Programok

2015.12.06. 14:24

Programok, rendezvények Zala megyében december 7-étől

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 7-étől. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 15.

Egy kis terápia, két előadásban

Lendva – Két egymást követő estén is bemutatja a Városi Színház- és Hangversenyteremben az Egy & Más Vándorszínház a Több, mint terápia, avagy te jól vagy, és én? című komédiát. A fennállásának tíz éves jubileumát ünneplő társulat a Cristopher Durang művéből készült komédiával kedden és szerdán este hét órai kezdettel áll a közönség elé. A darab rendezője Mess Attila.

DECEMBER 14.

Bethlen István a vendég

Zalaegerszeg – December 14-én (hétfőn) 18 órakor tartja a következő rendezvényét  a Zalaegerszegi Női Szalon, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A vendég dr. gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópai Unió volt elnöke.

DECEMBER 13.

Nyitott galériák

A zalaegerszegi Gébárti-tónál, a Kézművesek Házába vasárnap 14-18 óra között várják az érdeklődőket a nyitott műhelygalériák programra. A szervezők mézeskalácssütéssel, szaloncukor-készítéssel, az ünnepi csomagolás tanulásával készülnek, valamint helyi kistermelők mutatják be portékáikat.

Gyermekjáték Fesztivál

A Cserta Egyesület rendezésében vasárnap 15 órától zajlik a becsvölgyei faluházban az I. Zala Megyei Gyermekjáték Fesztivál. Népi kézműves foglalkozások, bemutatók mellett néprajzi előadások hangzanak el, valamint Horváth Károly tart hangszerbemutatót.

Kézműves foglalkozás

Vasárnap 14 órakor „Karácsonyi szöszmötölő” címmel a Zalaerdő obornaki Nyitnikék Erdei Iskolájában kézműves foglalkozást tartanak kicsiknek és nagyoknak.

Harmadik vasárnap

Lentiben a Szent Mihály-templomban vasárnap 17 órától tartanak zenés adventi gyertyagyújtást a művészeti iskolások közreműködésével. Szintén Lentiben, a bárszentmihályfai településrészben a betlehemi sátornál rendeznek programot advent jegyében vasárnap 14 órától. Lovásziban vasárnap a művelődési házban a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület szervezésében tartanak adventi gyertyagyújtást 18 órától. A résztvevőket teával, forralt borral és műsorral várják, a muzsikáé lesz a főszerep.

Még Mikulás

Vasárnap a szlovéniai Radamosban a tűzoltó- és faluotthonban tartanak Mikulás-ünnepséget. Ez alkalomból avatják fel az otthon felújított konyháját és irodáját.

Kórushangverseny

Nován, templomi adventi hangversenyt tartanak a római katolikus templomban a megyeszékhelyi Liszt Ferenc Általános Iskola Régi Diákok Kórusa szereplésével – tájékoztatott Ladvenicza Éva karvezető. A koncert délután három órakor kezdődik.

Játék, zene és ünnepség

Vasárnap Keszthelyen, a Goldmark Károly Művelődési Központban tart Luca-napi játszóházat Hintalan László János 15 órától. 17 órakor a városi betlehemnél lévő adventi koszorún Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész gyújtja meg a gyertyát, majd a Balaton Színházban a Re-Folk Zenekar ad koncertet. 19 órakor a Helikon Kórus ünnepi koncertje kezdődik a Kis Szent Teréz Bazilikában, ahol vendégművészként közreműködik Pál Diana orgonaművész.

SZÉPKORÚAK KÖSZÖNTÉSE

Vasárnap Rédicsen 11.30-tól a kultúrházban, illetve Kisszigeten 14 órától rendeznek majd idősek napi ünnepséget.

Karácsonyi ajándékvásár

Nagykanizsa - A kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász ma délelőtt adventi agapéra és karácsonyi ajándékvásárra várja az érdeklődőket, a bevételből a rászorulókat segítik majd.

Jótékonysági futás

Zalakaros - Ma kerül sor a fürdővárosban az I. Zalakarosi Jótékonysági Futásra. Nevezni 13.30-tól lehet a a Zalakarosi Fürdő bejáratánál, a nevezési "díj" tartós élelmiszer, szaloncukor, vagy megunt, de jó állapotú gyermekjáték. A felajánlásokat a térségben élő szegény helyzetű emberek megsegítésére fordítják.

Kézműves foglalkozás és kódgyűjtő játék

Obornak -  Ma 14 órakor "Karácsonyi szöszmötölő" címmel a Zalaerdő obornaki Nyitnikék Erdei Iskolában lesz a kódgyűjtő játék díjátadója, utána pedig kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket.

DECEMBER 12.

Tollrajzok tárlata

A karácsonyi sütemény témája köré szervezett játszóház szombaton 14 órakor kezdődik a zalaegerszegi volt Apáczai ÁMK-ban, ma ZVMKK-ban. Ugyanott 17 órakor Kovács Krisztián tollrajzaiból nyílik kiállítás, a műsorban a helyi gitáriskola növendékei működnek közre.

Adventi műsor

Szombaton 16 órakor adventi műsort tart a hosszúvölgyi német nemzetiségi önkormányzat a település imaházában.

Generációk napja

Nagykanizsán, szombaton 17 órától rendezik meg a VOKE művelődési házban a „Generációk Napja - ahol együtt mulat Kanizsa apraja és nagyja!” című gyermek és felnőtt táncházat.

Adventi koncert

Szombaton 19 órakor Kanizsán, a Felsőtemplomban a Nagykanizsai Horvát Tamburazenekar és a piarista iskola énekkara ad koncertet.

Adventi vásárok

Bázakerettyén a művelődési háznál szombaton 15 órától rendeznek adventi vásárt. 17 órakor ugyanott kulturális műsor kínál élményt. Márokföldön vasárnap 10 órától adventi kézműves vásárt tartanak. A program kísérőrendezvényeként Czvik János Ferenc alkotóművész várja kiállításra és rajzműhelybe az érdeklődőket. Felsőrajkon gyertyagyújtással és agapéval egybekötött karácsonyi vásár lesz szombaton 15 órától a várudvarban. Zalaegerszegen karácsonyi kézművesvásárt tartanak az Art moziban szombaton és vasárnap 14-től 20 óráig.

Kézimunka kiállítás

A muravidéki Hodos faluotthonában szombaton 14 órakor nyílik kiállítás az Őrség Művelődési és Turisztikai Egyesület hímzőszakkörének munkáiból.

Falukarácsony

Lispeszentadorjánban, az adorjáni településrész kultúrházában szombaton 16.30-tól rendezik meg a falukarácsonyi ünnepséget.

Református hangverseny

A muravidéki Szentlászló református templomában szombaton 18.30-kor a Sforzato Rézfúvós Kvartett közreműködésével rendeznek adventi hangversenyt.

Irodalmi Szalon

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központban szombaton 17.30-kor Strummer Zsuzsanna hipnoterapeuta előadásával folytatódik az Irodalmi Szalon programsorozata. Előtte 17 órától Maszkok és formák címmel Bedő Krisztina munkáiból nyílik kiállítás.

Gesztenyesütéssel

Hétvégén tartják az Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár hagyományos rendezvényét Gyenesdiáson, a Községháza előtti téren. Szombaton 16 órakor lesz az ünnepi köszöntő. Játszóház, fellépők szórakoztatják a közönséget, majd 18.30-kor a Pásztorház előtti betlehemnél meggyújtják az adventi gyertyát. Vasárnap délután a Községházán süteményverseny, adventi kézműveskuckó, népi játszóudvar, mézeskalácssütés és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket, akik finomságokat, például sült gesztenyét is kóstolhatnak.

Karácsonyra hangoló

Szombaton 14.30-kor Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban karácsonyra hangoló kézműves foglalkozáson alkothatnak a gyerekek, akik az Egry-iskola diákjainak Szívünkben rejlik című karácsonyi műsorát is megnézhetik.

Előadás a reformációról

Szombaton 17.30-kor a keszthelyi evangélikus templom teadélutánján dr. Korányi András Reformáció Magyarországon című előadását hallhatják az érdeklődők.

SZÉPKORÚAK KÖSZÖNTÉSE

Szombaton 12 órától az időseket köszöntik Gelsén az iskolában, itt 15 órától Solymos Tóni lép fel.

DECEMBER 11.

Zrínyisek hangversenye

Pénteken 16.45-kor kezdődik a zalaegerszegi városi hangversenyben a Zrínyi-gimnázium hagyományos karácsonyi koncertje a vegyeskar, a kisgimnazisták kórusa, a hangszeres szólisták és énekesek, szavalók közreműködésével.

Bábszínházi premier

Pénteken 17 órakor Nana és az elefántgyerekek címmel új bemutatót tart a Griff Bábszínház a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház épületében.

A köszönet napja

Pénteken 16 órakor rendezi meg a kanizsai Halis-könyvtárban a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület a köszönet napja ünnepséget.

Kustár Zsuzsa-tárlat

Pénteken 18 órakor nyílik meg Nagykanizsán a HSMK-ban a Kustár Zsuzsa iparművész emlékére hirdetett, Álom című képző- és iparművészeti pályázatra érkezett alkotásokból válogatott kiállítás.

Képzőművészeti kiállítás

Lendván a Bánffy Központban pénteken 18 órakor Határokon át címmel nyílik nemzetközi képzőművészeti kiállítás.

Mesenapközi

Adventi mesenapközibe várnak kicsiket és nagyokat pénteken 15 órakor az alsópáhoki Művelődési Házba, ahol közéletből ismert személyek olvasnak fel meséket.

SZÉPKORÚAK KÖSZÖNTÉSE

Lentiben pénteken 17 órától tartják a szépkorúak karácsonyi ünnepségét a Vörösmarty-iskolában.

DECEMBER 10.

Hangverseny  a könyvtárban

Keszthely – Adventi hangverseny lesz december 10-én, csütörtökön 17 órakor a Fejér György Városi Könyvtárban, a Festetics György Zeneiskola tanárainak előadásában. A koncertmester Csikár Lívia, szólót játszik Farkis Béla hegedűművész.

Dienes Festőkör tagjainak kiállítása

A megyeszékhelyi Dienes Festőkör tagjainak alkotásaiból nyílik kiállítása Móricz Galériában. A 2016. január 10-ig látogatható tárlatot Szényi Zoltán művésztanár (jobbra) ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Képünkön az alkotók egy csoportja a megnyitón

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum: „Megtestesülés misztériuma" - kiállítás Molnár C. Pál festményeiből és a kecskeméti Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé válogatott műveiből

Keresztury VMK: Tánczos György festőművész kiállítása

Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás: Bujtor Tibor fafaragó kiállítása; „Őszi termés" kiállítás - Zala, Vas, Somogy és Veszprém megyei népművészek alkotásaiból

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Frimmel Gyula grafikusművész kiállítása

Nagykanizsa

Thúry György Múzeum: Egyszer volt... az ősember

Képzőművészetek Háza:Z. Soós István állandó kiállítása; Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet festőművészek állandó kiállítása; A piarista gimnázium alapításának 250. évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállítás

Magyar Plakát Ház: Rudy Haynal és Valerie Haynal kiállítása

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház: Magyar Rocklegendák Vándorkiállítás

Hevesi Sándor Művelődési Központ: „Advent a Bibliában" címmel általános iskolai diákok rajzkiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században; Hintókiállítás; Vadászati kiállítás; Modellvasút kiállítás; Pálmaház

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd - Fejezetek a Balaton történetéből

Hévíz

Festetics György Művelődési Központ: Balneológiai és helytörténeti kiállítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!