Programok

2013.04.01. 15:10

Programok, rendezvények Zala megyében április 1-től

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 1-től. Böngésszen, és válogasson!

ÁPRILIS 26.

Csodák márpedig léteznek

Zalaszentgrót – Csodák márpedig léteznek címmel, a koleszterinnel kapcsolatos tévhitekről, a szív és érrendszer megóvásáról, a megelőzést szolgáló magyar találmányról tart előadást prof. dr. Horváth István kutató orvos a kisszentgróti borházban, április 26-án 18 órakor.

 

ÁPRILIS 19.

Később lesz a medvehagyma nap

Zalaegerszeg -  A megyeszékhelyi piacon április 5-re meghirdetett medvehagyma napot a kedvezőtlen időjárás miatt későbbi időpontban, április 19-én délelőtt rendezik meg - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. A csácsbozsoki tavasz keretében szombatra tervezett medvehagyma nap és túra ugyancsak csúszik két hetet, április 20-án, 14 órakor várják az Izsák iskola elött az erdőjárókat. A túrát követő medvehagyma est 17.30 tájban kezdődik az intézmény aulájában.

 

ÁPRILIS 14.

Erdélyi árváknak gyűjtenek

Jótékonysági koncertet rendez  április 14-én  17 órától Zalalövőn, a Salla művelődési házban a Gyimesbükki Vigasztaló Szentlélek Gyermekotthon javára az Erdeifaluért Kiemelten Közhasznú Alapítvány. Fellép FankaDeli és  az  Ismerős Arcok együttes.

 

ÁPRILIS 13.

Koncert, táncház

Zalaegerszeg - Folk-kocsmába várja az érdeklődőket a Gyéres zenekar április 13-án este nyolc órától Zalaegerszegen a Kosztolányi úti Grabowsky kávéházba. Magyar és erdélyi népzene szólal majd meg akusztikus hangszereken, hagyományosan, szabadon. Az estén a muzsikálás mellett játékokkal, dal- és tánctanulással is lehet múlatni az időt.

 

ÁPRILIS 12.

Kárpátia koncert Letenyén

Letenye - Április 12-én a letenyei Fáklya Művelődési Ház nagytermében ad koncertet a Kárpátia zenekar. Az országszerte és határokon túl is népszerű együttes 21 órakor lép színpadra, az előzenekar a Stampedli lesz.

Kamarakoncert a kastélyban

Keszthely - Kürt kamarakoncert várja a zenebarátokat a Festetics György Zeneiskola hangverseny sorozatának  jóvoltából április 12-én 18 órától a Helikon kastélymúzeum tükörtermében. A hangversenyen fellépnek a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és a Széchenyi István Egyetem  Varga Tibor Zeneművészeti Intézet hallgatói. Április 24-én ugyancsak a kastélyban a Zala megyei zeneiskolák növendékhangversenyét rendezik meg a sorozat keretében.

Lemezbemutató a színházban

Keszthely - Közvetlenül az amerikai turnéja előtt a Balaton Színházban tartja lemezbemutató koncertjét a Peet Project zenekar. A jazz-pop-funk zenét játszó csapat legújabb, Overseas című nagylemezükkel április 12-én 20 órától  lép közönség elé a Simándy teremben.

 

ÁPRILIS 11.

Zalai borok és turizmus

Zalaegerszeg - A megyeszékhely is csatlakozik a 2012 őszén megalakult Zalai Borturisztikai Klaszterhez; erről várhatóan április 11-ei ülésén dönt a városi közgyűlés. A klaszter céljai közé tartozik, hogy országos és nemzetközi szinten is népszerűsítse a zalai borkultúrát, valamint a helyi gasztronómiát, hozzájárulva az idegenforgalom fellendítéséhez.

Verselj kedvedre!

Zalaegerszeg - Április 11-én, a költészet napján 13 órától irodalmi kávéház  nyílik   a városi hangversenyteremben. Reményeik szerint az ifjúság aktív közreműködésével. A költészet napján a diákok számára szeretnék átadni az intézményt, szabad teret nyújtva előadóművészi, esetleg alkotói képességeiknek, vágyaiknak. Ezen a délutánon kötetlen formában, kávéházi hangulatot teremtve szólalhatnak meg a versek a fiatalok tolmácsolásában. A program sikere érdekében várják mindazon diákok jelentkezését, akik szívesen szavalnak, vagy megzenésített verseket adnának elő a zsinagóga színpadán. Természetesen számítanak az érdeklődő barátok, osztálytársak jelenlétére is. A programot a költészethez kapcsolódó játékos vetélkedő színesíti, melyet az iskolák között rendeznének meg. A programot Madák Zsuzsanna, a Hevesi-színház dramaturgja nyitja meg, közreműködik Katona Kornél színművész. Jelentkezni az iskolákban, illetve a hangversenyteremben lehet április 5-ig.

Lomtalanítás

Zalaegerszeg - Folytatódik a tavaszi lomtalanítás a megyeszékhelyen. Csütörtökön és pénteken a belváros kerül sorra. Jövő héten hétfőn és kedden a Kertváros keleti része - a Köztársaság és a Zrínyi út között - következik. Április 11-12-én, csütörtökön és pénteken a Jánka-, Luka-, Vakaros-hegy, valamint Gálafej és a besenyői Öreg-hegy lesz a gyűjtés helyszíne.

Ápolják iskolájuk emlékét

Zalaegerszeg - Tíz éve szűnt meg a megyeszékhelyen a József Attila Általános Iskola - erre is emlékezik a névadó költő születésnapján, április 11-én, 17.30-kor a volt tanárokból és diákokból álló csoport, amely öt éve emléktáblát is elhelyezett az intézmény falán. A költészet napját minden évben itt róják le tiszteletüket egy-egy szál tavaszi virág kíséretében egykori iskolájuk és József Attila előtt.

 

ÁPRILIS 9.

Közérdekű ügyekről

Zalalövő - Közmeghallgatást tart a zalalövői önkormányzat április 9-én, kedden 18 órakor a Salla Művelődési Központban. Az érdeklődők a költségvetésről hallhatnak beszámolót, és feltehetik  a közügyekkel kapcsolatos kérdéseiket  a város vezetőinek. Az irsapusztai városrészben is tartanak közmeghallgatást, a rendezvény április 11-én 18 órakor lesz a közösségi házban.

Müller Péter előadása

Zalaegerszeg - Müller Péter író tart előadást Az Öröm címmel kedden este hat órai kezdettel a Széchenyi téri Art Moziban.

Mendelssohn, Mozart és Elgar

Zalaegerszeg - Hangversenyt ad április 9-én, kedden 18 órakor a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar  a zsinagógában. Mendelssohn Hebridák nyitánya, Mozart C-dúr zongoraversenye és Elgar e-moll gordonkaversenye csendül fel a műsorban. Vezényel Pál János, közreműködik Fridrich Eszter (zongora) és Valter Izabella (gordonka). A hangversenyre a belépés díjtalan.

 

ÁPRILIS 8.

Meseautó, festmények, koncertek

Zalaszentgrót - Közel négy évtizede, hogy megnyitották az első Tavaszi Tárlat Kulturális és Sportnapok elnevezésű rendezvényt Zalaszentgróton. A kedvelt programsorozat idén sem marad el, április 8-tól 20-áig  számos érdekességgel várja a közönséget. A Városi Művelődési Központban 18.30 órakor nyitják meg a festménykiállítást, melyet az elkövetkezendő napokban több kategóriában pop-art szavalóverseny követ. Ahogy az már megszokottá vált, a  színházbarátok ezúttal is több előadást is megtekinthetnek. A Körúti Színház a meseautó című darabot mutatja be, a Nektár Színház pedig a Brémai Muzsikusok című előadással érkezik Zalaszentgrótra. Nem marad el a gyermekek és felnőttek körében egyaránt  népszerű Sakk Tárlat Kupa sem. A zárónap a koncerteké lesz. Este fellép a Skent Zenekar, a Városi Művelődési Központ Ének csoportja, valamint Pál Dénes énekes.

Tizenkét éves és mesekönyvet írt

Nagykanizsa - A jövő hét első két napján a dél-zalai városban rendkívüli tanórákon, író-olvasó találkozókon ismerkedhetnek meg az érdeklődők Csinódi-Nagy Gergő 12 éves erdélyi íróval, akinek nemrég jelent meg mesekönyve. A kötet egyik különlegessége (azon túl persze, hogy egy kiskamasz a szerzője), hogy az illusztrációkat húga, Ilka készítette. Hétfőn délelőtt 11 órakor a Péterfy Sándor Általános Iskolába látogat el Gergő, 17 órakor pedig a Halis István Városi Könyvtárban tart találkozót. Kedden 10 órakor a piaristákat, 11 órakor a miklósfai iskolát keresi fel, végül 17 órakor a Hevesi Sándor Művelődési Központban mutatja be Kecsketánc című könyvét.

Tavaszi tárlat

Zalaszentgrót - Közel három héten át kínál programokat közönségének a Tavaszi Tárlat Kulturális és Sportnapok elnevezésű rendezvénysorozat, melyet április 8-án nyitnak meg a Városi Művelődési Központban. Egyebek mellett festménykiállítás, színházi előadások, pop-art szavalóversenyek várják az érdeklődőket, de nem marad el a népszerű Tárlat Kupa sakkverseny sem.

A pünkösdi búcsú az úticél

Nagykanizsa - Csíksomlyói zarándokutat szervez május 17. és 20. között az Erdélyiek Nagykanizsai Egyesülete, a cél természetesen, a pünkösdi búcsú _ tájékoztatta lapunkat Horváthné Nagy Mária elnök. Jelentkezéseket legkésőbb április 20-ig vár az egyesület, illetve személyesen az elnök.

Beiratkozás és nyílt nap

Nagykanizsa - A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola 2013-14-es tanévére április 8-9-én 8-18 óra között lehet beiratkozni. Az intézmény zeneművészet, néptánc, klasszikus balett és képzőművészet-grafika kurzusukat indít. Április 4-5-én az érdeklődők maguk is betekintés nyerhetnek a működésbe, az iskola 9-12 óráig ugyanis nyílt napot tart.

Egészségnap a kórházban

Zalaegerszeg - A Zala Megyei Kórház április 8-án, hétfőn 9-től 15 óráig egészségnapot szervez az intézet főépületének földszintjén. Immár hagyomány, hogy a kórház nem csak gyógyító ellátásaival fogadja a betegeket, hanem a megelőzésben is szerepet vállal. Ennek jegyében az intézet munkatársai térítésmentes szűrésekkel, tanácsadással várják az érdeklődőket. A hétfői program keretében módot kínálnak a vérnyomás, a koleszterinszint és a vércukorszint ellenőrzésére, csontritkulási vizsgálatra sarok ultrahanggal, látásvizsgálatra, dohányosok részére szén-monoxid mérésre. Emellett szakértőtől kaphatunk diétás tanácsokat, átvizsgálják házipatikánkat, s konzultálhatunk is gyógyszerésszel. Az arra vállalkozók egészségtotót tölthetnek ki, közülük három szerencsés egészségmegőrzéshez kapcsolódó ajándékban részesül.

Konyhakerti növények

Lenti - A helyi Kertbarát Kör Egyesület szervezésében, a konyhakerti növényekkel kapcsolatos aktuális témákról, így a talajelőkészítésről és a növényvédelemről tart fórummal egybekötött előadást hétfőn este hét órai kezdettel a városi művelődési központban Szatter Ferenc kertészmérnök. A rendezvény nyilvános lesz, azon az egyesületi tagok mellett bárki részt vehet.

Zenés előadás Pál apostolról

Lendva - Gryllus Dániel, Ferenczy György és Halmos Béla is közreműködik a Pál apostol című előadásban, amit hétfő este hat órai kezdettel mutatnak be a lendvai Színház- és Hangversenyteremben. A koncert egy olyan sorozat részét képezi, amelynek helyszíneiül a Makovecz Imre által tervezett épületeket választották ki.

 

ÁPRILIS 7.

Víz-napi Balcsi party

Keszthely - A Nők a Balatonért Egyesület keszthelyi csoportja a Víz világnapja alkalmából vasárnap 15 órakor Víz-napi Balcsi partyt rendez a mólónál. Megkoszorúzzák a tavat, valamint  programokkal várják a gyermekeket, felnőtteket.

Japán-magyar tavaszünnep

Zalaegerszeg - Japán-magyar tavaszünnepet rendeznek vasárnap 10 órától Zalagerszegen.  A színházi előtti téren  beszédet mond Gyutai Csaba polgármester, majd  cseresznyefát ültetnek. Fél tizenegykor Japán élet, japán viselet címmel  fotó- és kimonókiállítás nyílik a színházban, amit  műsor követ a Griff Bábszínház termében.

Tizenkét éves és mesekönyvet írt

Nagykanizsa - Vasárnap, illetve a jövő hét első két napján a dél-zalai városban rendkívüli tanórákon, író-olvasó találkozókon ismerkedhetnek meg az érdeklődők Csinódi-Nagy Gergő 12 éves erdélyi íróval, akinek nemrég jelent meg mesekönyve. A kötet egyik különlegessége (azon túl persze, hogy egy kiskamasz a szerzője), hogy az illusztrációkat húga, Ilka készítette. Vasárnap az esti szentmise után, 19 órakor a Jézus Szíve-templomban találkozhat a közönség az ifjú íróval. Hétfőn délelőtt 11 órakor a Péterfy Sándor Általános Iskolába látogat el Gergő, 17 órakor pedig a Halis István Városi Könyvtárban tart találkozót. Kedden 10 órakor a piaristákat, 11 órakor a miklósfai iskolát keresi fel, végül 17 órakor a Hevesi Sándor Művelődési Központban mutatja be Kecsketánc című könyvét.

 

ÁPRILIS 6.

Nótaest a nóta városában

Nagykanizsa - Kanizsa a közelmúltban  elnyerte a Nóta városa címet, ám az elismerést tartalommal is meg kell tölteni, éppen ezért április 6-án egy igazi kuriózum, a Liszt Ferenc díjjal kitüntetett Szalai Antal és  cigányzenekara ad egész estés koncertet a HSMK-ban. A zenekar repertoárjába a nóták mellett, csárdások, operettek, cigánydalok, világslágerek is megtalálhatók, így sokszínű és változatos műsorra lehet számítani. Annál is inkább, mert a zenekar vendégművészeként Pándy Piroska többszörösen kitüntetett  primadonna, a Magyar Állami Operaház magánénekese is dalra fakad.

Minden, ami mandula

Vonyarcvashegy - A történelmi múltra, a hagyományokra alapozva hatodik alkalommal rendezik meg a településen a Hercegi mandulás napok elnevezésű programot. A két napos rendezvény április 6-án 10 órakor a Mandulás utcában a fák feldíszítésével kezdődik, majd a délután ugyanott a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar menet- és térzenével szórakoztatja a közönséget. A Gyenes táncegyüttes műsora, illetve a mandulafák ünnepi szalagozása következik, majd a nagykanizsai Gólyalábasok tartanak bemutatót. Már hagyomány, hogy ez alkalomra mandulás édességek, sütemények készülnek. Így lesz ez idén is, az érdeklődők megkóstolhatják a finomságokat. A napot az Aranymandula díjért meghirdetett ügyességi versenyek, s az új játszóterek avatása zárja. A Hercegi mandulás napok záróeseményét vasárnap 10.30 órától tartják. A Helikon Taverna konferenciatermében a 6. Helikon Taverna Nemzetközi Művésztelepen készült alkotásokból nyílik kiállítás. A tárlatot - Varga Endre fuvolaművész közreműködésével - Havasi Bálint, a keszthelyi Balatoni Múzeum igazgatója nyitja meg.

Egy hetet késik a The Carbonfools

Zalaegerszeg - Betegség miatt egy héttel később tartják meg a The Carbonfools és a Ladánybene 27 közös koncertjét. A The Carbonfools egyik zenésze megbetegedett, emiatt le kellett mondani a vendégszereplést. A koncertet április 6-án este nyolc órai kezdettel pótolják a Keresztury ÁMK-ban.

Elmarad a kalandtúra

Nagykanizsa - A Kanizsa Turizmusáért Egyesület tájékoztatja a város lakosságát, hogy az április 6-ra, szombatra meghirdetett Gurulj velünk! Autós kalandtúra a rendkívüli időjárási viszonyok miatt elmarad. Az új időpontról és a nevezés feltételeiről hamarosan tájékoztatja a lakosságot a civil szervezet.

Nyílt napok Gébárton

Zalaegerszeg - Mesterségbemutatókkal és játszóházzal várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a gébárti Kézművesek Házában. Az Európai Nemzeti Művészi Tevékenységek Nyitott Napjai keretében pénteken 15 órától a szálasanyag- és a kovácsműhely munkájába nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Szombaton  délelőtt a fazekas és a fafaragó műhely is megnyitja kapuit, vasárnap pedig 14 órától kézműves játszóházba várják az érdeklődőket.

 

ÁPRILIS 5.

Máté Bence, a láthatatlan madárfotós

Zalaegerszeg - Máté Bence természetfotós alkotásaiból nyílik kiállítás április 5-én, pénteken 17 órakor a Keresztury VMK Gönczi Galériájában. A láthatatlan madárfotós című, május 4-ig nyitva tartó  tárlatot dr. Kalotás Zsolt, az Év magyar természetfotósa díj  2001-es nyertese nyitja meg. A mindössze 28 éves Máté Bence  olyan sikereket ért már el, amelyekkel  kevesen dicsekedhetnek.  A világ legrangosabb versenyén  2002-ben Az év ifjú természetfotósa díjjal jutalmazták,  2005-ben a verseny legjobb 100 alkotásából összeállított könyvben  8 képpel szerepelt. 2010-ben pedig az eddigi legfiatalabb nyertesként neki ítélték oda a természetfotózás Oscar-díjának tartott Az év természetfotósa díjat.

Privát napló - Miklosovits László grafikái

Zalaegerszeg - Miklosovits László zalaegerszegi származású grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás április 5-én, pénteken 18 órakor a városi hangversenyteremben. A Privát napló című tárlatot Péntek Imre József Attila-díjas költő nyitja meg, közreműködik Major Zsolt színművész. A május 4-ig látogatható kiállításon a hétköznapokról, szerelemről, elmúlásról vallanak a rajzok. Az anyag három fő vonulatból áll:  rajzos napló formájában elevenednek meg a bábolnai művésztelep hétköznapjai;   Márai Sándor művek inspirációjára fogalmazódik grafikává  a  szerelem és az elmúlás;  Babits   Erato című antológiájának szelleméből merítve  pedig  a testi  vonzalom ölt formát Miklosovits lapjain.

Borversenyt rendeznek

Pusztamagyaród -  Borversenyt rendeznek április 5-én pénteken 17 órakor  az óvodában, a Pusztamagyaródi Esték sorozat keretében.  A bíráló bizottság elnöke dr. Pálfi Dénes kertészmérnök. Huszonkét termelő  36 bormintája száll versenybe, s a legjobb   elnyeri a Pusztamagyaród bora kitüntető címet.

Nyitott kézműves hétvége - Európa szerte

Zalaegerszeg - Első alkalommal rendezik meg e hétvégén francia kezdeményezésre az európai nemzeti művészi tevékenységek nyitott napjait, amihez a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Gébárti Kézművesek Háza is csatlakozik. A párizsi székhelyű Művészi Mesterségek Nemzeti Intézete uniós támogatással hirdette meg e hétvégét, amihez  tucatnyi  európai ország csatlakozott a kreatív kézművesség jegyében.  Hazánkból a zalaiakon túl a matyó népművészek kapcsolódtak még be, a résztvevőkről  nemzetközi katalógus  készül. Az egerszegi  program keretében április 5-én, pénteken  15 órától kézműves bemutatók (szálasanyag műhely és  kovács műhely) várják az érdeklődőket Gébárton. Szombaton folytatódnak a bemutatók, 9 órakor kinyitja kapuit a fazekas és a fafaragó műhely is. Vasárnap  14 órakor kezdődik a  nyitott műhelygalériák napja, amelynek keretében   szőnyegporoló készülhet vesszőből, esőcsiga szalmából, madárka csuhéból, csörgő bürökből.

Kocsmazene

Keszthelyen, az 512 Clubban péntek este kilenc órától az ír és skót kocsmazenét játszó Paddy And The Rats ad koncertet.

Fürdőparti

Zalakaroson, a Gránit Gyógyfürdőben péntek este fél kilenctől pótolják a hóvihar miatt elmaradt éjszakai fürdőpartit, aminek a X-Faktor legutóbbi szériájának versenyzője, Csobot Adél lesz a vendége.

Magyarucca

Zalaegerszegen, a Magyarucca Kávéházban péntek  este nyolc órától Pál Kriszti és zenekara játszik

Mulatós

Bagodon, a Simi Betérőben péntek este kilenc órától a mulatós zenét játszó Éder Gábor szórakoztatja a közönséget.

 

ÁPRILIS 4.

Koszorúzás a vasútállomásnál

Zalaegerszeg - Emlékező koszorúzást tartanak április 4-én, csütörtökön 16 órakor a vasútállomási emlékműnél.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Zala megyei és zalaegerszegi szervezete megemlékezik Zalaegerszeg és hazánk 1945 tavaszán történt felszabadításának évfordulójáról. Az évfordulón fejet hajtanak a II. világháború magyar és külföldi hősei és áldozatai emléke előtt. A koszorúzással összekötött megemlékezésre a Felszabadulási emlékműnél (Vasútállomással szemben) kerül sor.

Dinnyés József két műsort ad

Letenye - Dinnyés József daltulajdonos két zenés műsort ad ma a városi könyvtárban. Az elsőn, mely 15 órakor kezdődik a Dalaim45 éve című zenei összeállítás lesz hallható, mely válogatás több mint száz magyar költő és író művébe enged betekintést. A második program 18 órakor kezdődik, mely keretében a szeretetről és a küzdelemről szóló dalok kerülnek középpontba.

 

ÁPRILIS 2.

Jövő kedden vadászhatunk

Zalaegerszeg - Valószínű, hogy az ismét visszatért tél lehetetlenné teszi az égbolt távcsöves megfigyelését, ezért Bánfalvi Péter amatőrcsillagász kedden várja üstökösvadászatra az érdeklődőket. A Landorhegyen, a Madách utcai négyemeletes épület déli végénél sötétedéskor kezdődik a program. Téma a PANNSTARS üstökös, valamint a Jupiter és négy holdja.

A bélyegek a hobbija

Nagykanizsa - Kedden 17 órakor nyílik az „Én hobbim" sorozat keretében a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Bélyeghasználat Magyarországon, valamint hajózás és vasútmotívumok című kiállítás dr. Kerekes József bélyeggyűjteményéből.

Szemétgyűjtés önkéntesekkel

Zalaegerszeg -  Legkésőbb április 3-án, szerdán lehet jelentkezni  a Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szemétgyűjtő akciójára, amelyet  április 22-én,  a Föld Napján tartanak. A kilencedik alkalommal megszervezett rendezvényre  ismét több tízezer önkéntes  (iskolai csoportok, munkahelyi közösségek, baráti társaságok)  jelentkezését várják a megyei igazgatóságokon.

Kárpáti Tamás reális, misztikus kiállítása

Keszthely - Nagyhét csütörtökén nyitották meg Kárpáti Tamás, Munkácsy-díjas festőművész kiállítását a Balaton Színházban. A tárlat április 17-ig várja a látogatókat. Részletek itt >>>

Körvonalazódik a program

Nagykanizsa -  Körvonalazódik a májusra tervezett Generációs Forgatag elnevezésű városi rendezvény programja. A szervezők tegnap az idősügyi klubok vezetőivel közösen dolgozták ki a részleteket.

Mint azt a tanácskozás elején Cseresnyés Péter polgármester elmondta: reméli, hogy olyan programot sikerül szervezni, mely nagy látogatottságnak örvend majd. Ez, mármint a rendezvényre kilátogató vendégek száma arra is választ adhat, hogy igény van-e  ilyen programra, lehet-e hagyományt teremteni a rendezvényből.

Mint elhangzott: a Generációs Forgatag elnevezésű programot május 16-án rendezik meg a HSMK előtti téren, illetve az Eötvös téren. A szervezők az esőre is felkészültek, rossz időjárási viszonyok esetén program a HSMK-ban valósul meg.
A tervek szerint a délelőtt folyamán a város óvodásai adnak kulturális műsort a téren, majd délután az idősklubok lépnek színpadra. Ezzel párhuzamosan családi programokra is sor kerül, a jelentkezők játékos, ügyességi vetélkedőkön vehetnek részt és  családi aszfaltrajz versenyt is hirdetnek. Az elképzelések szerint a nap során Monspart Sarolta közös tornát is vezényel a résztvevőknek. A sport és  a mozgás  egyébként szerves részét képezi az egész rendezvénynek, a programot megelőző napon, május 15-én ugyanis sakk- és tekeversenyt is rendeznek az idősek számára.

 

ÁPRILIS 1.

Húsvéti kavalkád a Falumúzeumban

Húsvét hétfőn 10 órakor nyit Zalaegerszegen a Göcseji Falumúzeum, hogy megkezdődhessék a Zalai Táncegyüttes hagyományőrző programja: locsolás a lányos házaknál. Délután ugyancsak a Zalai Táncegyüttes csoportjai adnak műsort. Egész nap láthatjuk a kisállattenyésztők bemutatóit, festhetünk tojást, vagy szépségversenyen indíthatjuk a család kedvenc nyusziját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!