Programok

2015.07.05. 09:44

Programok, rendezvények Zala megyében július 6-tól

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! (x)

 

JÚLIUS 26.

Közlekedési eszközök megáldása

Zalaegerszeg – A Szűz Mária Szeplőtelen Szíve (kertvárosi) plébániatemplom parkolójában - a Magyar Autóklub helyi szervezetével közösen - július 26-án, 10 órai kezdettel kerül sor a közlekedési eszközök megáldására.

 

JÚLIUS 25.

Let’s go to the Ebergény

Zalaegerszeg – Ebergényben július 25-én fesztivált rendez a megyeszékhelyi városrészek művelődési központja. A buszfordulónál 14 órakor kezdődik a program, többek közt kispályás focival. A 16 órakor kezdődő kulturális programban helyi produkciók mellett fellép Ihos József (mint Kató néni), illetve operettműsorával az Orfeum Vándorszínpad is. Később nyílik kiállítás (Nagy Szilvia tűzzománc képeiből), lesz rendőrautó bemutató, és kiderül, ki nyerte az erre a napra meghirdetett bögresüti versenyt.

 

JÚLIUS 23.

Keszthelyi nyári játékok

Keszthely – Július 23. és augusztus 16. között rendezik meg a Keszthelyi Nyári Játékokat a Festetics Kastély parkjában. A színházi programsorozat a Básti Juli – Puskás Tamás művészházaspár kezdeményezésére indult, 2000-ben rendezték meg első alkalommal Az előadásokat ezúttal is a Centrál Színház hozza el a városba.

 

JÚLIUS 19.

Fili-koncert a templomban

Zalaegerszeg – A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület szervezésében július 19-én este hét órakor, az esti mise után koncertet ad a 150 fős, Magyar Örökség Díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia a Jézus Szíve ferences templomban. A koncertre a belépés díjtalan. A „Fili" néven is ismert együttest Haáz Sándor, a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett karnagy vezeti. A Fili a székely és magyar kultúra nagyköveteként járja a Kárpát-medencét és egész Európát. Zalaegerszegen először lép fel az együttes.

 

JÚLIUS 18.

Sör, virsli és hagymásbab

Zalaegerszeg – Az I. Alsójánkahegyi Sör-virsli és Hagymásbab Fesztivált rendezik meg július 18-án, jövő szombaton 11 órától a Mindszenty-iskola udvarán, rossz idő esetén az épületben.

Gladiátorok kerestetnek

Teskánd – Július 18-án a községbe várják azon négyfős csapatok tagjait, akik erejüket-ügyességüket-bátorságukat próbára téve küzdenek meg eme kitüntető címért: TESKÁNDI GLADIÁTOROK. A jelentkezőket 13.30 órára várják a sportpályához, ahol hét versenyszámban mérkőznek meg egymással - többek közt háromlábú gyalog-galopp, habzsó viadal és hűsítő háború vár a gladiátorokra.

 

JÚLIUS 17.

Fatemplom fesztivált rendeznek Magyarföldön

Magyarföld – Az adományokból, felajánlásokból emelt ökomenikus fatemplom felszentelésének ötödik évfordulója alkalmából fesztivált rendeznek július 17. és 19. között a Zala megyei Magyarföldön. A péntek estétől vasárnap délig tartó rendezvénysorozat keretében a templomban szakrális előadásokat, irodalmi estet, ünnepi műsort tartanak, míg a szabadtéri színpadon zenei produkciók váltják egymást. A fesztivál a Technikai Szünet szabadtéri koncertjével kezdődik el az Őrségben, majd a Snétberger Quartet hangversenyével folytatódik a nagyszínpadi program, azt követően pedig Tompos Kátya és Hrutka Róbert lép színpadra. A szabadtéri program zárásaként a Hot Jazz Band ad koncertet. A fatemplomban Lázár Balázs és Tallián Marianne Piros ruhában, szerelemben címmel műsorát nézheti meg a közönség, Rátóti Zoltán pedig Becze Gáborral a Köztünk marad című legújabb lemezéből mutat be dalokat. A fatemplom fesztivál szombaton a késő délutáni órákban szabadtéri programokkal folytatódik: az Apnoé világzenét játszik a nagyszínpadon, fellép Szalonna és Bandája, valamint a PASO együttes. Koncertet ad a Kaláka, többek között Szabó Lőrinc, Arany János, Kányádi Sándor verseket énekelnek. A fatemplomban Szirtes Edina Mókus és vonósnégyese, valamint Gryllus Samu lép fel. A késő esti órákban szakrális eseménnyel zárul a nap: Szolga csak egy van, az Isten címmel Fabiny Tamás püspök és Gryllus Dániel Weöres Sándor költő, műfordító, drámaíró emlékét, verseit idézi fel. Vasárnap a Magyar Honvédség Légierő Zenekara ad térzenét, majd a régió egyik kiemelt eseményének számító fesztivál ökomenikus istentisztelettel fejeződik be. A fatemplom öt évvel ezelőtt épült fel Magyarföldön. Az ország különböző pontjairól érkeztek adományok, sokan kétkezi munkájukat adták a templomépítéshez. A templom felavatása óta minden esztendőben háromnapos ünnepet tartanak az Őrség szívében. Mint ahogy összefogás nélkül nem épülhetett volna templom Magyarföldön, a fesztivál sem működhetne, ha nem motiválná évről évre az ünnepi élmény átélésének a szándéka.

 

JÚLIUS 15.

Másodszor a játszótéren

Zalaegerszeg – A városrészek művelődési központja (korábbi Apáczai ÁMK) idén is megrendezi nyári szabadidős programsorozatát, a Játszótéri Vakációt. A programok a Bóbita Játszótérhez kötődnek, kéthetente szerdánként itt várnak vidám vetélkedőkkel akár egész családokat. A második alkalom július 15-én 17 órakor következik. A leglelkesebb résztvevők közt bicikliket sorsolnak ki.

 

JÚLIUS 14.

A természeti értékekről

Zalaegerszeg – Az épített környezetben található természeti értékekről lesz szó a városvédő egyesület és a városesztétikai társaság jövő heti összejövetelén. A program július 14-én, kedden 17 órakor kezdődik a Göcseji Múzeum Kisfaludi-termében. Az ülésen javaslatot tesznek a résztvevők a helyi jelentőségű védett természeti értékek listájának bővítésére is.

 

JÚLIUS 13.

Horvát mise lesz hétfőn

Homokkomárom – Hétfőn Homokkomáromban, a zalai horvátok zarándokhelyén horvát nyelvű szentmisét celebrál Blazs Horvat, a Varasdi Katedrális rektora. Közreműködnek a Kanizsai Horvát Tamburazenekar tagjai, a Mura menti horvát falvak kórusai és a kotoribai templomi kórus tagjai. Délután fél hatkor lesz a gyülekező a templom parkolójában, onnét vonulnak a hívek közös énekléssel a templom elé. A szentmise 18.30-kor lesz, tájékoztatta lapunkat Vargovics Józsefné, a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Fatimai engesztelés

Pusztacsatár - Július 13-án, hétfőn 17 órától fatimai engesztelésre, majd 18 órától szentmisére várják a híveket  a Vaspörhöz tartozó Pusztacsatár kegyhelyén. Az engesztelés ideje alatt gyónásra is mód nyílik. A misét bemutatja és szentbeszédet mond Mikolás Attila plébános, valamint Molnár János atya, püspöki titkár. A programot minden hónap 13-án megrendezik.

 

 

JÚLIUS 12.

Vízilabda a strandon

Nagykanizsa – Vasárnap kerül megrendezésre a városi strandon az I. Kanizsa TV Vízilabda Kupa, melyre hat helyi csapatot várnak. A találkozók 13 órától kezdődnek, míg a döntőt 17.40-től vívják. A torna végén, 18.30-tól Hevesi Tamás ad koncertet a helyszínen.

Balaton-parti roncsderbi

Gyenesdiás – Vasárnap ismét a Balaton-parti faluban rendez roncsderbi ob-futamot a Kustánszeg SE. A viadal tavaly debütált itt, amikor a Göcsejring zárva volt, és a nagy sikerre tekintettel, a helyiek kérésére tér vissza idén is. A viadalra 50 autót várnak, 10 órakor az időmérők, egy órával később pedig a futamok kezdődnek a Faludi úti krosszpályán.

Díjugrató lovasverseny

Zalalövőn – A város Római Szabadidőparkjában vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel B-kategóriás díjugrató versenyt tartanak. Az ünnepélyes megnyitóra délután egy órakor kerül sor, a megnyitón Dobri Lajos a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke is közreműködik.

Búcsú

Vasárnap Lenti mumori városrészében tartanak hagyományos búcsút. Délután 15 órától főzőversenyt rendeznek, 17 órától labdarúgó mérkőzés, este pedig zenés mulatság várja a látogatókat.

Aratóverseny

Nován megrendezett XXVII. Göcseji Aratónapok kézi kaszás versenye ugyan szombaton lezajlott, a programok azonban vasárnap is folytatódnak. 11 órától az íjászatot és a sportlövészetet próbálhatják ki az érdeklődők, 13.30-kor Sláger Party lesz, majd 18 órakor labdarúgó mérkőzés kezdődik. 20 órától pedig a Beatrice együttes ad koncertet.

 

JÚLIUS 11.

Szentgrót–Z. Dózsa öregfiúk találkozó

Zalaegerszeg – Szombaton délután hat órakor a zalaegerszegi Matáv-pályán csap össze egymással a Zalaszentgrót és a Z. Dózsa öregfiúk labdarúgó-csapata: a két oldalon a felek 1980-as években szereplő labdarúgói lépnek pályára, akik a megyei bajnokságban anno sok nagy csatát vívtak egymás ellen. A baráti találkozó már „visszavágó" lesz, egy évvel ezelőtt Zalaszentgróton zajlott le ugyanis az első összecsapás.

Családi délután

Nagykanizsa – Családi délutánt rendez szombaton 16.30-tól a nagykanizsai Cserkészlakban (Csokonai utca 1.) a helyi adventista gyülekezet. A mostani alkalmon a tudatos szülésről esik szó.

Strandkézilabda éjjel-nappal

Keszthely – Szombaton és vasárnap hatodik alkalommal rendezik meg a Balaton Open strandkézilabda tornát a Városi Strandon. A résztvevők a nemzeti bajnokságra kvalifikálhatják itt magukat, így nagy az érdeklődés a torna iránt: eddig 6 országból 25 csapat nevezett, fele-fele arányban nők és férfiak. A mezőnyben megtalálhatók az elmúlt időszak sikercsapatai, de a nézőknek nem csak a mérkőzések nyújtanak majd élményt, hiszen a versenyt gazdag kísérő program egészíti ki. A mérkőzések mindkét nap 9 órakor kezdődnek, szombaton éjfélig is tarthat a játék. A döntőt másnap 17 órára tervezik.

Ikonfestők kiállítása

Gyenesdiás – Szombaton 20 órakor a községházán nyílik meg a helyi ikonfestő táborok alkotóinak munkáiból összeállított kiállítás. Azt követően pedig Kelemen Erzsébet író, drámaíró könyvbemutatója kezdődik.

Falunap lesz Sárhidán

Sárhida – Szombaton a sportpályán és környékén rendezik meg a hagyományos falunapot. Délelőtt gyermek kispályás foci és ügyességi versenyek várják az érdeklődőket, délután játszóház és színes, érdekes bemutatók (rendőrségi, terepjáró bemutató, a Kézimunka Klub munkái, gyógyfüves termékek) zajlanak, majd kulturális műsor kezdődik 17 órakor népdalkörök, táncosok közreműködésével. Este nyolckor Merics Nikolett lép fel nótákkal és örökzöld slágerekkel.

A Villa Negra zárása

Zalaszentgrót – A Kiskastély Galériában nyílik meg július 11-én 18 órakor a Villa Negra MKH Egyesület hagyományos zalaszentgróti művésztelepének záró kiállítása.

Tűzoltók versenyeznek

Balatongyörök – Szombaton 10.15-től a györöki parti sétányon rendezik meg az országos kismotorfecskendő szerelési bajnokság ötödik fordulóját. A versenyen a hazai hivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltókon kívül külföldi önkéntes tűzoltó egyesületek is indulnak. Eredményt várhatóan este hatkor hirdetnek, azt követően szabadtéri tűzoltó bál kezdődik.

Festmények nyári tárlata

Balatongyörök – Szombaton 18 órakor, a helyi művelődési házban megnyílik Földi Péter Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész kiállítása. A tárlatot Szemadám György Munkácsy-díjas, érdemes művész nyitja meg.

Termálstrandon is röplabda

Zalakaros – A múlt héten strandlabdarúgókat látott vendégül a város idén ötven éves gyógyfürdője, ezúttal pedig a strandröplabdázók kerülnek sorra Karoson. Július 11-én, szombaton női, férfi, illetve utánpótlás torna kezdődik a homokos pályákon, az első mérkőzések 10 órától lesznek láthatók. A viadalnak lesz folytatása is: augusztus 8-án újra várják a sportág híveit.

Párhuzam - Petri György és Sziveri János élete

Milejszeg – Szombaton 17.30-kor Petri György és Sziveri János költő életét bemutató kiállítás nyílik a Zsuppán-kertben. A Párhuzamosan című kiállítás megnyitóját kerekasztal-beszélgetés követi, amelynek résztvevői: Ambrus Lajos, Bozsik Péter, Forgách András, Ladányi István, Mányoki Endre és Zalán Tibor. A moderátor Józsa Márta, az elhangzó verseket Halmágyi Sándor és Mányoki Endre tolmácsolja.

Hegyi búcsú

Zalaszentbalázs – Hegyi búcsút tartanak szombaton 17 órától a zalaszentbalázsi Orbán-szobornál. A program szentmisével indul, majd kulturális műsorra, 18.30-tól vacsorára, 19 órától pedig élőzenés mulatságra kerül sor.

Dutratalálkozó

Borsfa – Szombaton rendezik meg Borsfán az V. Veterángép és Dutra Találkozót, valamint a falunapot. A rendezvény 10 órakor a gépek felvonulásával veszi kezdetét, a hivatalos megnyitó 15 órakor lesz. A traktorokon kívül kulturális programok várják az érdeklődőket, fellép Syhell Ferry és Henna, a Kutyakölykök, Komonyi Zsuzsi és Daavid.

Népi mesterségekről

Murakeresztúr – "Vonzó vidék - népi mesterségek jövője a Mura mentén" címmel a kézművességet bemutató rendezvényre kerül sor szombaton fél 10-től Murakeresztúron, a kollátszegi közösségi házban. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a népi mesterségekbe is.

Rafting túrák

Molnári – Szombaton rafting túrákra kerül sor a Murán. Indulás a molnári kikötőből reggel 9-kor, majd egy órás hajózás után érkezés Murakeresztúron. A túrák 14 óráig folyamatosak.

Szent László nap

Porrogszentkirály – Szombaton 16 órától Szent László napot tartanak Porrogszentkirályon. Este hatkor a Kávészünet együttes lép fel.

Falunap

Nagybakónak – Szombaton 13.30-tól falunapot rendeznek Nagybakónakon. Lesz főzőverseny, oldtimer bemutató és kulturális műsor is. A sztárvendég: Aradi Tibor-Fülöp Viktor-Ürmös Zsolt Stand Up Comedy.

Tizenharmadik emléktorna

Zalabaksa – A faluban szombaton délután egy órai kezdettel tartják a 13. Waltner Ferenc Labdarúgó Emléktornát, melyen négy csapat, a Zalabaksa, a Csesztreg, a Bárszentmihályfa és a Búcsú vesz részt. A tornát követően, este hat órakor kerül sorra a helyi csapat éremátadó ünnepsége.

Kályhások versenye

Magyarszombatfa – Országos jótékonysági kályhásversenyt rendeznek szombaton a vasi településen 8 órától. Az eredményhirdetés 16.30-kor várható, 17 órától a Kályhák királynője szépségverseny kínál élményt, 18.30-kor Torres Dani lép fel.

Göcseji Hacacáré

Becsvölgye – A faluházban és környékén szombaton rendezik meg a Göcseji hacacáré nevű szórakoztató programot, amely 14.30-kor néprajzi és fotókiállítással kezdődik. Kézműves kiállítás és vásár is várja az érdeklődőket, akik kipróbálhatják a szövést és az agyagozást. 15 órakor indul a göcseji hétpróba ügyességi verseny, majd 17 órakor kulturális műsor kezdődik, 19 órakor táncház lesz a 30 éves Harangláb népi zenekarral. A nap háziasszonya Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

 

JÚLIUS 10.

Ízek, táncok, jó szomszédok

Hévíz – Ízek, táncok, jó szomszédok címmel kezdődik nemzetiségi néptánc, népzene és gasztronómiai találkozó július 10-én, pénteken Hévízen. Aznap a Tiszta Forrás Dalkör (17.30), majd a csáktornyai Horvát Hagyományőrző Egyesület lép fel és a NeoFolk ad világzenei koncertet. Szombaton 18 órától a Roppantós Táncegyüttes és a Szabadkai Néptáncegyüttes lesz a rendezvény vendége. Vasárnap 18 órakor az Opanke szerb hagyományőrző egyesület ad műsort, az esti sztárvendég a Boban Marković Orchestra (20h). Minden nap 12 órától gasztronómiai és kézműves vásár várja az érdeklődőket. A hévízi fesztivál programjai ingyenesen látogathatók.

Gyógy- és fűszernövény napok Zalaszentlászlón

Zalaszentlászló – Gyógy- és fűszernövény napok kezdődnek július 10-én Zalaszentlászlón, a faluházban. Pénteken a szántóföldi biogazdálkodásról tartanak konzultációs szakmai napot, szombaton és vasárnap pedig gyógynövénytúrát szerveznek, tematikus kiállításokon mutatják be a térségben fellelhető gyógy- és fűszernövények jótékony hatását. A szakmai konzultációs napon Ács Sándorné és Bolye Ferenc, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ és Népfőiskola vezetői tartanak előadást. A pénteki szakmai napra a környékbeli gazdák kaptak meghívást, a programsorozat szombaton és vasárnap gyógy- és fűszernapokkal folytatódik. A látogatóknak gyógynövénytúrát szerveznek,  hogy a növényeket természetes környezetükben is felfedezhessék. A faluház udvarán jurtát állítanak, ahol a cserépbe ültetett gyógy- és fűszernövényeket - többek között orbáncfüvet, körömvirágot, aranyvesszőt, mentát, levendulát, vérehulló fecskefüvet, feketenadálytövet - mutatják be. A gyógynövények mellett helyet kap az ugyancsak jótékonyhatású csalán- és fenyőpalánta és a diócsemete is - sorolta a gyógynövénytermesztő végzettséggel is rendelkező Fatér Balázs István. A gyógy- és fűszernövényekről szakemberek, köztük Babulka Péter népi orvoslás szakértő, fitoterepauta tart előadást a zalaszentlászlói faluházban és a rendezvény vendége lesz a biogazdálkodást folytató Krisna völgyi Öko-völgy Alapítvány is.

 

JÚLIUS 9.

Költözik a borfesztivál

Gyenesdiás – A múlt heti cserszegtomaji program után csütörtök estétől Gyenesdiáson folytatódik a a nyugat-balatoni borfesztiválok sorozata. Vasárnapig borutca, kézműves vásár, koncertek, folklórműsorok, kulturális programok, gyermekműsorok, játszóház és utcabál szórakoztatja a vendégeket. A rendezvény ingyenes.

Csütörtöki jazzestek

Balatongyörök – A Happy Dixieland Band és charleston táncosok fellépésével kezdetét veszi a Györöki Jazz-fiesta programsorozata, melynek koncertjeire augusztus közepéig csütörtök esténként várják a közönséget a templom és a Balaton-part közötti térre.

 

JÚLIUS 8.

Nóták és katonadalok

Nagykanizsa – A népszerű Nyáresti Szerenád programsorozat keretében július 8-án (szerda) 19.30 órakor az Erzsébet tér zenepavilonjában a Tüttő János Nótaklub ad koncertet. A népszerű nóták mellett a közönség katonadalokat is hallhat.

 

JÚLIUS 7.

Kézműves játszóház

Nagykanizsa  - A szünidő alatt a családokat kézműves játszóházzal várják a HSMK-ban. Július 7-én (kedd) 9.30 órától papírvirágokat készíthetnek a gyerekek.

 

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Kvártélyház: 20.30: A csemegepultos naplója – egyszemélyes vígjáték

Art Mozi: Történelmi viselet, egyenruha és kitüntetés kiállítás (július 19-ig)

Keresztury VMK: Szép Veronika INTERIN című kiállítása (július 22-ig)

Móricz Galéria: Vágóné dr. Iván Katalin festménykiállítása (július 24-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: A kecskeméti Katona József Múzeum anyagából rendezett Magyar zsidó képzőművészet a 20. sz. első felében című kiállítás (augusztus 30-ig)

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: „Romániai Máramaros megye ásványgyönyörűségei" című időszaki kiállítás (szeptember 10-ig)

Nagykanizsa

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Mandalák, oroszlánok és lélektájak címmel a Batthyány-gimnázium diákjainak alkotásaiból kiállítás (augusztus 26-ig)

Képzőművészetek Háza: Tájak, korok címmel Z. Soós István állandó kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek" című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); A balatoni csata (szeptember 12-ig); Tudós természetábrázolók – Herman Ottótól a digitális képalkotásig (augusztus 23-ig)

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B" osztály)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.45 Szeleburdi svéd család nyaral: All Inclusive (svéd családi vígjáték); 18.15 Apu vagy anyu (francia-belga vígjáték); 20.00 Csak azért is szerelem! (amerikai romantikus film); Cinema City: 12.00, 14.40, 17.20, 20.00 Terminator: Genisys (amerikai akciófilm); 11.00, 15.30, 17.50, 20.10 Magic Mike XXL (amerikai filmvígjáték); 10.00, 11.50, 14.00, 16.10, 18.20 Agymanók (amerikai animációs film); 13.20 Törtetők (amerikai filmvígjáték); 11.50, 17.00, 19.40 Jurassic World (amerikai kalandfilm); 14.30, 20.30 A kém (amerikai filmvígjáték)

Kanizsa: Cinema: 16.30 Agymanók (amerikai animációs film) 14.30 Törtetők (amerikai filmvígjáték); 15.15, 20.00 Magic Mike XXL (amerikai filmvígjáték); 17.30, 20.30 Terminátor: Genisys (amerikai akciófilm); 18.30 Saul fia (magyar film)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.30 Agymanók (amerikai animációs film); 16.15, 20.00 Terminátor: Genisys (amerikai akciófilm); 18.15 Bazi nagy francia lagzik (francia filmvígjáték); Kisterem: 17.00 Havannai éjszaka (francia-kubai film); 19.00 Renoir (francia életrajzi film)

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvétele: Kanizsa Plaza, Nagykanizsa: 10.00-13.00; Nagyrada, polgármesteri hivatal: 14.30-16.30; Keszthelyi Vértranszfúziós Osztály vérvétele: Vérellátó, Keszthely: 15.00-18.00

TRAFFIPAX

A héten is mérnek a rendőrök Zala megyében - tudja meg, hol találkozhat velük, részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!