Programok

2016.06.26. 21:23

Programok, rendezvények Zala megyében június 27-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 27-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 14.

Gyógynövények a természetben

Lispeszentadorján – Gyógynövény ismereti tábor lesz július 14. és 18. között a dél-zalai településen. A résztvevők a négy napos kurzus során dr. Babulka Péter etnobotanikus és kertészmérnök vezetésével ismerkedhetnek a szabadban előforduló, különösen a megyénkben gyakori, illetve a termesztett gyógynövényekkel.

JÚLIUS 9.

Múltat idéző belvárosi séta

Zalaegerszeg - Múltidéző, másfél-két órás barangolásra hívja az érdeklődőket a városi Tourinform iroda és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület. A belvárosi séták mind a városlakók, mind a turisták számára ingyenesek. „Az eltűnt idő nyomában” címmel Megyeri Anna történész muzeológus július 9-én, szombaton délután 5 órakor kalauzolja az érdeklődőket a megyeszékhely múltjában. A séta a Batthyány utca 2., azaz a Göcseji Múzeum elől indul.

JÚLIUS 8.

Denevérek éjszakája

Fenékpuszta - Denevérek hálózása és vizsgálata, éjszakai rovarok fénycsapdázása várja az érdeklődőket július 8-án 20 órától a Diás-szigeten, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság programján.

JÚLIUS 5.

Vidékfejlesztési találkozó

Lenti - A természeti értékek hasznosításának lehetőségeiről tanácskoznak július 5-én, kedden a Zalai Vidékfejlesztési Műhely tagjai és a meghívott vendégek a művelődési központban. A délelőtti programon pályázati lehetőségekről és az ökoturizmusról is szó lesz.

JÚLIUS 4.

Belvárosi utcakoncertek

Keszthely - Hétfőn kezdődik és augusztus 19-ig a szombatok kivételével minden este hét és tíz óra között koncertekre várja a közönséget a Keszthelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete. A sétálóutcai színpadon elsőként hétfőn Szabó Leslie lép fel. Kedden Fekete Jenő blues, szerdán Lenthár Balázs elektroakusztikus gitárestje, csütörtökön Takáts Eszter és Giret Gábor gitárzenéje, pénteken Roy és Ádám, vasárnap pedig Mester Attila akusztikus pop, rock zenével szórakoztatja a résztvevőket. Minden koncert ingyenes lesz.

JÚLIUS 2.

Koncert a templomért

Balatongyörök - Szombaton 19 órakor komolyzenei hangverseny kezdődik a templomban: az épület falszigetelésére és a vakolat megújítására gyűjtenek. A Magyar Állami Operaház magánénekesei és a keszthelyi Festetics György Zeneiskola növendékei lépnek fel.

Kicsiknek és nagyoknak

Alsórajk – Falunapra várják szombaton a dél-zalai község apraját-nagyját. A kultúrház udvarán tartandó rendezvényen – a program kavalkádnak köszönhetően – senki sem fog unatkozni. Főzőverseny, focimeccse, tűzoltó-bemutató, és nótázó fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt a település „nagy ünnepén." A legkisebbeknek is tartalmas elfoglaltságot kínálnak a szervezők: Alsórajk vezetése és a Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület kézműves foglalkozásokkal, és játékos vetélkedőkkel kedveskedik a gyerekeknek. A felnőttek pedig tánctudásukat tehetik próbára az esti élőzenés bálban.

JÚLIUS 1.

A csata emlékére

Zalaegerszeg - A pozsonyi csata 1109. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tart a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete ma 17 órakor a Dózsa-ligeti emlékműnél. Az ünnepség felvezetéseként a Dísz térről 16.30-kor indul a hagyományőrzők Kossuth utcai, zászlós felvonulása, majd a csata emlékművénél a Mindszenty-gimnázium diákjai adnak műsort, emlékbeszédet pedig Paál István elnök mond. Az ünnepség után a szomszédos Palatinus étteremben vetített képes élménybeszámolót tart Mónus József - becenevén a Fehér Farkas - sokszoros cél- és távlövő íjász világbajnok, világrekorder.

JÚNIUS 30.

Tájékozódási séta a nagyival

Zalaegerszeg  - Az Egészség Egyesület Életmód Klubja június 30-án, csütörtökön délután három órától maximum két kilométeres tájékozódási sétára várja a vállalkozó kedvű nagymamákat és unokáikat az Alsóerdőn. A találkozási pont az Erdőgyöngye, előzetesen a klub vezetőjénél, Siklósiné Juditnál lehet jelentkezni. Zsíros kenyér partit is tartanak a résztvevők.

JÚNIUS 28.

Csillagvizsgálat a vár udvarán

Lendva  – Számítógépvezérelt teleszkópos csillagvizsgálatot tartanak kedd délután négy órától hajnali kettőig a lendvai vár udvarán. Az égbolt kémlelése során először a Napot lesz lehetőség megfigyelni, aztán a csillagképeket és az éjszaka során látható objektumokat mutatják be az érdeklődőknek a program vezetői.

Címkék#programok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!