Programok

2016.03.20. 19:34

Programok, rendezvények Zala megyében március 21-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 21-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

ÁPRILIS 12.

A költészet napján

Misefa - A zalaegerszegi Énekmondó Együttes vendégeskedik Misefán a költészet napja alkalmából. A verseket megzenésítő  együttes április 12-én 18 órakor lép fel a misefai Könyvtári Információs és Közösségi Helyen.

ÁPRILIS 11.

Nagy Gáspár emlékére

Nagykanizsa – Nagy Gáspár költő emléke előtt tisztelegve idén is megrendezi hagyományos vers- és prózamondó találkozóját a Hevesi Sándor Művelődési Központ. A találkozóra április 11-én 14 órakor kerül sor, nevezni két mű előadásával lehet. Kötelezően Nagy Gáspár műveiből kell választani egy verset, prózát, vagy prózarészletet. A szabadon választott alkotás XX. századi magyar költő egy műve lehet. Jelentkezési határidő: április 1., a nevezést a Hevesi Sándor Művelődési Központba kell eljuttatni. A levélben tüntessék fel a választott művek címét, szerzőjét, időtartamát, továbbá az előadó életkorát, lakcímét, iskoláját, elérhetőségeit.

ÁPRILIS 9.

Az Őrségi konyha kincsei

Baktüttös - Gaál Zsuzsa Az őrségi konyha kincsei című könyvét mutatják be Baktüttösön április 9-én 15 órakor, a könyvtárban. A rendezvényen kóstolót is kínálnak a hagyományos őrségi ételekből.

ÁPRILIS 8.

Térségi borverseny lesz

Nagyrada – A Dél-Zalai Hegyközség április 8-án tartja hagyományos Zalakaros Térségi Borversenyét. A seregszemlére várják a nevezéseket, aki részt szeretne venni a versenyen, az fajtánként 2 darab 0,75 literes üvegpalackban adhatja le a mintát április 4-én 9-12, 5-én 13-16, 6-án pedig 9-12 óra között a hegyközség nagyradai irodájában. Az április 6. 12 óra után érkező minták már nem vehetnek részt a borversenyen.

ÁPRILIS 2.

A nagy Thury Györgyre emlékeznek

Nagykanizsa – Április 2-án rendezi meg a Thury Baranta Közösség és Vitézlő Oskola a VI. Thury Portyát. Az idei megmozdulás különlegessége, hogy a rendezvény az egyik eleme a várpalotai önkormányzat (itt is szolgált várkapitányként Thury György, csakúgy, mint Kanizsán) által 2016-ra meghirdetett Thury Emlékévnek. Ott az adja az apropót, hogy 1566-ig volt a várpalotai vár kapitánya, Kanizsán pedig 445 évvel ezelőtt, 1571. április 2-án Orosztonynál bekövetkezett hősi halálára emlékeznek. Mint azt Vörös András, a Thury Baranta Közösség vezetője az eseménnyel kapcsolatos tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a kanizsai programot megtiszteli jelenlétével a várpalotai és a helyi településvezetés, illetve a Csepin Péter vezette Bakonyi Poroszkálók is. A VI. Thury Portya igazából már április elsején elkezdődik, amikor is a város 4 Thury-szobránál (elsőként 16 órakor a Várkapunál lévőnél) koszorúzás lesz. Ezt követően 18.30-tól a Thury Baranta Barlangban Csepin Péter a végvári vitézségről, dr. Károlyi Attila helytörténész Thury sírhelyéről tart előadást, majd Kátai Zoltán énekmondó műsora következik. A napot a Bojtár táncháza zárja. A tényleges, 30 kilométer hosszúságú portya április 2-án 8 órakor indul a Magyar és a Dózsa utcák kereszteződésétől, a vitéz várkapitány feltételezett sírhelyétől. Az orosztonyi harctéren felállított kopjafánál emléktáblát is avatnak a tiszteletére.

Bolhapiac Bocföldén

Bocfölde - A bocföldei önkormányzat április 2-án, szombaton 14 és 18 óra között bolha- és terménypiacot tart a Falupitvarban és az aszfaltos pályán, a labdarúgó pálya mellett. A piacon való részvétel ingyenes, de csak saját terményeket és használt tárgyakat szabad vinni, árucikkek kereskedelmi forgalmazására nincs lehetőség ezeken a rendezvényeken.

MÁRCIUS 31.

Németh Miklós árnyai

Zalaegerszeg - Árnyak címmel Németh Miklós grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás március 31-én 17 órakor a Keresztury VMK galériájában. A május 13-ig látogatható tárlatot Monok Balázs képzőművész nyitja meg.

MÁRCIUS 29.

Egerszegi Páholy

Zalaegerszeg - Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lesz az Egerszegi Páholy vendége március 29-én, 19 órától a városi hangversenyteremben. A népszerű színművész házaspár az est első felében pályájáról és közös életük legemlékezetesebb pillanatairól mesél, majd az est zárásaként improvizációs játékra invitálja a nagyérdeműt.

Világháborús megemlékezés

Zalaszentgrót – Az önkormányzat idén is megemlékezik a II. világháború zalaszentgróti lezárásáról március 29-én 17 órakor. A kastélyhoz vezető hídon felújított emléktáblánál Vikár Tibor helytörténész  szavai után  Baracskai József polgármester koszorút helyez el. A tisztelgésre várják a város lakóit,  akii szintén elhelyezhetik az emlékezés virágait vagy   gyertyát gyújthatnak a rendezvényen.

A gyermekek mentális fejlődéséről

Zalaszentgrót - A zalaszentgróti járás óvodapedagógusai szakmai napon találkoznak Zalaszentgróton, az Ady utcai óvodában  március 29-én 10 órakor. Az összejövetel témája a gyermekek mentális fejlettsége, fejlődése lesz. A szervező, Molnár Szilveszterné óvodavezető elmondta, hogy a délelőtti előadás iránt  _ amelynek előadója Fa Ágnes keszthelyi szakpszichológus lesz – tanítók és szülők is érdeklődnek. Délután pedig az óvodapedagógusoknak dr. Tóth Mária tart meridián tornát.

MÁRCIUS 26.

Kézműves foglalkozás

Kispáli - Március 26-án, szombaton kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket a Kispáli Könyvtári Információs és Közösségi Helyre. Botos Andrea vezetésével húsvéti dekorációkat készíthetnek a kézműves tevénykenységek kedvelői. A foglalkozás 17 órakor kezdődik.

MÁRCIUS 25.

Az őrségi konyha kincsei

Csöde – Az őrségi konyha kincsei című receptkönyvét mutatja be pénteken este hat órakor a község könyvtári, információs és közösségi helyén a falusi vendéglátással foglalkozó Gaál Zsuzsanna.

Locsolóvers mondó verseny

Egervár –  Március 25-én, pénteken 15 órától  húsvéti kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket az egervári  faluházban. A programban tojásfestés, locsolóvers mondó verseny, húsvéti dekoráció készítése és egyéb meglepetés is szerepel.

MÁRCIUS 24.

Nagycsütörtöki passiójáték

Zalaegerszeg - Március 24-én, nagycsütörtökön 18 órakor passiójátékot láthatnak a hívek az evangélikus templomban az ünnepi istentisztelet keretében. Az előadást őrimagyarósdi fiatalok tartják, a Zalaegerszegi Evangélikus Gyülekezet meghívására.

Tom Waits dalai a műsorban

Keszthely – A gitáros-énekes Lenthár Balázs lép fel csütörtök este kilenc órától a keszthelyi Ánizs Caféban. A pécsi zenész műsorában főleg blues stílusú szerzemények, többek közt a világhírű Tom Waits dalai hangzanak el.

Húsvéti készülődés

Gétye,Pötréte – A keszthelyi Fejér György  Városi Könyvtár nem csak olvasnivalókat kínál, rendszeresen szerveznek programokat a  térségbeli falvakban.  Csütörtökön két kistelepülés könyvtárában is húsvétváró kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket: Pötrétén 13.30-kor, Gétyén pedig 16.30-kor.

Tojás írókázás

Kávás - A tojás írókázás fortélyait leshetik el, akik március 24-én, csütörtökön ellátogatnak a kávási könyvtárba. Nagyari Katalin szabadidő-szervező és kézműves oktató mutatja be a régi technikát, amellyel szép húsvéti tojások készülhetnek.

MÁRCIUS 22.

Budai Mihály új művei

Egervár, Zalaegerszeg - Budai Mihály Zalaszentgyörgyön élő festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás március 22-én, kedden délelőtt a Zrínyi Miklós Gimnázium Borbás György Galériájában. Ugyancsak Budai Mihály művei, valamint Farkas Ferenc szobrászművész alkotásai tekinthetők meg a múlt héttől az egervári Nádasdy-Széchenyi-várkastély és Reneszánsz Látogatóközpont kápolnagalériájában, ahol e kettős tárlattal nyitották meg a tavaszi szezont.

MÁRCIUS 21.

A beatkorszak legendái - magyarul

Zalaegerszeg – A csend hangjai címmel a beatkorszak legendás dalai és versei szólalnak meg magyarul március 21-én, hétfőn 20 órától a Hevesi Sándor Színházban, a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza javára szervezett jótékonysági esten. A koncerten fellép Horányi László színművész és a debreceni Hangfogó Band, közreműködik Debrei Zsuzsanna, Foki Veronika, Bot Gábor, Hertelendy Attila és Berkes Dániel.

Miért veszélyes az okostelefon?

Szentgyörgyvölgy – Az okostelefonok veszélyeiről, a használatuk árnyoldalairól tart előadást a település többfunkciós szolgáltató központjában 17 órától Háder Veronika könyvtáros. Az ismeretterjesztő előadás a Zala megyei könyvtárellátási szolgáltató rendszer által támogatott Internet fiesta program része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!