Programok

2016.07.02. 14:58

Programok, rendezvények Zala megyében július 4-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 4-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 16.

Hottón ismét bábparádé

Hottó – Július 16-án rendezik meg újból a hottói bábparádét a faluház környékén. A 14 órakor kezdődő programban fellép a szombathelyi Kasírmasír promenád zenekar, a hottói Ziránó Színház, a pécsi MárkusZínház, a zsámbéli Fabók Mancsi Bábszínháza, s bábkészítésre hív a helybéli Magamura Alkotóműhely. A közönség találkozhat Babszem Jankóval és Hős Miklóssal is.

Kukoricatánc a IV. Göcseji Hacacárén

Becsvölgye  - Július 16-án, szombaton 13 órakor kezdődnek a IV. Göcseji Hacacáré népművészeti forgatag rendezvényei a becsvölgyei faluházban és környékén. A Cserta Egyesület szervezésében zajló családi, hagyományőrző program keretében egyebek mellett szeretnék beállítani a mezítláb kukoricán táncolás rekordját. A részvételhez nem szükséges tánctudás, csak lelkesedés. Emellett fellép számos néptáncegyüttes, népdalkör, zenekar, lesz göcseji hétpróba, kézművesvásár és  Kárpát-medencei népviselet-kiállítás is.

JÚLIUS 15.

Kiállítás a 21. LendArt Nemzetközi Ifjúsági Művésztelepen készült művekből

Lendva – Június 6.-án kezdődő, s július 16-ig tart 21. LendArt Nemzetközi Ifjúsági Művésztelep. A lendvai Galéria és Múzeum által szervezett szimpózium különlegessége, hogy a részt vevő képzőművészeket – akik a jelentkezésük időpontjáig nem tölthetik be a 35. életévüket – párba sorsolják össze, s így készítik el alkotásaikat. Az idei szimpóziumon készült művekből július 15-én nyílik tárlat a Galéria és Múzeum Fő utcán található kiállítótermében.

JÚLIUS 14.

Gyógynövények a természetben

Lispeszentadorján – Gyógynövény ismereti tábor lesz július 14. és 18. között a dél-zalai településen. A résztvevők a négy napos kurzus során dr. Babulka Péter etnobotanikus és kertészmérnök vezetésével ismerkedhetnek a szabadban előforduló, különösen a megyénkben gyakori, illetve a termesztett gyógynövényekkel.

JÚLIUS 13.

Népek zenéje, népek tánca

Nagykanizsa – Szerdán 19 órai kezdettel új sorozatot indít a Kanizsai Kulturális Központ az Erzsébet téri zenepavilonban. Az augusztus 4-ig tartó, 4 részből álló, ingyenes sorozat első alkalmán a balkáni népzenét játszó Babraband ad koncertet, illetve tart táncházat. A továbbiakban a Sabbathsong Klezmer Band, az A.K.T. Zenekar és a Boglya Népzenei Együttes szerepel.

JÚLIUS 11.

Bluesdalok akusztikusan

Keszthely – Saját dalokat, valamint közismert rock- és bluesslágereket mutat be akusztikus hangszerelésű fellépésén hétfőn este hétórai kezdettel a keszthelyi sétálóutcában a zalaegerszegi Shabby Blues Acoustic formáció.

JÚLIUS 10.

Sváb tárlat

Vasárnap 14 órától a Hosszúvölgyi Német Nemzetiségi Önkormányzat keresztszentelésre és a megújult sváb néprajzi kiállítás megnyitójára invitálja az érdeklődőket.

Táncos táborzáró

Vasárnap a vakációs program zárásaként Gyékényesen debütál a kanizsai Magic Ritmo tánccsoport legújabb koreográfiáival. A csapat azokat a táncokat mutatja be a nagyérdeműnek, amiket a táborozás során elsajátított.

Az áldozatokra emlékeznek

Zalaszentgrót – Vasárnap 10 órától négy helyszínen: az izraelita temetőben, a Béke ligetben, a volt zsinagóga épületénél és a Fleiner család egykori lakóházánál a holokauszt zalaszentgróti áldozataira emlékeznek.

Hagyományos búcsú

Lenti  – Vasárnap a mumori városrészben rendeznek hagyományos búcsút. 11 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a program, 14 órától főzőversenyre várják a csapatokat, 17 órakor a nős és a nőtlen helyi férfiak játszanak labdarúgó mérkőzést. Napközben a gyerekeket is több program várja, majd 21 órakor búcsú bál kezdődik.

JÚLIUS 9.

Falunap Egeraracsán

Egeraracsa – Falunapot tartanak szombaton Egeraracsán, a játszótéren. A rendezvény 10 órakor kezdődik a főzőverseny megnyitójával, majd 14 órától kulturális műsor szórakoztatja a jelenlévőket, helyi és a térségből érkező együttesek lépnek fel. A délután folyamán tűzoltó és rendőrségi bemutató színesíti a programot, közben a zsűri végigkóstolja az elkészült ételeket. A közönség esti szórakoztatásáról többek között Sláger Tibó és  Győzike gondoskodik. A falunapot bál zárja.

Múltat idéző belvárosi séta

Zalaegerszeg - Múltidéző, másfél-két órás barangolásra hívja az érdeklődőket a városi Tourinform iroda és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület. A belvárosi séták mind a városlakók, mind a turisták számára ingyenesek. „Az eltűnt idő nyomában" címmel Megyeri Anna történész muzeológus július 9-én, szombaton délután 5 órakor kalauzolja az érdeklődőket a megyeszékhely múltjában. A séta a Batthyány utca 2., azaz a Göcseji Múzeum elől indul.

Halászlé  és sült keszeg

Gyenesdiás - Július 9-én és 10-én rendezik meg a VIII. Gyenesdiási Keszegfesztivált. A zenés gasztrohétvégén szombaton halászléfőző verseny, a gyerekeknek Szemfüles Játszóház, este pedig gitárzene, akusztikus rockzene és a The Apples előadásában Beatles feldolgozások várják az érdeklődőket. Vasárnap táncbemutatók, ír muzsika, jazz, majd Delhusa Gjon gitáros-énekes műsora szórakoztatja a közönséget.  A gyenesdiási csapatok mindkét napon 10 órától sütik a keszeget a Kárpáti korzón.

Haris László kiállítása

Balatongyörök – A Györöki nyári tárlat sorozat keretében szombaton 18 órakor Haris László  Balogh Rudolf-díjas fotóművész kiállítása nyílik meg a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlatot  Szemadám György festőművész, Munkácsy-díjas és Érdemes Művész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Mustármustra

A 805 éves Kiskutas faluházánál rendeznek szombaton műsorral gazdagított kerti partit. A gyerekprogram és a sütés-főzés 15 órakor indul, 17 órától fellép a Válicka Citerazenekar, a Zalaszentmihályi nóta- és népdalkör, Porkoláb Tamás humorista, a Press Dance Tánccsoport, majd egy szál zongorával Krisz Rudi. A parti különlegességét a kolbász mellé feltálalt 8 féle mustár adja.

Hegyi búcsú

Szentmisével kezdődik szombaton 17 órától, a zalaszentbalázsi hegyen lévő Orbán-szobornál a község hagyományos hegyi búcsúja. Az áldást követően kulturális programokkal, zenés műsorokkal szórakoztatják búcsújáró vendégeket. A napot báli mulatság zárja.

Juliális

Szórakoztató programokkal várnak mindenkit szombaton a „Kehidakustányi Júliális" programjaira. Reggel fél tízkor kezdődik a faluolimpia, majd 15 órától fellépők szórakoztatják az érdeklődőket. Szól a nóta - Nyári Elek és népi zenekara után a pakodi népdalkör lép színpadra, majd a Shotokan Karate Do Egyesület bemutatója következik. 18 órakor veszi kezdetét a Virágos Kehidakustány, a főzőverseny és a faluolimpia eredményhirdetése, majd Tom White & Mad Circus rockabilly, a Dirty Slippers zenekar és a Republic koncertezik.

Keszegfesztivál

Keszegfesztiválra várják az érdeklődőket Gyenesdiásra, a piac mellett lévő Kárpáti korzóra. Szombaton tíz órától halászléfőző verseny, 14 órától játszóház, este koncertek szerepelnek a kínálatban. Vasárnap a strandon 16 órától táncbemutatók, 18 órától a Kárpáti korzón zenei produkciók szórakoztatják a közönséget. 21 órától kivetítőn a futball EB döntőjét kísérhetik végig a vendégek, utána hajnalig tartó buli kezdődik.

Falunap

Batykon, a polgármesteri hivatal udvarán szombaton fél 3-kor Hertelendy Attila és partnere műsorával kezdődik és este 6 órakor vacsorával zárul a kis falu ünnepe. A műsorban a helyi előadók mellett szerepelnek a türjei vidám táncosok, a zalaapáti harmonikások, Koczpek Enikő slágereket énekel, fellépnek a pókaszepetki nyugdíjas klub tagjai. Este ötféle ételből választhatnak a falunap résztvevői. A rendezvényen részt vesz a partnertelepülés, Sopronnémeti küldöttsége is.

Horgászverseny

Szombaton Lendvadedesen rendez vezetőségi horgászversenyt a Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület délelőtt 9 órától. A meghívásos versenyen a szervezők mellett a kerkaszentkirályi és szlovén horgász egyesületek vezetői vesznek részt.

Horgászat  24 órán át

Zalabaksa – A Baksa-tavon szombaton reggel hét órától 24 órás horgászversenyt tartanak. Nevezni a verseny kezdete előtt egy órával lehet.

Elszármazottak találkozója

Zalalövő – Szombaton rendezik meg az irsapusztai városrészből és a külterületekről elszármazottak találkozóját. A program 10 órakor Irsapusztán ünnepi szentmisével kezdődik, majd Pintér Antal polgármester mond köszöntőt. Megemlékeznek a világháborúk áldozatairól, s lesz kulturális program is.

Fazekas hagyományok

Magyarszombatfa – E hét végén rendezik meg a településen a hagyományos fazekas napokat, ahol korongozóverseny, kézműves foglalkozás, kiállítás és vásár, valamint műsor is várja az érdeklődőket.

JÚLIUS 8.

Denevérek éjszakája

Fenékpuszta - Denevérek hálózása és vizsgálata, éjszakai rovarok fénycsapdázása várja az érdeklődőket július 8-án 20 órától a Diás-szigeten, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság programján.

Bornapok

Pénteken a 18.30-kor a cserszegtomaji Kék Balaton citerazenekar népzenei műsorával, majd a 19 órakor kezdődő megnyitóval indul a Cserszegtomaji bornapok programsorozata, melyet első este a Kék Balaton citerazenekar népzenei műsora, Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita Borban az igazság zenés műsora színesít. Szombaton este fél héttől a Cserszegtomaj Aranykorúak Nyugdíjas Klub boros egyveleget ad elő, őket követi Nagy Ibolya operettprimadonna és Tarnai Kiss László nóta és popénekes estje, európai táncokat mutat be a Népek Tánca Tánccsoport. Vasárnap este fél héttől a Tapolcai Kinizsi Néptáncegyüttes folklór estje, a Cserszegtomaji Tátika Népdalkör, A Jó LaciBetyár mulatós estje várja a közönséget. Mindhárom nap bállal zárul a program.

Világzene

Ízek, táncok, jó szomszédok címmel rendeznek Folklór és Világzenei Fesztivált a hévízi Deák téren. Pénteken este fél hattól a Tiszta Forrás Dalkör, a Horvát Hagyományőrző csoport lép színpadra, őket követi az Ethnokor, balkáni folk zenével. Szombaton 20 órától a Magyar Rapszódiát adja elő a Magyar Állami Népi Együttes. Vasárnap 18 órától a Magyarkanizsai tamburazenekart és néptánc csoportot, majd a Cimbalibandot és a Fricska táncegyüttest láthatja a közönség. Minden nap 12 órától gasztronómiai-és kézműves vásárral is várják vendégeket.

Böjte Csaba a vendég

Pénteken Szalafő-Pityerszerre látogat és tart előadást Szeretet, közösség, család címmel Böjte Csaba ferences szerzetes. Az érkező gyerekeket 17 órától játszóház fogadja, az előadás várhatóan 18 órakor kezdődik.

JÚLIUS 6.

Csömi Kupa - kispályás focitorna

Csömödér – Szerda estig lehet még nevezni a szombaton harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Csömi Kupára. Idén sem marad el a már hagyományos kispályás labdarúgótorna, melyen több értékes ajándék is vár majd a legjobbakra. Varga Zsolt, a sportrendezvény szervezője arról tájékoztatott: a reggel 8 órakor kezdődő tornán nincs kikötve a csapatokba nevezhető játékosok száma, illetve az sem, hogy hány külföldön, a megyei bajnokságban vagy annál is magasabb osztályban szereplő labdarúgó léphet pályára. A focitorna mellett szombaton 9 órakor főzőverseny is kezdődik a futballpályánál. A főzéshez a tűzifát a szervezők biztosítják a csapatoknak.

JÚLIUS 5.

Vidékfejlesztési találkozó

Lenti - A természeti értékek hasznosításának lehetőségeiről tanácskoznak július 5-én, kedden a Zalai Vidékfejlesztési Műhely tagjai és a meghívott vendégek a művelődési központban. A délelőtti programon pályázati lehetőségekről és az ökoturizmusról is szó lesz.

JÚLIUS 4.

Belvárosi utcakoncertek

Keszthely - Hétfőn kezdődik és augusztus 19-ig a szombatok kivételével minden este hét és tíz óra között koncertekre várja a közönséget a Keszthelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete. A sétálóutcai színpadon elsőként hétfőn Szabó Leslie lép fel. Kedden Fekete Jenő blues, szerdán Lenthár Balázs elektroakusztikus gitárestje, csütörtökön Takáts Eszter és Giret Gábor gitárzenéje, pénteken Roy és Ádám, vasárnap pedig Mester Attila akusztikus pop, rock zenével szórakoztatja a résztvevőket. Minden koncert ingyenes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!