Programok

2016.02.28. 14:12

Programok, rendezvények Zala megyében február 29-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 29-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁRCIUS 8.

Vidékfejlesztési pályázatokról

Alsórajk – Március 8-án 13 órától a Kisfaludy Házban rendeznek pályázati fórumot, melynek keretében a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére és a településképet meghatározó épületek felújítására vonatkozó támogatásokról esik szó.

MÁRCIUS 7.

Závada Péter  a Mimosában

Zalaegerszeg – A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház meghívására érkezik Zalaegerszegre Závada Péter költő, aki középiskolákban zajló programjai mellett március 7-én, hétfőn 17 órakor a Kossuth utcai Mimosa Lounge-ban találkozik az érdeklődőkkel. Az Akkezdet phiai zenekar tagjaként is ismert művésszel a kortárs költészetről Karáth Anita költő-tanár beszélget.

MÁRCIUS 6.

Nőnapi rendezvény kiállítással

Cserszegtomaj - Az önkormányzat nőnapi műsorra és a cserszegtomaji ügyes kezűek kézimunka-kiállítására várja a falu lakóit - nem csak a hölgyeket - március 6-án, vasárnap 14.30-ra az iskola tornatermébe.  A vendégeket Bartha Gábor polgármester köszönti, a kiállítást Palkovics Zoltánné, a kulturális bizottság elnöke nyitja meg. 15 órától Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita szórakoztatja a közönséget a Most kezdődik a tánc című produkcióval.

Balázs-napi dalos találkozó

Vasárnap 14 órakor Zalaszentbalázson a helyi népdalkör Balázs napi dalos találkozót szervez. A műsorban a vendéglátók mellett fellépnek a csesztregiek, két szlovén együttes, valamint a somogyi Szentbalázs népdalosai is.

Süteményfesztivál Palinban

Vasárnap 15 órától a Palini Sport és Kulturális Egyesület harmadik alkalommal szervez süteményfesztivált a palini iskolában. A nevezéseket otthon készített édes, krémes, sós, torta, sütés nélküli valamint junior kategóriában a helyszínen 14 óráig várják a rendezők. A vendégeknek műsorral is kedveskednek, fellép a helyi iskolások kulturális csoportja és nyugdíjas nótaklub.

A hölgyeket ünneplik

Vasárnap 16.30 órakor Paton a kultúrotthonban műsoros nőnapi ünnepélyt szerveznek.

Pásztorkultúra Magyarországon

Vasárnap 18 órakor a Thúry Baranta Közösség Vitézlő Iskola szervezésében ismét népi visszaemlékezés várja a nagykanizsai Csengery utcai Thúry Baranta Barlangban az érdeklődőket. Ezúttal Béres Sándor számadó juhász és néprajzkutató Pásztorkultúra Magyarországon címmel tart előadást.

MÁRCIUS 5.

Regionális cserenap

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Éremgyűjtők és a Zalaegerszegi Városi Bélyeggyűjtő Kör 31. regionális cserenapját tartja szombaton 8-12 óra között Zalaegerszegen, a Keresztury művelődési központban. Várják az érem, papírpénz, kitüntetés, jelvény, bélyeg, képeslap és telefonkártya barátait.

Tátrai barangolás

Teskánd - Barangolás a Magas-Tátrában címmel fotókkal kísért élménybeszámoló kezdődik szombaton 18 órakor a teskándi Kemence-házban. Az előadó: Szalai Attila, Gedeon Tamás, Dervalics László.

Rajzkiállítás

Zalaegerszeg - Vöröss Ágnes rajztanár alkotásaiból nyílik kiállítás szombaton 16 órakor Zalaegerszegen, az Apáczai Művelődési Központban.

Filmek Teskándról

Teskánd - Kocsma-tv címmel filmvetítés kezdődik szombaton 18 órakor a teskándi Kemence-házban. Az érdeklődők Teskándot és a faluhoz kapcsolódó eseményeket, személyeket, emlékeket megörökítő kisfilmeket láthatják.

Projektnap az iskolában

Pacsa – Szombaton 8-12 óráig projektnapot tartanak az egészség jegyében a pacsai iskolában. Az alsó tagozatosok számára közös mozgás lesz a tornateremben, ezt követően mentőápoló irányításával baleseti helyzeteket oldanak meg, a történteket pedig lerajzolják. A felső tagozatosokat zöldségkóstolás és -felismerés, egészségügyi totó, elsősegélynyújtás várja. A programon a szülői munkaközösség tagjai gyümölcssalátát készítenek a gyerekeknek.

Biciklivel az Őrségben

Őriszentpéter – Havonta egy alkalommal biciklis túrára invitálja a szabadidős sport kedvelőit az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület. A túrák Őriszentpéterről indulnak, s Vas, illetve Zala megye természeti és épített értékekben gazdag vagy tájképi szempontból érdekes térségeire vezetnek. Az első alkalom e hét szombatján lesz, a szlovéniai Goricskón át Bajánsenye, majd Kerkáskápolna érintésével mintegy 32 kilométeres távot tesznek meg. A csatlakozni szándékozókat délután fél kettőre várják az őriszentpéteri tűzoltószertárhoz. A következő – körülbelül 28 kilométeres túra – április 2-án lesz, ekkor Nagyrákoson és Szattán át két zalai község, Kerkafalva és Ramocsa lesz a célpont.

Borversenyt rendeznek

Tófej, Pusztaederics, Baktüttös - Borversenyt rendeznek a tófeji, a baktüttösi, valamint a pusztaedericsi termelőknek március 5-én, szombaton 14 órakor a tófeji közösségi házban. Azok is részt vehetnek a versenyen, akik nem az említett településeken laknak, de a Rádiházi-, Új-, Gáni-, Edericsi vagy a Rigó-hegyen készítenek bort. A helyi kertbarát kör rendezvényén a Kántor Mónika, Vízvári Sándor és Süle Krisztián alkotta zsűri bírálja el a borokat. A mintákat előző nap, pénteken 14 és 16 óra között adhatják le a szőlőtermelők a közösségi házban. A szombati programban a borversenyt vacsora követi.

Barangolás a Magas-Tátrában

Teskánd – Március 5-én (szombat) a falu Kemence-házában 18 órakor Kocsma TV címmel helyi rendezvényeken készült kisfilmeket vetítenek. Közvetlenül ez után Szalai Attila, Gedeon Tamás és Dervalics László fotókkal kísért élménybeszámolója kezdődik, Barangolás a Magas-Tátrában címmel. Az érdeklődők a Vörös Torony-hágót és a Tengerszem-csúcsot is megcsodálhatják.

Ismét engesztelő zarándoklat a kegytemplomba

Búcsúszentlászló – Március 5-én, szombaton ismét engesztelő zarándoklat indul a megyeszékhelyi Jézus Szíve Ferences Plébániáról Búcsúszentlászlóra, a római katolikus kegytemplomba. A résztvevők délután fél 4-kor indulnak az olai templom elől. A település és benne Fogolykiváltó Boldogasszony és Szent László kegyhelye a Dunántúl egyik legnagyobb búcsújáró helye, ahova a zalaegerszegi ferencesek minden hónap első szombatján zarándoklatot indítanak.

Biblia-maraton - várják a  felolvasókat

Gyenesdiás – Olvassuk együtt a Bibliát – az ökumené jegyében! mottóval idén ismét Újszövetség maratont szervez a gyenesdiási József Attila Klubkönyvtár a katolikus egyházközség együttműködésével. Március 5-én, szombaton 13.00 órakor veszi kezdetét a program a Községházán, mely másnap reggel 9.45-kor fejeződik be. Öt – tíz perces felolvasásra várják az érdeklődőket, jelentkezni a klubkönyvtárban lehet személyesen, telefonon vagy emailben. Hársfalvi Györgyné szervező lapunknak elmondta: a cél a húsvétra való készülődés a lelki elmélyülés és a Biblia népszerűsítése. A felolvasást mindannyiunk lelki egészségért ajánlják fel.

Zala vármegye határvidékén

Márokföld – Március 5-én, szombaton este öt órakor a faluházban két előadással folytatódik a község történetét bemutató sorozat. Ezúttal Benczik Gyula levéltáros és dr. Zágorhidi Czigány Balázs történész tartanak előadásokat Vas és Zala vármegyék határvidékéről.

Nőnap Szombaton

Lentikápolnán 17 órától a művelődési házban nőnapi rendezvényt szervez a településrészi önkormányzat. Horvát ifjúsági találkozó A „Stipan Blazetin” Horvát Művelődési Intézet szombaton 10 órától a nagykanizsai Piarista-iskola konferenciatermében tartja Nagyböjt tükrében címmel a horvát ifjúsági találkozóját. Ezúttal a varasdi püspökség ifjúsági csoportja vendégeskedik, a műsorban fellép a Kanizsai Horvát Tamburazenekar.

Batyus bál hölgyeknek

Szombaton a galamboki Roma Nemzetiségi Önkormányzat az iskola tornatermében 20 órától nőnapi batyusbálra várja az érdeklődőket. A sztárvendég Bódi Csabi énekes lesz.

Kasza Tibor Becsehelyen

Szombaton 19 órától Becsehelyen az önkormányzat zenés műsorral kedveskedik a település hölgyeinek nőnap alkalmából. Az est keretében Kasza Tibor énekes gondoskodik a jó hangulatról, de borral és pálinkával is kínálják a vendégeket.

Nők hete

Keszthelyen, a Balaton Színházban a Nők hete programsorozat keretében szombaton 15 órakor az idei sminktrendekről hallhatnak az érdeklődők a Rejuvena Esztétika Szalon munkatársaitól. 16 órakor divatbemutató kezdődik, ahol Tóth Xénia divattervező vonultatja fel fiatalos kreációit, majd 17 órai kezdettel Szex a psziché labirintusában címmel dr. Hevesi Krisztina pszichológus tart előadást.

MÁRCIUS 4.

Királynő és fotós tárlata

Letenye - Kiállítások megnyitásával kezdődik pénteken, és március 20-ig tart a negyedik „Hóvirág” tavaszi művészeti fesztivál Letenyén. A városi könyvtárban 18 órakor Szépségkirálynői koronától a festőecsetig címmel nyílik meg az 1998-as Zala Szépe verseny győztese, Cserfő Bernadett bemutatkozó tárlata. Ezzel egy időben nyílik meg a Léránt János helyi természetfotós képeiből rendezett kiállítás.

Húsvétot várnak

Zalaegerszeg - A crohn–colitis betegek megyei egyesülete húsvétot váró délutánt rendez pénteken délután fél öttől a megyei kórház IV. emeleti tanácstermében. A nyilvános programon szakemberek segítenek megismerni és kipróbálni a különböző tojásfestési technikákat, húsvéti díszek készítését. Kóstolót tartanak a tagok által készített húsvéti kalácsokból és díjazzák a legtöbb és legérdekesebb locsolóverset tudókat.

Előadás Görgeyről

Keszthely – Görgey, a rehabilitált áruló címmel tart előadást Tar Ferenc történész pénteken 16 órakor a Balaton Színházban,  a Tájak Korok Múzeumok Egyesület keszthelyi Kőrösi Csoma Sándor Klubjának nyilvános rendezvényén.

Nyitott szívek

Zalaegerszeg – A Zalai Nyitott Szív Egyesület március 4-én, pénteken 17 órakor tartja éves közgyűlését az egészségügyi főiskola nagyelőadójában. Az elnökség beszámol az elmúlt évi eseményekről és gazdálkodásról, majd megalapozzák az idei munkát, áttekintve a fő programokat, amelyek a szív- és érbetegség megelőzését, a szívműtöttek, infarktuson átesettek rehabilitálását célozzák.

Nemzetközi fotókiállítás

Lendva – Pannonia Reflections címmel második alkalommal nyílik a Galéria és Múzeumban nemzetközi fotóművészeti kiállítás. Az április 2-áig látogatható tárlatot pénteken este hat órakor Stojan Kerbler, Szlovénia egyik legismertebb mester-fényképésze ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Nőnapi rendezvény

Alsópáhok  – Nőnapi programra várja az önkormányzat a település minden lakóját március 4-én 17 órára az alsópáhoki művelődési házba. Fellép a Rezidance együttes, majd Berényi Andrea szórakoztatja a közönséget operettrészletekkel és musical slágerekkel. A nőnapi műsor keretében nyitják meg a kézimunka szakkör éves kiállítását.

Komplementer orvoslás

Pénteken Gutorföldén a népfőiskolai programsorozat keretében 17 órakor a művelődési házban dr. Balogh Bibiána Diána a komplementer orvoslásról tart előadást.

Non-stop olvasás

Pénteken Lentiben az Arany-iskolában non-stop olvasást szerveznek az iskolahét keretében 8-tól 20 óráig, ahova a település lakosságát is várják.

Királynő és fotós tárlatai

Ingyenesen látogatható kiállítások megnyitójával kezdődik pénteken és március 20-ig tart a negyedik Hóvirág tavaszi művészeti fesztivál Letenyén. A városi könyvtárban 18 órakor Szépségkirálynői koronától a festőecsetig címmel nyílik meg az 1998-as Zala Szépe győztese, Cserfő Bernadett bemutatkozó tárlata. Ezzel egy időben Léránt János helyi természetfotós képeiben gyönyörködhetnek a látogatók.

Irodalomtörténész előadása

A Nagykanizsai Református Egyházközösség és Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítvány szervezésében 17. alkalommal szervezik meg a Kanizsai Esték ingyenes előadássorozatot. Ennek keretében pénteken 18 órától Takaró Mihály Magyar Örökség-díjas irodalomtörténészt hallgathatják meg az érdeklődők.

Nőnapi műsor

Pénteken 17 órakor az alsópáhoki művelődési házban rendeznek nőnapi műsort, ahol fellép a Rezidance táncegyüttes, majd Berényi Andrea énekesnő operett és musical slágereket ad elő, őt Farkas Berta kíséri zongorán.

MÁRCIUS 3.

Az irodalom birodalmában

Lendva – Nők az irodalom birodalmában címmel tartanak felolvasó- és bemutatkozó estet csütörtökön este hatórai kezdettel a lendvai városi könyvtárban. Az író-olvasó találkozón a határon túli város alkotói mutatkoznak be.

Akusztikus blues dalok

Keszthely – Ripoff Raskolnikov nemzetközi hírű osztrák blueszenész lép fel csütörtökön este nyolcórai kezdettel az Ánizs Caféban. A gitáros-énekes akusztikus hangszereléssel adja elő dalait.

MÁRCIUS 2.

Iskolahívogató foglalkozások az Eötvösben

Zalaegerszeg – Iskolahívogató foglalkozásokra várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket az Eötvös József Általános Iskola. Március 2-án (szerda) és 16-án 16.15-től 17 óráig foglalkozásokra; április 2-án szombaton 9.30-tól 12 óráig pedig játékos délelőttre invitálják az érdeklődőket.

Húsvétra hangoló

Zalaegerszeg - Március 2-án, szerdán hímes tojás és mézeskalács kiállítás nyílik a gébárti Kézművesek Házában. A március 24-ig látogatható tárlaton Sulyokné Furján Andrea tojásíró, Bujtor Katalin tojáskarcoló és Steier Györgyi mézeskalács készítő munkáit mutatják be.

Hadházi László önálló estje

Keszthely – Hadházi László lesz a keszthelyi dumaszínházi sorozat következő előadásának a vendége. A népszerű stand up comedy humorista szerdán este hét órai kezdettel a Balaton Színházban mutatja be a Nekünk áll a László című önálló estjét. A műsorvezető Bellus István lesz.

Időskori bőrproblémák

Nagykanizsa – Március 2-án, szerdán 15.30-kor az időskori bőrproblémákról (anyajegy, melanoma, bőrrák) tart előadást a Medgyaszay Házban dr. Buzás Judit főorvos.

Előadás az otthonteremtési kedvezményekről

Gellénháza  – Folytatódik a Gellénházi Nők Egyesületének előadássorozata, legközelebb március 2-án, szerdán, 17.30-kor tartanak nyilvános összejövetelt. Ez alkalommal Cziráki Melinda, a Zalavölgye Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója tart előadást a családok otthonteremtési kedvezményeiről a helyi művelődési házban.

MÁRCIUS 1.

Találkozásom a Tótündérrel

Hévíz – A fenti címmel pályázatot hirdet a Festetics művelődési központ a víz világnapja alkalmából. Arra kérik a 15 év alatti gyerekeket, hogy olvassanak el egy mesét a Hévízi mesék című könyvből, s rajzolják le. Az alkotásokat március 15-ig lehet beküldeni. Az eredményhirdetés és a díjkiosztó ünnepség március 22-én lesz.

Neveléskutató a fegyelmezésről

Zalaegerszeg – Szabadságra nevelünk – fegyelmezéssel? E címmel tart előadást Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató március 1-én, kedden 17 órakor a Szent Család Óvodában. Az est főbb felvetései: az engedelmesség még nem fegyelmezettség; a fegyelmezés szabadságkorlátozás, de nem a szabadság megszűnése; mi van, ha a nevelő fegyelmezetlen; büntetés, irgalom; mi a legerősebb fegyelmező tényező. A program nyitott, minden érdeklődőt várnak.

FEBRUÁR 29.

Előadás a vízi mentésről

Keszthely – Egy mentő gondolat(ai) címmel tart vetített képes előadást Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnöke hétfőn, 17.00 órai kezdettel a Fejér György Városi Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!