész munkásságát, s a MŰSZAK Károly Gyula tiszteletére rendezett VI. Cserszegtomaji Nemzetközi Művésztelepének alkotásait.

Szent Mihály-napi búcsú

Szent Mihály-napi búcsút rendeznek Bókaházán vasárnap 13 órától a Kossuth utcai rendezvénypavilonban. Az operettgálán fellép az Orfeum Vándorszínpad, lesz rendőrkutya-bemutató, Szent Mihály-napi lovagi torna és kirakodóvásár.

Szépkorúak

Szombaton Csömödérben 16 órakor a szépkorúakat köszöntik a kultúrházban. Köszöntőt mond Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, fellépnek a helyi óvodások, iskolások, a Csádé zenekar tagjai, valamint a Kerka Táncegyüttes.

Kerékpártúra

Szlovén-magyar kerékpáros túrát szervez szombatra a Mocorgók Egyesület. A kerekezés 13 órakor Lentiből indul, és Hernyék-Csömödér-Szécsisziget-Tornyiszentmiklós-Csente-Lendva-Göntérháza-Rédics-Lendvadedes érintésével ér vissza.

Szüreti felvonulások

Botfán szombaton 15 órakor kezdődik a felvonulás a sportpályánál. Molnáriban szombat délután rendeznek felvonulást. A kultúrház elől lovaskocsikkal indulnak Semjénházára és vissza. Szombaton Letenyén is felvonulást tartanak, a fúvósokkal és tamburásokkal körbejárják a települést. Vasárnap 14 órától Nagyradán is a szüret kerül a középpontba, bárki felülhet a felvonulásban résztvevő járművekre, lovas kocsikra. Türjén szombaton 13 órakor indul a táncos-zenés felvonulás. A sportpályán fél 5-től kulturális műsor lesz. Csesztregen szombaton tartják a felvonulást. A program két órakor kezdődik a művelődési ház udvarán, majd a termelői piactéren kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Lúdas Matyi a bábszínházban

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg - Évadnyitó hétvégéje alkalmából három darabot is bemutat a Griff Bábszínház. Pénteken 17 órától kerül színre a felújított Lúdas Matyi, szombaton 10.30-tól a kicsiknek szóló Piroskaland, 16 órától pedig a Szemen-szedett mese (képünkön Tóth Mátyás és Dőry Brigitta). A két utóbbi produkció között gyerekprogram várja az érdeklődőket a színház előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!