Programok

2016.02.07. 20:10

Programok, rendezvények Zala megyében február 8-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 8-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

FEBRUÁR 16.

Az áldozatok emlékére

Zalaistvánd – A Magyar Nemzeti Művelődési Intézet megyei kirendeltsége és az önkormányzat emléknapot tart február 16-án, kedden 9.30-kor a  kultúrházban a zalaistvándi első világháborús áldozatok előtt tisztelegve. A rendezvényen felszólal Konczér Katalin, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Irodájának területi koordinátora és Petőfi Lászlóné polgármester.

Dumaszínház Dombóvárival

Zalaegerszeg – Az egyik legnépszerűbb hazai stand up comedy humorista, Dombóvári István 120021 gramm című előadásával folytatódik kedd este hét órai kezdettel a Zalaegerszegi Dumaszínház sorozata. A Széchenyi téri Art Moziban tartandó előadás műsorvezetője Bellus István lesz.

FEBRUÁR 13.

Jelmezbe bújnak

Alsórajk – A Kisfaludi Stróbl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szombaton farsangi bált szervez a község kultúrházában. Az estet jelmezverseny is színesíti, a legkülönlegesebb maszka viselőit különdíjjal jutalmazzák.

Farsangi játszóház

Lispeszentadorján – Szombat délután három órától farsangi játszóházat tartanak a dél-zalai település IKSZT-jében. Lesz többek között jelmezes felvonulás és jelmezverseny, szerepjáték és arcfestés, valamint fánkevő versenyt is hirdetnek a vállalkozó kedvűek számára.

FEBRUÁR 11.

Regény, magyar vonatkozással

Lendva– Csütörtökön este hat órai kezdettel a városi könyvtárban Marjanca Mihelic fordító és író mutatja be magyar vonatkozású, BudimpestaTrans című regényét. A szerző 1986 és 1992 között szlovén nyelvi lektorként dolgozott a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán, illetve a kortárs magyar irodalmi alkotások szlovén nyelvre történő fordításaiért és a magyar irodalom szlovéniai népszerűsítéséért magkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is.

FEBRUÁR 10.

Folytatódik a népfőiskola

Zalatárnok – Szerdán  este hat órakor Tóth József  zalaegerszegi természetgyógyász előadásával tovább folytatódik a Kelemen Imre Népfőiskola programja. A keleti orvoslásról és annak előnyeiről szóló beszámolónak a helyi IKSZT biztosít helyet.

FEBRUÁR 9.

Húshagyó kedden

Alsópáhok – Húshagyó keddi fánkdélutánra várják az érdeklődőket február 9-én az alsópáhoki művelődési házba. Fánkok és más sütemények seregszemléjét tervezik hozott anyagból, ehhez a háziasszonyok segítségét kérik. A 16 órakor kezdődő program keretében recepteket  és tapasztalatokat cserélhetnek a résztvevők.

Farsangi felvonulás

Tornyiszentmiklós - A határ menti településen kedden 17.30 órától farsangi felvonulással, majd 19 órakor kiszebábégetéssel búcsúztatják a telet. A felvonulás a művelődési ház elől indul, majd a jelmezesek oda érnek vissza a bábégetésre. A résztvevőket forralt bor és fánk várja a helyszínen.

Farsangi télbúcsúztató

Lenti - Húshagyó kedden a farsangi télbúcsúztató mulatságon hagyományosan gólyalábas komédiások előadása szórakoztatja majd az érdeklődőket a Templom téren. A farsangi program, melyre a jelmezeseket is várják, 18 órakor kezdődik.

A VIMEZ összejövetele

Zalaegerszeg – Február 9-én, kedden 15 órakor tart összejövetelt a Vírusos Májbetegek Egyesülete a Zala Megyei Kórház tanácstermében. A programon dr. Kósa Dezider főorvos tart előadást a krónikus veseelégtelenséget okozó betegségekről, majd Csitos Józsefné összegzi az elmúlt év szakmai tevékenységét.

Gyermeknevelés másképpen

Nagykanizsa - A gyermeknevelés misztériumáról beszél szülőknek február 9-én (kedd) 17 órától a Medgyaszay Házban Obendorfer Attila a Santhi Tudatfejlesztő és Alternatív Gyógymódok Jóga Akadémia vezetője. Az előadó gyermekkorától gyakorolja a jógát, több évig tanult a buddhizmusról, a keresztény, a zsidó és a muszlim kultúráról. Előadásában igyekszik megmutatni a helyes irányt az érdeklődőknek.

Állatok bélyegeken

Nagykanizsa - A HSMK "Én hobbim" sorozatának keretében február 9-én (kedd) 14 órakor Csodálatos állatvilág címmel nyílik meg Bücs Lajos bélyeggyűjteményének kiállítása az intézmény földszinti előcsarnokában. A műsorban közreműködik a Mini Orff ütőegyüttes.

Maszkás felvonulás

Zalaszentbalázs - Húshagyó kedden, azaz február 9-én ismét megtartják a dél-zalai településen a falusi emlékeket idéző Maszkázást. A helyi fiatalok egyesülete az óvodásoktól az örökifjú nagyszülőkig mindenkit vár a színes felvonulásra, mely bejárja a település utcáit. A rendezvény eső esetén sem marad el, ám akkor a kultúrházba várják az érdeklődőket.

Elűzik a telet

Letenye - Téltemető farsangi vigasságot szerveznek február 9-én (kedd) 18 órától a határ menti település fő terén. A maszkás tömeg a hagyományok szerint 19 órakor elégeti a kiszebábut, és ezzel elűzi a telet. Ezt követően a vidám mulatság keretében megválasztják a farsang szépét és rémét is.

Információs nap civileknek

Zalalövő – Civil Információs Napot tart kedd délután négy órai kezdettel a Salla Művelődési Központban a Zala Megyei Civil Információs Centrum. A rendezvényen először dr. Kovács Orsolya ügyvéd tart rövid tájékoztatót az új polgári törvénykönyv civil szervezetekre, azon belül pedig elsősorban a létesítő okirat módosítási kötelezettségeire  vonatkozó rendelkezéseiről, majd Horváth Rita irodavezető ad egy átfogó ismertetőt a Zala Megyei Civil Információs Centrum  tevékenységéről.

FEBRUÁR 8.

Hetés népi táplálkozása

Lenti - Hétfőn a városi könyvtárban mutatják be a Hetés népi táplálkozása című kötetet 18 órakor. A témáról Kepéné dr. Bihar Mária, dr. Lendvai Kepe Zoltán néprajzkutatók, valamint Tivadar Éva népi tanár, iparművész, a kötet szerzői beszélnek majd.

Gombák a zalai erdőkben

Lenti  –  Hétfőn 18 órakor a művelődési központban ismeretterjesztő fórumot rendez  a helyi Kertbarát Kör Egyesület. Dr. Gyarmati Lenke okleveles gombaszakértő a zalai erdők gombavilágába avatja be a hallgatóságot.

Farsangi programok

Szentgyörgyvölgy, Nova – A jövő hét elejére is maradnak farsangi programok. Hétfőn este öt órától Szentgyörgyvölgyön, a többfunkciós szolgáltató központban jelmezversennyel, fánksütéssel, kézműves foglalkozással várják az érdeklődőket, de lesz kötés-horgolás is. Nován, az IKSZT szervezésében idén először tartják meg a farsangi bolondozást, amely során a jelentkezők hagyományteremtő szándékkal járják végig a települést, s amely házaknál szívesen fogadják őket, oda be is kopogtatnak.

Tavaszi előkészületek

Nagykanizsa - Tavaszi előkészületek a kiskertekben címmel tart ingyenes előadást a HSMK-ban február 8-án 17 órától (hétfő) Varga József szakértő. A beszélgetés keretében szó lesz a fák és bokrok metszéséről, a talaj előkészítéséről valamint arról is milyen vetőmagot válasszunk.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!