Programok

2015.12.27. 19:13

Programok, rendezvények Zala megyében december 28-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 28-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JANUÁR 16.

Ismét lesz Bethlen-bál

Nagykanizsa - Ismét lesz Bethlen-bál, a dél-zalai város immár hagyományos báli rendezvényére január 16-án kerül sor a Medgyaszay Házban.

JANUÁR 4.

Az év első találkozója

Nagykanizsán az új év első összejövetelét január 4-én, 15 órakor tartja a Piarista Gimnáziumban a Notre Dame Szenior Klub. A program vendége Lengyák István lesz, a Magyar Kultúra Lovagja.

JANUÁR 3.

Fúvószenekari koncert

Negyedik alkalommal rendezi meg újévi hangversenyét a Zalaszentgróti Városi Fúvószenekar. A koncert a Városi Könyvtár, Művelődési-Felnőttképzési Központ színháztermében lesz ma 18 órakor. Az együttest Johann Attila vezényli, köszöntőt mond Baracskai József polgármester.

JANUÁR 2.

Ismét újévi fúvós gála

Nagykanizsa - Január 2-án 17 órakor a Nagykanizsai Fúvószenekar immár harmadik alkalommal rendezi meg újévi fúvós gáláját a Hevesi Sándor Művelődési Központ színháztermében. Vezényel Tatár Csaba, vendégként fellép Hertelendy Attila színművész, közreműködik a Tüttő János Nótaklub, a Zalagyöngye Táncegyüttes, Raj Szilvia, Cseke József, valamint Farkis Béla és zenekara. Újévi köszöntőt Dénes Sándor polgármester mond.

DECEMBER 29.

Óévbúcsúztató irodalmi est

Letenye - Kedden 18 órától vidám, zenés óévbúcsúztató irodalmi estre kerül sor a határ menti kisvárosban, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtárban. Közreműködnek: Letenyei Versmondó Kör, Mákvirág Citerazenekar és a helyi művészeti iskola táncosai.

Blues-dalok akusztikusan

Nagykanizsa – A Shabby Blues Band tagjaiból alakult akusztikus formáció, a szájharmonikás Kránitz Tóni, a gitáros Gedeon Attila és az énekes Angyal Tibor alkotta Shabby Blues Acoustic lép fel kedd este kilenc órai kezdettel a nagykanizsai The Clutch Pub színpadán. Műsoruk többségében klasszikus blues-dalok akusztikus adaptációjából áll össze.

Humoristák a pódiumon

Zalaegerszeg – Kedd este nyolc órától stand up comedy programmal várják a szórakozni vágyókat a megyeszékhelyi Records Music Pubban. A már hagyományos humorest szereplői ezúttal Porkoláb Tamás és Gáspár Zsolt, valamint Magyarország első női stand-up társulata, a NŐStények két tagja, Csányi Erika és Papp Helga lesznek.

Sportolók és családtagok

Szentgyörgyvölgy – A sportegyesület tagjai, a labdarúgók, a tekézők, illetve a közelmúltban alakult off-road szakosztály versenyzői szervezésében kedd délelőtt zenés előszilvesztert tartanak a településen. Az egész napos rendezvényre a sportolókat és családtagjaikat várják.

Programok a téli szünetre

Zalalövő – Két gyermekprogramot szervez a téli szünet idejére a Salla Művelődési Központ könyvtára. Kedd délután kettő, illetve három órától Bogyó és Babóca címmel Bartos Erika mesevilágával ismerkedhetnek az érdeklődők, míg szerda délután szintén kettő, illetve három órától internetes ügyességi, logikai, fejlesztő és egyéb játékokat próbálhatnak ki a jelentkezők.

 

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Frimmel Gyula grafikusművész 60. születésnapja alkalmából rendezett kiállítása (2016. január 9-ig)

Móricz Galéria: Dienes Festőkör kiállítása

Nagykanizsa

Képzőművészetek Háza: Tájak, korok - Z. Soós István állandó kiállítása; „Meseszerű látomások, valóság és képzelet játékai", válogatás Z. Soós István grafikáiból; Utazások négy kontinensen - Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek állandó kiállítása; „Hitre, tudásra" - A piarista gimnázium alapításának 250. évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállítás; „Szép jelen, szép csillag..." A karácsonyi ünnepkör népszokásai néprajzi kiállítás

Magyar Plakát Ház: Rudy Haynal ötvösművész és Valerie Haynal festőművész kiállítása

Hevesi Sándor Művelődési Központ: „Advent a Bibliában" címmel általános iskolai diákok rajzkiállítása (zárónap); „Álom" - Kustár Zsuzsa emlékére hirdetett képző- és iparművészeti pályázat kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd - Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek" című kiállítás; Balatoni halak akváriuma

Hévíz

Festetics György Művelődési Központ: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!