Programok

2015.08.16. 17:05

Programok, rendezvények Zala megyében augusztus 17-től

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 17-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 29.

Vadászati évadnyitó

Bak - Ez évben augusztus 29-én 9 órától rendezik meg a hagyományos helyszínen, a falu melletti Sohollári Vadászház környékén a Zalai Vadászok Ünnepélyes Évadnyitóját. Tíz órakor Hubertus Mise kezdődik (celebráns dr. Márfi Gyula veszprémi érsek), 11 órakor kitüntetések átadása, 11.30-kor vadászavatás kezdődik. Délután fél 2-től gazdag kísérő program kezdődik az ingyenesen látogatható rendezvényen.

Bazitai pogácsák

Zalaegerszeg - Augusztus 29-én Bazitai Pogácsa Fesztivál címmel lesz program a város feletti településrészben. Az óvoda udvarán 14 órakor kezdődik a gazdag program.

AUGUSZTUS 22.

Wolfpack és a makettek

Zalaegerszeg - Kilőtt harckocsik, lerombolt házak, hajók, karcsú repülőgépek, de minden nagyon apróban. Az Apáczai téri művelődési központban a Wolfpack Makett Klub ezen a hét végén rendezi meg idei versenyét és kiállítását, amellyel a legeredményesebb II. világháborús magyar bombázó pilóta, a zalaegerszegi születésű Majoros Kornél repülő főhadnagynak állít emléket. A rendezvény kiemelt kategóriája a Magyar Királyi Honvéd Légierő, 1938-1945 között hadrendben állt repülőgépei. A makettek mellett érdekes látnivalók, bemutatók várják a látogatókat szombaton 9-18, vasárnap 9-14:30 között.

AUGUSZTUS 20.

Ünnepségek megyeszerte

Államalapító Szent István királyunk és az új kenyér ünnepén megyeszerte programok várják az érdeklődőket. Részletek itt>>

Ünnepi szentmise

Csácsbozsok -11.00 ünnepi szentmise a Henye-hegyi kápolnában

Ünnepi programok

Zalaegerszeg - Jézus Szíve-plébániatemplom (Zalaegerszeg, Gasparich u.1.), 9.30: ünnepi szentmise, 10.30: Himnusz, Ünnepi beszédet mond: Tombi Lajos pro urbe-díjas, Zalaegerszeg város volt alpolgármestere. Az ünnepi műsorban közreműködnek: a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar, vezető: Vörös István, a Jézus Szíve Ferences-plébánia kórusa, vezető: Bíró Ferenckántor, Mihály Péter színművész.

Göcsej - 10.00 óra: kenyérfesztivál, Helyszín: Göcseji Falumúzeum, ( Zalaegerszeg, Falumúzeum u. 18.)

Fesztivál Csácsban és Bozsokon; Csáfesz 2015

11.00 ünnepi szentmise a Henye-hegyi kápolnában. Szeptember 12. szombat 15.00 óra a felújított csácsi-hegyi Vari-kút átadása. Csács és Bozsok önkormányzata, valamint az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjainak közös munkájával felújított kút megáldása. 15.30 IV. Csácsbozsoki borút. Könnyed, vidám hangulatú séta a Csácsi-hegyen, ahol több pince gazdája várja a látogatókat. Indulás a Vari-kúttól.

Termények és kézművesek

Salomvár - Csütörtök este hét órakor a település művelődési házában nyitják meg a III. Salomvári Termény és Kézműves Kiállítást. A tárlatot az érdeklődők augusztus 23-ig, minden nap délután négy óráig tekinthetik meg a községben.

 

Augusztus 19.

Ünnepi programok

Zalaegerszeg - 17.30 óra: ünnepi szentmise a Mária Magdolna-plébániatemplomban. 18.00 óra ünnepi szentmise a csácsbozsoki Szent Sebestyén-plébániatemplomban. A mise után közös séta a plébániától a 15 éves Szent István-szoborig. Közreműködik: Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar, Albatrosz Táncegyüttes, Csács, Szent István-szobor (rossz idő esetén Izsák Imre ÁMK), 19.00 óra: Himnusz, Áldást mondanak: dr. Veres András és dr Márfi Gyula megyéspüspök érsek, Ünnepi beszédet mond: dr. Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés alelnöke. Az ünnepi műsorban közreműködik: Pál Kriszti, Hír Mihály, dr. Besenczi Árpád Jászai-díjas színművész, a csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub dalköre, a Városi Fúvószenekar, vezető: Farsang László karnagy, 20.30 óra: Ismerős arcok koncert az Izsák Imre Általános Iskola udvarán, (rossz idő esetén: tornaterem), Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3. belépés díjtalan.

Kiállítás az agarakról

Zalaegerszeg - A Keresztury Dezső VMK Gönczi-galériájában 2015. augusztus 19-én, szerdán 17.30-kor nyílik meg Tóth Zoltán Az agarak dicsérete, avagy agárki agármit mond AGÁR című kiállítását. A szeptember 12-ig látogatható tárlatot Petz Ágnes nyitja meg.

AUGUSZTUS 18.

Négy együttes a néptáncgálán

Zalalövő – Kedd este hét órai kezdettel rendezik meg a XXIII. Nemzetközi Néptáncgálát az észak zalai kisvárosban, a helyi általános iskola udvarán felállított sörsátorban. A  rendezvényen négy együttes lép fel, a szlovákiai Skalican és a bulgáriai Zvezditza néptánccsoport, az örmény Escada Táncszínház, valamint a helyi Salla néptáncegyüttes.

A legszebb magyar szavak fotókon

Lendva - 11 órakor nyílik meg a Bánffy Központ udvarán a Mi, magyarok című fotókiállítás, ahol a tíz legszebb magyar szó jelenik meg tíz képen. A tárlatot Csibi Krisztina, a Magyarság Házának igazgatója nyitja meg. A fotókiállítást a Népújság Magyar Nemzetiségi Tájékoztatási Intézet állította össze a Magyarság Háza együttműködésével.

 

AUGUSZTUS 17.

Párból család

Zalaegerszeg – A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház augusztus 17-én, hétfőn 16-tól 20 óráig családi délutánt szervez a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központjában, a Kertvárosban. A résztvevők életvezetési, gyermeknevelési tanácsokat kaphatnak, megtudhatják, miként lesz a párból család, s szó lesz a támogatások, kedvezmények új formáiról is. Mindemellett kézműves foglalkozás, táncház, s az Árvácska együttes zenés-táncos mesejátéka várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!