Programok

2016.08.30. 11:14

Programok, rendezvények Zala megyében augusztus 29-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 29-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

Szeptember 7.

Zalaegerszeg - Szerdán 15.00 órakor megnyílik a Megmutatom magam! sorozat következő kiállítása, ezúttal az Eötvös-Liszt-iskola negyedikeseinek alkotásaiból.

Szeptember 5.

Örömkör és Megmutatom magam!

Zalaegerszeg - A József Attila Városi Tagkönyvtár gyermekkönyvtárának Örömkör programján Finy Petra írónő lesz a vendég hétfőn 17.00 órakor.

Szeptember 4.

A Vinarium jubileuma

A szlovéniai Lendván, a Lendva-hegyen vasárnap tartják a Vinarium kilátótorony megnyitásának egyéves jubileumi ünnepségét. A program délután két órakor zenés köszöntővel kezdődik, majd háromkor zajlik az ünnepi ceremónia. Ezt követi a Kontrabant együttes műsora, este héttől 11 óráig pedig a Nap, a bolygók és az éjszakai égbolt teleszkópos megfigyelésére invitálják az érdeklődőket.

Szeptember 3-4.

Kerékpáros túra

Szombathelyről, a Csónakázó-tó mellől indul szombaton délelőtt 10.00 órakor az a két napos kerékpártúra, amit az 56-os emlékév jegyében szerveznek meg. A résztvevők első nap Őriszentpéterig kerekeznek, majd vasárnap délelőtt 10.00 órakor innen indulnak tovább Velemér, Szentgyörgyvölgy, Nemesnép és Dobronak érintésével Lendváig.

Szeptember 3.

Az elhallgatott múlt

Szombaton a 10.00 órai szentmisét követően leplezik le Nemesrádón a Gulagra elhurcoltak tiszteletére állított emlékművet, majd megnyílik Az elhallgatott múlt című Gulag-tárlat a Gönczi Ferenc Közösségi Házban. 15.00 órától kulturális műsor és főzőverseny kínál kikapcsolódást.

Lakodalmas fesztivál

A régi, falusi lakodalmak hangulatát idézik fel szombaton Petriventén. A 17.00 órától kezdődő hagyományőrző programon a menyasszony kikérésétől kezdve a szertartáson át a lakodalmi vacsoráig bezáróan mindenre sor kerül.

Bábelőadás

Lendván, a városi könyvtárnál szombaton délelőtt 11.00 órától Meseudvar néven várják kézműves játszóházzal és zenés-táncos foglalkozásokkal az érdeklődőket. A program keretében a Vajdasági Magyar bábszínház előadásában A kis herceg című mesejátékot is megtekinthetik a résztvevők.

Kolping nap

Szombaton Lentiben tartja a Szent Katalin Kolping Család Egyesület regionális családi napját, nyugat-magyarországi Kolping családok részvételével. A rendezvény egyben a lentiszombathelyi település családi napja is. A program délelőtt főzőversennyel veszi kezdetét, 14.00 órakor indul a zarándoklat a Mária-fához, ahol tábori misét tartanak Szűz Mária tiszteletére. Ezután hirdetik ki a főzőverseny eredményét, majd műsor következik.

Szüreti programok

Zalatárnokon szombaton tartják a szüreti felvonulást. A lovas szekeres és gyalogos menet fél hatkor indul a Koktél Presszótól, s ugyanide tér vissza az esti szórakoztató programra.

Lendván szombaton rendezik meg a szlovén-magyar határ menti térség egyik legnagyobb hagyományőrző gasztro-kulturális eseményét, a Lendvai szüretet. A program 9.00 órakor borkóstolóval kezdődik, majd 11.00 órától több száz résztvevővel tartják a szüreti felvonulást. Délután kulturális bemutatók, koncertek szerepelnek a kínálatban.

Szeptember 2-3-4.

Vadpörkölt fesztivál

A hétvége mindhárom napján gazdag programot kínál Zalaegerszegen a második alkalommal megrendezett vadpörkölt és borfesztivál.

Szeptember 2-3.

Verklimuzsika

Keszthelyen 100 évet repülnek vissza az időben, két napig verklizene szól. Szombaton 10.00 és 17.00 óra között több mint hetven zenegépet hallhatnak a Verklifesztiválra látogatók a Sétálóutcán, a Fő téren, a kastélynál és a piacon. Este fél hattól pedig koncertek, fellépők követik egymást a színpadon. Vasárnap délelőtt tíz órától délután három óráig ismét szól a verklimuzsika, majd a Fő téren egyszerre zenél az összes verklis. A program a díjátadóval zárul.

Szüreti programok

Szombaton 12.00 órakor főzőversennyel indul Hévízen az egregyi szüret, s nóta is szól majd a jó ebédhez. 15.00 órakor az egregyi óvoda elől lovaskocsikkal, néptáncosokkal szüreti felvonulás indul, majd a főzőverseny eredményhirdetése után utcazenészek szórakoztatják a vendégeket, s 19.00 órakor kezdődik a Húzz rá, prímás! című műsor. Vasárnap utcazenészek és koncertek várják a közönséget, a gyerekek mindkét nap a népi játszótéren játszhatnak. Becsehelyen vasárnap rendezik a szüreti és borfesztivált. A program 14.00 órakor szüreti felvonulással veszi kezdetét, majd a borházak kínálatát kóstolhatják végig a vendégek. Ezt követően pedig kulturális csoportok és koncertek várják a közönséget. Szombaton 9.00 órakor a Halász János futballkupával veszi kezdetét a balatongyöröki szüreti vigadalom. A Balaton-parton 11.00 órakor kezdik főzni a halászleveket a csapatok, a verseny eredményhirdetését pedig fél négykor tartják. 14.00 órától a Kossuth utcai abc-től zenés szüreti felvonulás indul a program helyszínére, ahol délután fellépők szórakoztatják a publikumot, majd a napot utcabál zárja.

SZEPTEMBER 2.

Hamis önazonosság, festve és vetítve

Zalaegerszeg - Pénteken 20.30-kor érdekes performansz várja a műfaj kedvelőit a D'CLINICstudios műtermében. Az előadást a kanadai Michael Conforti és a tajvani Shen-Yuan Su (Sam) mutatja be a hagyományos és az új média egyesítésével. A Log in id című performanszt az egy hónapos rezidenciaprogram során dolgozták ki, s a meg születését bemutató művészkönyvet is megismerheti a közönség. A performansz a hamis önazonosság kérdésével foglalkozik - tudatják a szervezők. Azzal a művi világgal, amit a modern technológia (pl. a Photoshop, közösségi média) segítségével teremtenek maguknak az emberek. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy megváltoztassuk a megjelenésünket, mást mutassunk a személyiségünkből. A művészek élő festéssel és valós idejű vetítéssel reflektálnak a koncepcióra. Az előadás során Michael átfest egy önmagáról kivetített képet, amit Sam lefényképez és újra kivetít. A festés és vetítés addig folytatódik, amíg Michael eredeti fényképe kivehetetlenné válik.

Kerékpártúra

A Mura holtágainál Csentéről, a muravidéki település kerékpáros centrumától indul pénteken délután öt órakor az a 20 kilométeres kerékpártúra, amely során a résztvevők a Mura holtágainak világát, Kót és Petesháza környékét fedezik fel.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!