Programok, rendezvények Zala megyében április 29-től

2013. április 29., 08:00 szerző: Zalai Hírlap, zaol.hu
komment
Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények április 29-től. Böngésszen, és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

MÁJUS 22.

Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivál

Zalakaros - Az idén május 22. és 30. között, 32. alkalommal kerül megrendezésre a Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivál, ami egyben magyar férfi, és női bajnokság is lesz. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is két csoportban kerül lebonyolításra verseny. A már nevezettek között találjuk a korábban két alkalommal első helyezést elért Medvegy Zoltán nagymestert csakúgy, mint a tavalyi holtversenyes győzteseket az egerszegi Horváth Józsefet és Horváth Ádámot. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően élősakk bemutató és szimultánok teszik színesebbé.

 

MÁJUS 17.

Teke csapat-vb Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A Városi Sportcsarnokban május 17-én startol a teke csapat világbajnokság. Az U18-as vb május 10-től 15-ig, a felnőtt verseny pedig 15-től 25-ig tart majd.

MÁJUS 15.

Családi nap a Vizslaparkban

Zalaegerszeg -  Családi világnapi programra várja az érdeklődőket az Egészség Egyesület május 15-én, szerdán  10-től 18 óráig a  Vizslaparkban. A város által is támogatott rendezvényről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Siklósi Vilmosné, az egyesület vezetője, valamint Donáczy Dezső, a zalaegerszegi polgárőr egyesület elnöke. Az program mottója:  együtt a szeretetért, biztonságért, egészségért. Ennek jegyében délelőtt az óvodások majd az iskolások, 15 órától pedig a családok teljesíthetik a 15 pályát, amelyen játékos ügyességi feladatok várnak a résztvevőkre. Megismerkedhetünk a dupla falú H labdával, népszerűsítik a nordic walkingot, s egész nap teljesíthető a polgárőrök által berendezett kerékpáros akadálypálya, amivel a balesetmentes közlekedés ügyét szolgálják. Kismotort és lábbal hajtós triciklit szintén  kipróbálhatnak a gyerekek.

 

MÁJUS 8.

"Zala 7 csodája"

Nagykanizsa - A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke, Lengyák István a Zala 7 csodája elnevezésű programról, az épített és természeti értékekről tart vetített képes előadást május 8-án 15 órakor a Honvéd Kaszinóban

 

MÁJUS 7.

Konténermosás

Nagykanizsa - A VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a helyi hulladékszállító társaság munkatársai, május 7-8-9-én, azaz kedden, szerdán és csütörtökön zárt rendszerű, gépi konténermosást végeznek az egész város területén. A városüzemeltető cég kéri a házmestereket, illetve a lakókat, hogy a fent említett napokon biztosítsák a hozzáférést az 1100 literes konténerekhez.

 

MÁJUS 6.

Hevesi Sándor szellemiségét

Nagykanizsa - Hevesi Sándor születésének 140. évfordulója alkalmából rendeznek emléknapot május 6-án a HSMK-ban. A rendezvény keretében 13.30-tól Hevesi Sándor életéről és munkásságáról nyílik kiállítás, majd korabeli plakátok segítségével elevenedik meg az 1900-as évek kanizsai színházi élete. Ezt követően a vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetésére kerül sor, majd 14.30-tól a Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása koronázza meg az emléknapot.

Bűnmegelőzés az időseknek

Nagykanizsa - Főként a város idős lakóit várják arra a bűnmegelőzési előadásra, amelyet május 6-án, azaz jövő hétfőn 15 órakor tartanak a Medgyaszay Házban. A résztvevőket dr. Molnár József rendőrkapitány tájékoztatja majd az egyre gyakoribb trükkös betörésekről.

Senior sakkverseny

Nagykanizsa - Hétfőn 17 óráig még lehet jelentkezni a városi senior sakkversenyre, melyet szerdán 9-13 óra között bonyolítanak le a Bagonyai Attila Sakk-klubban. A versenyre azok a kanizsai lakosok nevezhetnek, akik betöltötték 60. életévüket. Nevezni a helyszínen is lehet egy kitöltött jelentkezési lappal, ami a klubban vagy a polgármesteri hivatalban is beszerezhető.

Útlezárások, korlátozások

Nagykanizsa - A héten a város több pontján kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani. A Dózsa-Petőfi utca kereszteződésétől keletre teljes útzár várható, ezért a 20-as, 21-es helyi járatú buszok is más útvonalon közlekednek. A Dózsa utcában a Sugár és Egry utca közötti szakaszon szintén teljes útzárra kell számítani az aszfaltozási munkák miatt. A Kisfaludy utca Csengery út Kossuth tér közötti szakaszán sem lehet közlekedni, illetve a Sugár utca Fő út Rozgonyi utca közötti szakaszán is teljes útzár várható. Az Eötvös tér északi oldalán lévő buszmegálló kedden 7 órától áthelyezésre kerül. A fel- és leszállás körülbelül 50 méterre nyugati irányba tolódik.

 

MÁJUS 5.

Horgászverseny

Lendvadedes - Lendvadedesen vasárnap reggel 8 órai kezdettel rendeznek nyílt horgászversenyt.

 

MÁJUS 4.

Klasszikus

Keszthely - Keszthelyen, az 512 Clubban szombaton este nyolc órától a klasszikus rockzenei slágereket magyar szövegekkel vegyítő Zorall ad koncertet.

Akusztikus

Lendva - Lendván, a Club Mansard-ban szombaton este kilenc órától a Najoua duó zenél

Kavalkád

Zalaegerszeg - Zalaegerszegen, a városi sportcsarnok előtti téren a II. Pálinka és Mangalica Majális részeként szombaton este hét órától a Hősök, majd a Best Of zenekar lép színpadra, vasárnap délután négy órakor pedig a lenti Éjszakai Járat, majd az Irigy Hónaljmirigy, utána a nagykanizsai Loud And Black, végül a helyi B-System mutatja be programját

Kézműves foglalkozás

Nova - Nován, az IKSZT-épületében szombaton délután egy órától négy óráig anyák napi kézműves foglalkozással várják a gyermekeket.

Fotókiállítás

Lendva - Lendván, a Színház- és Hangversenyterem aulájában szombaton estre hét órakor Idő címmel a helyi és a nagykanizsai fotóklub tagjainak munkáiból nyílik kiállítás.

 

MÁJUS 3.

Természetgyógyász előadás

Lenti - Lentiben, a Városi Könyvtárban péntek este fél héttől Lukács László természetgyógyász tart előadást A betegségek lelki okai és azok kezelése holisztikus gyógymódokkal címmel.

A népi kézművességről

Zalaszentgrót - A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete Zala megyében tartja két napos konferenciáját.

A tanácskozás kezdeteként pénteken a keszthelyi alkotóházzal ismerkedtek, majd Zalaszentgróton Csiszár Tibor kovács és felesége mézeskalács műhelyét, valamint a helyi termékboltot tekintették meg a konferencia résztvevői. Késő délután a Civil Turisztikai Centrumban a kézművesség és a helyi termék kapcsolatáról, a civil szervezetek együttműködéséről Guitprechtné Molnár Erzsébet tartott előadást, majd bemutatkoztak a helyi civil szervezetek. Szombaton 9 órakor kezdődik a program, melynek keretében V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Népi kézművesség a Nemzeti Vidékstratégiában címmel tart előadást. Ezután bemutatják a stratégiát, majd népi kézművesség és a közművelődés lehetséges kapcsolatairól, illetve a kézműves szervezetek helyzetéről, lehetőségeiről lesz szó.

 

MÁJUS 2.

Zalaegerszeg - Május 2-án 14 órakor nyílik meg ünnepélyes keretek között dr. Peitler Gyula, zalaegerszegi gyermek háziorvos festményeiből összeállított kiállítás a Zala Megyei Kórház Neurológia Osztályának földszintjén.

 

MÁJUS 1.

Jótékonysági labdarúgó torna

Zalaegerszeg - A télen megrendezett viadalhoz hasonlóan a jó idő beköszöntével is jótékonysági kispályás labdarúgó-tornát szerveznek Mándli Krisztián felépülését segítendő. A  megyeszékhelyi Jégcsarnok mögötti műfüves pályán május elsején zajlik le a kupa.

Családi majális

Csesztreg - Ez évben is megtartja hagyományos családi majálisát a helyi Falubarát Egyesület. Szerdán délután két órai kezdettel az IKSZT-épületébe várják mindazokat, akik együtt szeretnék eltölteni a napot. A gyerekek számára többek között kézműves játszóházat szerveznek, lesznek sportprogramok és az elmúlt évek nagy slágere, a palacsintázás sem maradhat el. A program zárásaként pedig közös esti szalonna-sütést tartanak.

Szezonnyitó horgászverseny

Kerkafalva - Családi és baráti piknikkel egybekötött szezonnyitó horgászversenyt rendez május elsején az Alsó- és Felszőszenterzsébet, valamint Kerkafalva között található Kéthatár-tónál a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A rendezvény reggel hat órakor a regisztrációval veszi kezdetét, a horgászás nyolc órától engedélyezett.

 

ÁPRILIS 30.

Könnyűzenei programok

Zalaegerszeg, Lenti - Hat napos program-kavalkádot ígér a kedd este fél hatkor az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport fellépésével kezdődő II. Pálinka és Mangalica Majális.

A zalaegerszegi monstre programban ma többek között a Voice győztes Pál Dénes, a Magna Cum Laude és a Kocsmazaj műsorát tekinthetik meg még az érdeklődők. Holnap egész nap a sport és mozgás lesz a fókuszban, míg csütörtök este hattól helyi zenekarok, a Plug In, a Karma, a Bazooka, valamint a MirrorEggs lepik el a színpadot. Lentiben, a városközpontban található rendezvénytéren szerdán lesznek könnyűzenei programok, a délután folyamán többek közt a helyi StarRown és White Street Gang, majd a Magashegyi Underground, míg este az Ocho Macho játszik.

Zalai Hírlap, zaol.hu

2013. április 29., 08:00 szerző: Zalai Hírlap, zaol.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...